Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση, μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη, μήτε η Νίκη• μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος. (Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά)

Εγκαινιάζεται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα τέχνης “ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ” η 9η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Β. Κωβαίου, με τίτλο:
Ἄλλο ἀργαστήρι νά κάνω τό σκοτάδι φῶς δέν ἔχω…
Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες εμπνευσμένες από αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του και την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτους Καζαντζάκη».
Μελωδικές στιγμές θα χαρίσουν η Σαββέρια Μαργιολά (τραγούδι) και ο Μάριος Μούρμουρας (κιθάρα), ενώ θα διαβάσει από Καζαντζάκη η φιλόλογος και ηθοποιός Τίνα Κάνδυλα.

Κρατάς ένα βουρτσάκι με μπογιές, ζωγραφίζεις τον παράδεισο και μπαίνεις μέσα. (Αναφορά στον Γκρέκο)

Ο Γιάννης Β. Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα (1959). Υπηρετεί ως φιλόλογος επί 34 έτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με 15 δικά του βιβλία, αλλά και συνεργασία με πολλά επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετοχή σε συλλογικούς τόμους, συνέδρια κ.λπ. Με τη φωτογραφία ασχολείται περίπου 15 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές. Εμπνευστής και συντονιστής της κίνησης Ο.Δ.Ο.Σ. Πολιτισμού, μέσω της οποίας πλέον των 40 σχολείων της Βόρειας Αττικής έχουν διοργανώσει 13 χορωδιακά φεστιβάλ και πολλαπλές ανθρωπιστικές και πολιτιστικές δράσεις. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Δοκιμίου Παναγιώτη Φωτέα και άλλες διακρίσεις για το συγγραφικό και φωτογραφικό έργο του.

Δεν υπάρχει πράμα πιο κοντά μας από τον ουρανό• η γης είναι κάτω από τα πόδια μας και την πατούμε• ο ουρανός είναι μέσα μας. (Ο φτωχούλης του Θεού)

Δεν υπάρχει πράμα πιο κοντά μας από τον ουρανό• η γης είναι κάτω από τα πόδια μας και την πατούμε• ο ουρανός είναι μέσα μας. (Ο φτωχούλης του Θεού)

Η Αίθουσα Τέχνης “ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ” (Ηροδότου 5, Κολωνάκι – τηλ. 210 8239465 ) θα είναι ανοικτή για την έκθεση: 22-30 Σεπτεμβρίου, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00 & Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-14:30