Η αυτοβιογραφία μου με εγχειρίδιο δύναμης για σοβαρές και σπάνιες ασθένειες που απειλούν τη ζωή! Για να μου δώσετε δύναμη αλλά και να πάρετε δύναμη πάνω από όλα μέσα από το βιβλίο ψυχής μου. Μέσα από τα τέρατα που με πολεμάνε καθημερινά με σκοπό να μου στερήσουν την ζωή σε κάποια φάση. Μέχρι τότε χαμογελάω λαμπερά και πονηρά και κλείνω το μάτι κλεφτά στον θάνατο και αγκαλιάζω την ζωή. Την αγάπη και την πίστη μου… Θα χαρώ πολύ να το διαβάσετε όλοι εσείς! [Μαρία-Νεφέλη Δ.]

for videaki (17)νομάζομαι Μαρία-Νεφέλη… ανήκω και εγώ πλεόν στους συγγραφείς του αξιόλογου εκδοτικού οίκου Οσελότος…!Αυτόν τον μήνα εκδόθηκε το βιβλίο της ζωής μου με τίτλο “ΤΑΓΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡ-ΚΕΙΝΟ – Ο κόσμος της Μαρίας-Νεφέλης”… εκεί θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει κανείς τις σκέψεις μου… είναι η αυτοβιογραφία μου… παλεύω σκληρά με τέρατα στο σώμα με μια σπάνια ανίατη αυτοάνοση ασθένεια και με καρκίνο και άλλα πολλά… δυστυχώς δεν είναι ένα το τέρας ούτε δυο ούτε τρία αλλά εμφανίστηκε σε πολλές εστίες στο σώμα μου και πολλά διαφορετικά που επιτίθενται σ΄ ένα νεανικό σώμα… που πόσα μπορεί να αντέξει;; Και αυτό το σώμα έτυχε να είναι το δικό μου σώμα…!

Μέσα απο το βιβλίο μου εύχομαι να δώσω δύναμη και να πάρω κιόλας…

Δείλιασα όταν έφτασε η στιγμή να εκδοθεί… δείλιασα από φόβο… όχι γιατί φοβάμαι ή ντρέπομαι που θα διαβάσει ο κόσμος τα συναισθήματα μου, τις αληθινές ψυχρές αλήθειες που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω με τα αδηφάγα τέρατα που σκοπό έχουν να μου κλέψουν την ζωή μου, αλλά μέχρι τότε θέλω να προσφέρω σε αυτή την καρ-κοινωνία…! Θεωρώ έγκλημα και εγωισμό πλέον να κρατήσω μόνο για μένα αυτές τις σκέψεις που αποτύπωσα στο βιβλίο για όλη μου την κατάσταση την ζωή για όσα πέρασα και πρόκειται να περάσω στα 27 συναπτά έτη της ζωής μου και τώρα στα 30 μου, γιατί έστω κι αν ένα νέο παιδί, ένα νέο άτομο μπορεί να πάρει δύναμη από το βιβλίο μου, την ψυχή μου τότε σαν άνθρωπος θα είμαι πολύ ευτυχισμένος…!

Θα σιωπήσω εδώ… και συνεχίζω τον αγώνα που με περιμένει ένας άνισος αγώνας εκεί στην Αμερική και εδώ στην Κύπρο που ζω, με φριτκούς πόνους και αλλοιώσεις στο σώμα…!

Με αγάπη και εκτίμηση
Μαρία-Νεφέλη Δημητρίου

Και να θυμάστε – Τίποτα δεν είναι πιο δολοφονικό από την απάθεια που μαστίζει τους ανθρώπους σήμερα! Και τίποτα να μην έχεις μπορείς να προσφέρεις όσα δεν φαντάζεσαι με όσα δεν έχεις [Μαρία-Νεφέλη Δ.]

Ένας άγγελος που κατοικεί εδώ μαζί μας, στη γή!!!

