Ο Γιάννης Πάριος αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική ιστορία της χώρας μας, τόσο μέσα από τα τραγούδια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, όσο και μέσα από τα τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών που έχει τραγουδήσει και έχει αποτυπώσει μία ανεξίτηλη σφραγίδα μέσα στις καρδιές όλων μας.

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο, όπου ο σπουδαίος ερμηνευτής, συνθέτης και τροβαδούρος του έρωτα Γιάννης Πάριος έκανε την δεύτερη, έκτακτη και sold out συναυλία του στον ίδιο χώρο (η πρώτη ήταν στις 9 Ιουλίου), όπου αποθεώθηκε για μία ακόμη βραδιά από το κοινό του! Το όνομα Γιάννης Πάριος, τα τελευταία 45 χρόνια, έχει άμεσα συνδεθεί με τον έρωτα, την αγάπη και μας έχει προσφέρει αμέτρητες στιγμές συγκίνησης μέσα από τα τραγούδια του όλα αυτά τα χρόνια! Δεν είναι τυχαίο, ότι ο κόσμος του έχει αποδώσει διάφορα επίθετα, όπως: ο ερωτικός, ο διαχρονικός, ο τροβαδούρος του έρωτα, ο τραγουδιστής του έρωτα και της αγάπης, γεγονός που δείχνει την αγάπη και το πάθος που έχει το κοινό του για τον Γιάννη Πάριο. Ο Γιάννης Πάριος αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική ιστορία της χώρας μας, τόσο μέσα από τα τραγούδια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, όσο και μέσα από τα τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών που έχει τραγουδήσει και έχει αποτυπώσει μία ανεξίτηλη σφραγίδα μέσα στις καρδιές όλων μας.

Έχει επίσης συνεργαστεί με όλα τα σπουδαία ονόματα των δημιουργών που έχει η χώρα μας και ο Γιάννης Πάριος μέσα από την εξαιρετική φωνή του, τα έχει εκτοξεύσει στην κορυφή με την μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη! Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους από τους “ογκόλιθους” δημιουργών που έχει συνεργαστεί: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάριος Τόκας, Τάκης Μουσαφίρης,  Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοίζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Σταμάτης Σπανουδάκης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Απόστολος Καλδάρας, Αντώνης Βαρδής,  Γιώργος Θεοφάνους, Χρίστος Νικολόπουλος, Γιώργος Μουκίδης, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και με πολλούς άλλους σημαντικούς δημιουργούς! Σημαντικό σταθμό στην καριέρα του έχει παίξει και η συνεργασία του με τον γιό του, Χάρη Βαρθακούρη, όπου του έχει γράψει κι εκείνος τραγούδια. Επίσης, να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Πάριος έχει γράψει και ο ίδιος δεκάδες τραγούδια σε στίχους και μουσική, τα οποία έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες! Τα κομμάτια που έχει γράψει αποτελούν πλέον διαχρονικά και κλασικά ακούσματα του μουσικού πενταγράμμου και ακόμη και αυτοί που δεν ακούν “Πάριο”, δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την αξία του και το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που έχει αφήσει στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο, ότι με το που βγήκε στη σκηνή, λίγο μετά τις εννέα, ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, σείστηκε όλο το Βεάκειο από το απόλυτο εκτόπισμα του και τις εξαιρετικές ερμηνείες του! Όλοι μαζί σιγοτραγουδούσαμε, ένα προς ένα, όλα του τα τραγούδια και ταξιδεύαμε σε δρόμους ερωτικούς με οδηγό τον Γιάννη Πάριο. Αυτό που θεωρώ ότι τον ξεχωρίζει πέρα από τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες, είναι το πάθος, η αμεσότητα, ο λυρισμός και η φλόγα με την οποία τραγουδάει τα τραγούδια του, γιαυτό και τον έχουν κάνει τον απόλυτα ερωτικό τραγουδιστή και βέβαια μέχρι σήμερα παραμένει ασύγκριτος και δεν μπόρεσε κανείς να τον μιμηθεί!

Σημαντική στιγμή της βραδιάς είναι η αναφορά του Γιάννη Πάριο στον κ. Γιώργο Κατσαρό, που ήταν παρών στην βραδιά, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για αυτόν τον μεγάλο δημιουργό και ταλαντούχο σαξοφωνίστα και του αφιέρωσε 2-3 τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του. Ο Γιάννης Πάριος ερμήνευσε μοναδικά, τραγούδια από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, ήταν με πολλή καλή διάθεση και ενέργεια και συχνά έδινε τον λόγο στο κοινό του, για να του πουν ποια τραγούδια θα ήθελαν να ακούσουν, παρακάμπτοντας έτσι με χιούμορ, το πρόγραμμα του μαέστρου του Ντίνου Γεωργούτσου. Προς το τέλος της βραδιάς, ο σπουδαίος ερμηνευτής, είπε και τα νησιώτικά του, κάνοντας το κοινό να σηκωθεί να χορέψει, απογειώνοντας έτσι, το κέφι στο Βεάκειο.

Ο αγαπημένος Γιάννης Πάριος πλαισιώνεται από μια εξαιρετική δεκαμελή ορχήστρα και από τρείς υπέροχες φωνές, ταλαντούχους ερμηνευτές Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Ροδοκλεία Κουταλέλη, Ελένη-Στυλιανή Αλεξανδρή, οι οποίοι μας κράτησαν συντροφιά στο διάλειμμα. Αξίζει να σημειώσουμε πως τους παρουσίασε σαν οικογένειά του κι αυτή η όμορφη χημεία τους ήταν έκδηλη όλη τη βραδιά.

Ανάμεσα στους παρεβρισκομένους, ξεχωρίσαμε και τον ηθοποιό Μάκη Πατέλη.

DSCF1864

DSCF1859

DSCF1851

DSCF1847

DSCF1835

DSCF2186

DSCF2151

DSCF2145

DSCF2113

DSCF2066

DSCF2064

DSCF2057

DSCF2050

DSCF2048

DSCF2042

DSCF2037

DSCF2025

DSCF2012

DSCF1998

DSCF1956

DSCF1922

DSCF1917

DSCF1896

DSCF1876

DSCF1869

DSCF1865

Φωτογραφίες: Σωτήρης Κυπραίος – Sotiris Kypraios Photography