«Τhe Art Project» στο θέατρο «Άλμα».
Απόστολος Ρίζος
«Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο».
Παρασκευές 22, 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου.

Ημουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς που πέρασε, επιστρέφει για τρεις παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Άλμα» στο πλαίσιο του «Τhe Art Project».

«Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνος.» Α.Ρ.

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών-όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.

rizos_loizos_2018_main_photoΤον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ το δωμάτιο αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του, με τη συμμετοχή κάθε φορά και μιας εκλεκτής ερμηνεύτριας. Το φιλόξενο δωμάτιο θα «επισκεφτούν» η Ξένια Γαργάλη (22/3), η Βιολέτα Ίκαρη (29/3) και η Ρίτα Αντωνοπούλου (5/4).

Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό «αφιέρωμα» με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει, αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση.

Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο», διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του Μυρσίνης Λοΐζου.

screenshot_8Συμμετέχουν οι ερμηνεύτριες:
Ξένια Γαργάλη (22/3), Βιολέτα Ίκαρη (29/3), Ρίτα Αντωνοπούλου (5/4)

Παίζουν:

Θοδωρής Κουέλης: κοντραμπάσο-bass effects, τζουρά
Γιώργος Μουχτάρης: κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος: κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά
Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου
Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Phil Hills
Χειρισμός φωτισμού: Μαρία Βενετάκη
Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Παραστάσεις: Παρασκευές 22, 29 Μαρτίου & 5 Απριλίου στις 21.00.
Εισιτήρια: 13€-κανονικό

Θέατρο «Άλμα»
Ακομινάτου 15, Αθήνα.
rizos_loizos_5