Γράφει ο Νίκος Γινάργυρος

imageε ιδιαίτερη χαρά, πολλή συγκίνηση και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, παρουσιάζω το βιβλίο με τίτλο: “Ταγκό με τον Καρ-Κείνο – Neurobehcet’s Disease and Cancer” της Μαρίας-Νεφέλης Δημητρίου που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις “Οσελότος”.

Η όμορφη, μικρή φίλη μου Μαρία-Νεφέλη είναι ένας άγγελος που κατοικεί εδώ μαζί μας, στη γή!! Είναι ένα πανέξυπνο, χαρισματικό πλάσμα, σπάνιας ευγένειας, με ιδιαίτερες ικανότητες και πολλά ταλέντα,  που δίνει απλόχερα την αγάπη της σε όλους εμάς!! Είναι ένα κορίτσι που δίνει μόνο αγάπη, δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη!!  Σε ένα από τα μηνύματά της, μου είπε και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας: Αποστολή μου είναι να μπορέσω να δώσω δύναμη σε όσο πιο πολύ κόσμο μπορώ. Σε όλους αν είναι δυνατόν!!! Ο Θεός αυτή την αποστολή μου έδωσε και το κάνω!!”

Η ζωή όμως δεν φέρθηκε και τόσο καλά, σε αυτό το σπάνιο πλάσμα, αφού μόλις από τα 12 της χρόνια, μέχρι και σήμερα που είναι 30 ετών, περνάει έναν καθημερινό Γολγοθά, που δεν μπορεί να τον διανοηθεί ανθρώπινος νους, αφού πάσχει από μία σπανιότατη ασθένεια “Νόσος Αδαμαντιάδη  – Neuro-Behcet”, η οποία προσβάλει σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος, ζωτικά και μη, όπως δέρμα, βλεννογόνους, οφθαλμούς, γεννητικά όργανα, αρθρώσεις, αγγεία, κεντρικό νευρικό σύστημα, προσβολή των πνευμόνων και πεπτικό σύστημα, με υποτροπιάζοντα έλκη στόματος & γεννητικών οργάνων, προσβολή των οφθαλμών, αρθρίτιδα, δερματικές βλάβες κα…

Ο σακατεμένος πλέον εγκέφαλος μου, δίνει εντολές για λάθος λειτουργίες του σώματος, και παθαίνω σχεδόν καθημερινά συγκοπή καρδίας… παίρνω μορφίνη καθημερινά… και πολλά άλλα φάρμακα [Μαρία-Νεφέλη Δ.]

3 (1)Δεν φτάνουν αυτά που περιέγραψα παραπάνω, το κορίτσι αυτό έχει αυξημένη ενδοκρανιακή  υπέρταση, χρόνια εγκεφαλίτιδα, γλοίωμα στο κεφάλι (είναι είδος όγκου), 4 όγκους στη κοιλιά… και πολλά άλλα… Πλέον, είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου, με λιγοστό φως, αφού την ενοχλεί ο έντονος φωτισμός, κλινήρης, με παροχή οξυγόνου, δεν μπορεί να βγεί επουδενί έξω, δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να φάει κανονικά… δεν μπορεί ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί στις πιο απλές βιολογικές της ανάγκες.

Η Μαρία-Νεφέλη μας επί 17 συνεχόμενα χρόνια δίνει μία συνεχή μάχη με τον θάνατο, βγαίνοντας πάντοτε νικήτρια και ανατρέποντας κάθε ιατρική πρόβλεψη περί του αντιθέτου. Η ίδια και η οικογένειά της έχουν ταλαιπωρηθεί όσο δεν φαντάζεστε, αφού η πραγματική διάγνωση της κατάστασής της έγινε μετά από κάποια χρόνια, κι ενώ έτρεχαν από γιατρούς σε γιατρούς, από νοσοκομεία σε νοσοκομεία, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με συνεχείς λάθος διαγνώσεις και έχοντας εισαχθεί σε κλινικές του Λονδίνου, του Ισραήλ και τελευταία (το 2012) στην Mayo Clinic στην Αμερική, όπου εκεί έγινε και η πραγματική εκτίμηση, της εξαιρετικά σοβαρής και κρίσιμης κατάστασής της!!!

