Τρίτη 22 Οκτωβρίου 20.00 – 00.30

Η MILONGA ZITA είναι αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το tango milonguero, αλλά και σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν σε αρμονία την ουσία του tango. Θα ταξιδέψουμε στην Αργεντινή μέσα από τις αγκαλιές και χορεύοντας «καρδιά με καρδιά», στο ρυθμό παραδοσιακών, ξεχωριστών μουσικών επιλογών στυλ «μιλονγκέρο».

ΓΙΑΤΙ «ΖΙΤΑ»; Είναι εις μνήμην της Ελληνίδας Ίντα Ντουντούη Καλάτση, γνωστής ως «Zita» («Σίτα»), κόρης μίας οικογένειας που μετανάστευσε στην Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’20. Εκείνη η υπέροχη γυναίκα, τόσο «λιμανίσια» όσο και το τάνγκο, ήταν η αχώριστη σύντροφος, η σοφή και τρυφερή σύζυγος του μεγάλου μαέστρου Aníbal Troilo. Σε μία συμβολική κίνηση, η Zita παρέδωσε στον Astor Piazzola το μπαντονεόν του μαέστρου ως μέρος της διαθήκης του τελευταίου, γεγονός που αποτέλεσε σημείο σύνδεσης μεταξύ δύο εποχών της ιστορίας του τάνγκο. Ο Astor Piazzola το 1975 συνέθεσε τη «Σουίτα του Troilo», ένα αφιέρωμα του μαθητή στον δάσκαλο. Η σουίτα περιγράφει τα τέσσερα μεγάλα πάθη του Troilo. Ένα από αυτά ήταν η ZITA!

Η πρόσκληση είναι για την ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις «Ρίζες Κεραμεικός», έναν ζεστό, καλλιτεχνικό πολυχώρο που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό, νεοκλασικό κτίριο με εξαιρετικό ξύλινο πάτωμα, στην περιοχή του Κεραμεικού (Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος).

Για μία προσεκτική και κομψή συμβίωση μέσα στη μιλόνγκα:

– H πρόσκληση για χορό θα είναι με cabeceo.

– Όλα τα στολίδια και τα boleos θα είναι στο πάτωμα.

Ώρα: 20.00 – 00.30

Σας περιμένουμε!

Την εκδήλωση στηρίζουν: “Naturally Tango – Danza & Cultura Argentina en Atenas”

Είσοδος: 8 ευρώ με ποτό (κρασί, μπύρα, χυμό ή αναψυκτικό)

Ρίζες-Κεραμεικός «Μουσικό Δωμάτιο»

Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος – 10435 Κεραμεικός

Τηλ. κρατήσεων 2110133135rizes.keramikos@gmail.com

www.rizes-keramikos.grMILONGA ZITA