Ο γιατρός Δρ Αντώνης Παπατρύφωνας, ειδικός αιματολόγος αναφέρει: “Χρειάζεται το υπουργείο να οργανώσει μία ομάδα γιατρών, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, από παθολόγο, ογκολόγο, γυναικολόγο, αιματολόγο και άλλες ειδικότητες που χρειάζεται κάθε φορά. Δεν χρειάζεται γιατρό από μία μόνο ειδικότητα”!

Ας τα πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή.

1609900_495105070599001_1205619299_nΗ Μαρία-Νεφέλη αρχικά διακομίσθηκε στο Λονδίνο για την αφαίρεση όγκου στο κεφάλι και τοποθέτησης βαλβίδας στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε σχετική αγωγή, αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα χρόνια φρικτούς πόνους που προκαλούνται από βλάβες σε ζωτικά όργανα και στο νευρικό σύστημα, ενώ παράλληλα έχει υποστεί και πολλά «μικρά» εγκεφαλικά. Η κατάσταση της υγείας της Μαρίας απαιτούσε εξειδικευμένη νοσηλεία και έτσι διακομίστηκε στην Αμερική, με την κάλυψη των εξόδων να έχει γίνει από το κυπριακό κράτος. Έπειτα από πολύ δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες στην Αμερική, δόθηκε το εξιτήριο με την προϋπόθεση που έθεσαν οι αμερικανοί ιατροί μέσω υπογραφών στην πρεσβεία και το υπουργείο να επιστρέψει το 2012, έτσι ώστε να συνεχιστεί η θεραπεία, κάτι το οποίο και δεν έγινε ποτέ». Τα έξοδα ήταν υπέρογκα και έτσι ξεκίνησε ένας πραγματικός μαραθώνιος της μητέρας προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό, το οποίο θα επέτρεπε στη Μαρία-Νεφέλη να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπως είχε απαιτήσει ρητά η θεραπευτική της αγωγή, κάτι με το οποίο όμως δεν έδειξε να συμφωνεί και η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, αποτιμώντας τη ζωή της σε χρήματα και τον υπουργό υγείας να δηλώνει ευθέως στην οικογένειά της, πως «η ζωή της Μαρίας-Νεφέλης είναι ασύμφορη». 

capture1

Η ίδια και η οικογένειά της έχουν περάσει τα πάνδεινα, αφού μέχρι και το 2011,  εξαιτίας της γραφειοκρατίας και την αναλγησίας του Κυπριακού κράτους, είχαν ελάχιστη βοήθεια, ακόμη και σήμερα αγοράζουν με δικά τους χρήματα, φάρμακα που κοστίζουν 800 ευρώ τον μήνα! Επιπροσθέτως, έχοντας αυτή την σοβαρότατη ασθένεια, δεν μπορεί να νοσηλευτεί σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο, λόγω της ιδιαιτέρως κρίσιμης κατάστασής της και αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την νοσηλεία της (αποστειρωμένα δωμάτια, έμπειροι γιατροί για την κατάστασή της… κλπ). Έτσι, υποχρεωτικά όταν χρειάζεται, θα νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χρειάζεται 4.000-5.000 ευρώ για λίγες ημέρες.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, δέχεται και την επίθεση του κόσμου, ακόμη και μέσω του διαδικτύου… για να αποδείξει ότι όλα αυτά που περνάει είναι αληθή και δεν κοροϊδεύει!! Έφτασαν και στο σημείο, μέχρι πριν κάποια χρόνια, να της φέρουν και την αστυνομία στο σπίτι της, για να αποδείξει… ότι αυτά που περνάει… είναι αληθή!!

Η Μαρία-Νεφέλη μας είναι ένα νεότατο κορίτσι, που πάσχει από μία από τις πιο σπάνιες ασθένειες στον πλανήτη (1 κρούσμα ανά 15.000-500.000 στην Ευρώπη… και στην Αμερική (1 κρούσμα ανά 100.000…), στην πιο σκληρή και ραγδαίως επιδείνουσα μορφή της, έχοντας και άλλα σοβαρά κύρια προβλήματα υγείας, αφού η νόσος της είναι πολυσυστηματική!

blog (5)

Είναι η μόνη κοπέλα στον κόσμο που η ασθένεια την έχει χτυπήσει τόσο δυνατά, αναφέρουν οι Αμερικανοί γιατροί στην Mayo Clinic, οι μόνοι που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάστασή της, αφού οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά, ένα τόσης πολυπλοκότητας περιστατικό!

Μέσα σε αυτόν τον μοναχικό δρόμο που περπατά η Μαρία-Νεφέλη μας, στον ανηφορικό Γολγοθά που ανεβαίνει βρίσκει διέξοδο στην γραφή της, στα εκπληκτικά ποιήματά της, στο βιβλίο της και στο μικρό παραθυράκι που ανοίγει το διαδίκτυο και το Facebook. Εκεί μιλά, όταν μπορεί με τους φίλους της, γράφει, ευαισθητοποιεί και εμπνέει όλους τους άλλους εμάς, γύρω της!! Είναι υπόδειγμα δύναμης, θάρρους, αξιοπρέπειας και κουράγιου, αφού έχει καταφέρει μέσα από το σπίτι, με σπουδές εξ αποστάσεως, να πάρει το πρώτο της πτυχίο στις κοινωνικές επιστήμες, ένα δεύτερο πτυχίο στην ψυχολογία και πλέον είναι και κάτοχος Master στην Ειδική Ενιαία Εκπαίδευση και Ψυχολογία με άτομα ΑμΕΑ!! Η Μαρία-Νεφέλη μας είναι ένα ξεχωριστό, χαρισματικό πλάσμα με πολλά ταλέντα!!

BOOK 10BOOK 5
Το όνειρό της Μαρίας-Νεφέλης να εκδώσει το βιβλίο της έγινε επιτέλους πραγματικότητα!! 

Η Μαρία-Νεφέλη γράφει:

Να πετάξεις ψηλά..για να μην πέσεις στην αγκαλιά της αφέντρας που πλέκει με μετάξι…είπε στο μικρό λουλούδι η μέλισσα. ..!!

Και έτσι…

..θέλει μαγκιά να είσαι ο εαυτός σου και να τον δίνεις στον άλλον όπως και να είσαι… υγιής, άρρωστος, ταλαιπωρημένος, μπερδεμένος, λαβωμένος από φρικτούς πόνους, από καρκίνους, ευχαριστημένος ή ευγνώμων που βρέθηκες στα δύσκολα και απλά ανακαλείς τις δυνάμεις που σου έτυχε και προχωράς… όπως και η συγκεκριμένη φωτογραφία μου που κοιτάω κατάματα με την συγκεκριμένη ανάρτηση κατορθώνοντας να γράψω την ψυχή μου σε ένα βιβλίο ζωής, το Ταγκό με τον Καρ-Κείνο…, και λέω σε κάθε περίπτωση: ΠΑΡΤΑ στην κάθε αρρώστια και ας έχει φθαρεί το νεανικό μου σώμα, μα όχι η ψυχή μου!

Είναι άλλη η αίσθηση να βλέπεις το βιβλίο σου, το βιβλίο ψυχής σου και το εξώφυλλο ηλεκτρονικά, και άλλη αίσθηση να το κρατάς στα χέρια, αγκαλιά και να το μυρίζεις έχοντας την ευκαιρία να το μοιράσεις σε όσους αγαπάς και όσους σε αγαπούν και θέλουν να το αγοράσουν, να το πάρουν στα χέρια τους να διαβάσουν την ψυχή μου.

Ναι, όπως καλά καταλάβατε το βιβλίο κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και σε Κύπρο. Όσοι θέλετε αφιέρωση από εμένα γράψτε μου inbox με τα στοιχεία σας να σας το στείλω με όλη μου την αγάπη. Και ότι απορία έχετε περιμένω να μου γράψετε!!

Είναι ένα βιβλίο 320 σελίδων που στοιχίζει 15€ και με κάτι παραπάνω τα έξοδα αποστολής (περισσότερες πληροφορίες στο inbox) !

Σας περιμένω λοιπόν για παραγγελίες σε προσωπικό μήνυμα! Θα χαρώ πολύ να διαβαστεί από όλους εσάς γιατί αυτό είναι το όνειρο μου. Ο σκοπός μου; να προσφέρω δύναμη, αγάπη και πίστη. Αλλά να πάρω και εγώ από εσάς!

Μπορείτε να το βρείτε και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος, είναι από τις εκδόσεις “Οσελότος”. Θα το ζητήσετε κι αν δεν το έχουν, θα σας το φέρουν, το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο ή επικοινωνήστε μαζί μου να σας το στείλω εγώ.

Σας περιμένω!

Με αγάπη και εκτίμηση
Μαρία-Νεφέλη

tagko 1Στείλτε το μήνυμά σας στο email: mariademetriou@ymail.com ή στον προσωπικό της λογαριασμό στο ΦΒ με το όνομα: – Maria Nefeli Demetriou

Σας παρακαλώ από καρδιάς, να σκεφτούμε όλοι, μα όλοι, ότι αυτό το γλυκύτατο και χαρισματικό κορίτσι δεν ζει μία φυσιολογική ζωή, όπως θα έπρεπε να ζει σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της! Το μόνο που ζητά, είναι να μπορέσει να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής, πιο ανθρώπινη,  με αξιοπρέπεια, με λιγότερους πόνους, όσο αυτό είναι δυνατόν,  και να μπορεί να περνά κάποιες ελάχιστες ώρες ανθρώπινες, κάνοντας αυτό που αγαπά… να γράφει!!

Ας αναλογιστούμε όλοι, τα έξοδα που έχει αυτό το κορίτσι σε περίπτωση που χρειαστεί να εισαχθεί σε κλινική, αφού τα δημόσια νοσοκομεία λόγω των μικροβίων και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι απαγορευτικά για την κατάστασή της. Έτσι, χρειάζεται γύρω στα 4.000-5.000 ευρώ για λίγες μέρες νοσηλείας,σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μαρία – Νεφέλη: Θέλω «ανακωχή» από τους πόνους για πραγματοποιήσω τα όνειρά μου

Πιστεύω ότι όλοι εμείς, που ζούμε μία φυσιολογική ζωή, ακόμη και μέσα στην δύσκολη εποχή της κρίσης που περνά η χώρα μας, θα μπορέσουμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, να κάνουμε αυτή την αγορά των 15 ευρώ και να έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο δύναμης και θάρρους, από ένα χαρισματικό νεότατο πλάσμα, που ζει αυτή την ανείπωτη κατάσταση, χωρίς να φταίει καν… χωρίς να έχει καμία ευθύνη για αυτό!!

instagramΌλοι εμείς που μπορεί να βγαίνουμε έξω για καφέ, για φαγητό και να ξοδεύουμε εύκολα τα 10-15 ευρώ, προτείνω, όσοι μπορούμε, να μην βγούμε μία μέρα και να παραγγείλουμε αυτό το βιβλίο, για αυτό το κορίτσι που έχει τόσο πολύ την ανάγκη μας, την ανθρωπιά μας, το ενδιαφέρον μας, την πίστη μας και να δείξουμε έμπρακτα, ότι όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε τα δύσκολα, να τα κάνουμε εύκολα, για ένα πλάσμα που πραγματικά τ΄ αξίζει!!!

Τέλος, ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο ταξίδι που θα κάνει και πάλι στην Αμερική, έτσι ώστε να συνεχίσει τις θεραπείες της, που θα έπρεπε να είχε κάνει από το 2012, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν κατάφερε να πάει κι αυτό είχε την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της. Τα κόστη νοσηλείας και των θεραπειών αυτών είναι κάτι παραπάνω από υπέρογκα, αφού χρειάζεται γύρω στις 300.000 ευρώ μόνο για την αρχή της θεραπείας!!! Ας τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό μας, κι ας βοηθήσουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθούμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι!

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ιστορίες μας, που πρόθυμα μπορούμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους! [Μαρία-Νεφέλη Δ.]

Παρακάτω παραθέτω συνδέσμους, κείμενα, ποιήματα και φωτογραφίες της χαρισματικής Μαρίας-Νεφέλης, καθώς και τους συνδέσμους επικοινωνίας μαζί της.

 Για επικοινωνία με την Μαρία-Νεφέλη μας:

Στο e-mail: mariademetriou@ymail.com

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο ΦΒ με το όνομα: Maria Nefeli Demetriou

Στο προσωπικά της blog: http://mariatweety.blogspot.com.cy/

http://marianefelid.blogspot.com.cy/

 Για την αγορά του βιβλίου της:

http://www.ocelotos.gr/…/1381-%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8…

http://mariatweety.blogspot.com.cy/…/neurobehcets-disease-a…

http://marianefelid.blogspot.com.cy/…/neurobehcets-disease-…

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την έμπρακτη στήριξή μας:

[1] Ελληνική Τράπεζα / Hellenic Bank – IBAN: CY43 0050 0112 0001 1210 5459 1900 – Swift number (code BIC): HEBACY2N. Name: Maria Nefeli Demetriou

[2] Τράπεζα Κύπρου / Bank of Cyprus – IBAN: CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 – Swift number (code BIC): BCYPCY2N. Name: Maria Nefeli Demetriou

[3] Paypal Account: maria.nefelid@hotmail.com
id=”id_56218311cab1a6c54209768″ class=”text_exposed_root text_exposed”>

 Οι εκπομπές για τη Νεφέλη

https://www.youtube.com/watch?v=rFQlqJEVhhk – Για
την Μαρία Νεφέλη!!! 13/3/2013

https://www.youtube.com/watch?v=XLBElDVwO9E – Η
Μαρία Νεφέλη – Μαζί στο ΡΙΚ (1)

https://www.youtube.com/watch?v=StJmY0DDZiA – Η
Μαρία Νεφέλη – Μαζί στο ΡΙΚ (2)

Go Fund Me : http://www.gofundme.com/bfmr54
(πλέον θα υπάρχει για ενημέρωση και για να παραμείνουν εκεί οι λογαριασμοί και το PayPal Account για όσους μπορούν να κάνουν donate)

Με τον φύλακα-άγγελο της Στράτο Τζώρτζογλου:

pazar 6 pazar 7

Ποιήματα και στίχοι από την Μαρία-Νεφέλη μας:

[columns_row width=”fourth”] [column]Αν Ζω Μονο στα ονειρα μου, αφησε με να κοιμηθω για παντα..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]”You can do what you wnat to, there is no one to stop you” Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Μόνο με χρώματα κεντάει η φαντασία, με μια πινελια της.., παλεύει να νικησει της λογικής την αχρωμία – Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Χαμενο μου ονειρο για παντα φυλακισμενο, στο παραμυθι σου δεμενο με κρατας..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third-and-two-thirds”] [column]Ας αρχίσουμε όλοι μας να ζούμε τη κάθε στιγμή..!! Φυσικά πάντοτε με συνείδηση και σοφία..!! Ας μην γκρινιάζομαι για ασήμαντα πραγματάκια..!! Ας αρχίσουμε να βλέπουμε τη ζωή κατάματα χωρίς να την φοβόμαστε..!! Ας αρχίσουμε να βλέπουμε τη ζωή, πέρα της πόρτας του σπιτιού μας..!! Ας δεχόμαστε την αλήθεια χωρίς φόβο..!! Ας μην αναβάλλουμε πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε χθές..!! Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Δεν έχω νοημα δεν ειμαι κανενός. Πάνω σε ότι με κανει κι υποφερω γελωντας πεφτω σαν σκισμενος χαρταετος. Είναι η καρδιά μου ένα σπίτι στοιχειωμένο δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόση λύπη εκεί. Ότι αγαπώ με αφήνει νικημένο στο άδειο μου σχήμα μια σκιά νοσταλγεί..!! Μαρία-Νεφέλη[/column][column]Το Παρόν – Προσπαθώ να παλεύω με δύναμη το παρόν γιατί είναι το μόνο που έχω στα χέρια μου αυτή την στιγμή, παρόλες τις δυσκολίες Το Μέλλον – Το μέλλον είναι πολύ πιθανόν να έρθουν καταστάσεις που τα όνειρα και οι ελπίδες τόσων χρόνων να γκρεμιστούν και έτσι πολύ απλά να πάνε όλμα χαμένα, παρόλο που υπάρχει το ρητό που λέει – “Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” Και ένα τελευταίο – Ακούς να σου λένε συνεχώς – “Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” – Η ελπίδα πότε θα πεθάνει;;;; και να πάρουμε εμείς την θέση της..;;Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row] [columns_row width=”fourth”] [column]Οι φιλοι ειναι οι οικογενεια που διαλεγουμε για τους εαυτους μας..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Αν χρειαστείς έναν φίλο, δώσε μου το χέρι σου, κατέβα εσύ ένα σκαλί πιο κάτω και θα ανέβω εγώ τα υπολοιπα χίλια να σε σηκώσω[/column] [column]Life is just one, But If You Live It… Once Is Enough”…Live it!!!!![/column] [column]Μόνο μια Λάμψη ο άνθρωπος κι αν είδες, είδες..!![/column] [/columns_row] [columns_row width=”third”] [column]Προσπαθώ Να Μην Πάψω Να Ελπίζω… Γιατί Χωρίς Ελπίδα Η Ζωή Είναι Ανύπαρκτη…[/column] [column]Θα Προσπαθώ… Να Κυνηγώ Τα Θέλω Μου Και ας Μου Τα Παίρνει Ο Αέρας[/column] [column]Κουράστηκα να ονειρεύομαι απλώς για να Υπάρχω, κουράστηκα να καρτερω το αυριο, που θα είναι χειρότερο απο το σήμερα… κουράστηκα να ζω γιατί απλώς δεν ζω… υπαρχω ομως για να υπαρχουν οι άλλοι…!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third-and-two-thirds”] [column]Κουραστηκα να ελπιζω για να ζω..!! Κουραστηκα να περιμενω πραγματα που δεν θα ερθουν ποτε..!! Κουραστηκα να ζω με αβεβαιοτητα..!! Κουραστηκα να ζω με την καθημερινοτητα..!! Κουραστηκα να ζω με ψευδαισθησεις..!! Κουραστηκα να ελπίζω..!! Ελπίζω μόνο στην μεγάλη υπόσχεση που έδωσε για εμάς ο Θεός..!! Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Ποτε μην φοβηθεις Με μόνο σύμμαχο τον αέρα που χαίδευε το πρόσωπο σου… Ονειρεύτηκες ένα δικό σου χέρι, Μοναδικό χέρι να σε χαιδεύει σαν παιδάκι… Να σε φιλα στα μάτια, γιατί ξέρει ότι μέσα απο αυτά την καρδιά σου βλέπει. Ονειρευτηκες μια αγκαλια που μέσα της θα… Έλαμπες, θα γεννιοταν Ζωη. Ο Δρόμος φάνηκε να τελειωνει και ξαφνικα είδες ότι… Η Ζωή έχει το χρώμα που διαλέγεις, όχι αυτό που της δίνουν. Μην προδωσεις τις σκεψεις σου ποτε, γιατι αυτο το χερι, μονο θα ειναι διχως το σωμα σου. Σαν ενα κομματι μάρμαρο που ο Δημιουργος έχασε. Ποτέ μην σκεφτείς αν έπρεπε να αγαπήσει ταξίδι και στόχο, Ποτέ..!! Μαρία-Νεφέλη[/column][column] Όνειρα άπιαστα διαρκώς στ΄ αληθινά…Όνειρα Χαμένα…Δυστηχώς Ακόμη Τα Ονειρα Μου Ζουν Σ’ Ελπιδες Ξεγραμμένες…Αλλα Δεν Αξίζει Πια….Πολλα Τα Κυμματα…Λιγα Λιμανια…..Πολλες Φουρτουνες….Ποτε Λιακαδα.. – Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third”] [column]Οταν και επειδη κλαιω ακομη στα κρυφα, να θυμαμαι και να καταπιανομαι στα ισως και ανεκπληρωτα, χαμενα, ονειρα μου, που καποια στιγμη ισως αυτα τα ονειρα βρουν την δικη τους σπηλια..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Ζουμε σε ενα κοσμο που βασιλευει το χαος… Ας ειναι καθε μερα γιορτη αρκει να μπορεις να τη ζησεις, να μπορεις να νοιωθεις ανθρωπος και οχι μαριονετα που την πανε οπου θελουν και οπως θελουν..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [column]Ο Οουρανός Μου Ειναι Βαθυς κι Αναλλαχτος..Ό,τι αγαπώ Γεννιεται Αδιακοπα…Ό,τι Αγαπω Βρισκεται Στην Αρχη Του Πάντα”..– Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row] [columns_row width=”third-and-two-thirds”] [column]Αν μπορουσα κι εγω στο μικρο σου πλανητη…αν ζητουσες να ρθω να μην σ εχει η λυπη… τον παλιο μου εαυτο… θα τον άφηνα πίσω… τον κρυμμένο ουρανό… της καρδιάς σου να ζήσω… στο μακρινό σου το αστέρι… να μου κρατάς σφιχτά το χέρι… μικρέ μου πρίγκιπα κοιμήσου… κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου..!![/column] [column]Γευομαι λεξεις στο σκοταδι, και μένω εδω, να τους χαριζω χρονια άρρωστα, μέρες αδιάφορες, τυφλές, κυνηγημένες κάτω απο το φεγγάρι, αδειάζω τη ζωή μου σε σελίδες… Γεμίζω φυλαχτά σε κορμιά… που έπαψαν να νιώθουν τη φωτιά… η νύχτα τραγουδά στον υπνο μου… κρυβει τ αστερια της στο φως αυτου του κοσμου, που ουρλιαζει πως, τα χρώματα πεθαίνον κάθε βράδυ…!! – Μαρία-Νεφέλη[/column][column]..Καποιος Μου είχε πει Να Προσεχω… Μα Καποιος Αλλος Μου είπε Να Βγαζω οση τρελα έχω… Καποιος Μου είπε να μνην τρέζω… Μα Καποιος άλλος Μου είπε ναΑ Βιαστω Γιατι Πολυ χρονο δεν εχω… Εγω Προτίμησα να απέχω… Γιατι Θέλω να ζήσω υη ζωή μου έξω απο τα μέτρα..!! – Μαρία-Νεφέλη[/column] [/columns_row]

MariaNefeli  (56)Καποτε το «Τεραστιο Τερας» Μου Αρπαξε Και μου Στέρεισε απο τη ζωη μου το φως…Με Αναγκασε και με Καταδικασε να ζω στο μαυρο σκοτάδι… Με άφησε τυφή να βαδίζω στα μονοπατια ενος τεραστιου λαβυρινθου και μου εκλεψε τις ανάσες τη δύναμη να συνεχίζω να ελπίζω, να ονειρεύομαι..!! Μα εγω κάθε φορά προσπαθώ και το νικώ… προσπαθω να το κατασπαράξω Πριν Προλάβει πρωτο αυτο..!! Μια ευχή θα κάνω, κάποια στιγμή θα καταφέρω να σε συντρίψω..!! – Μαρία-Νεφέλη

Το τραγούδι που έγραψε ειδικά για την Μαρία-Νεφέλη ο Δημήτρης Λασκαρίδης (Σταλιά-Σταλιά):

ThinkingPeople.gr