Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο του οργανισμού Mozarteum Hellas.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας και του Ιδρύματος Mozarteum Salzburg, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μουσικό αριστούργημα του Μότσαρτ “94 seconds” που διαρκεί μόνο 94 δευτερόλεπτα και αποκτήθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Mozarteum Salzburg!

Δείτε τη παρουσίαση και ακούστε το κομμάτι σε αυτόν τον σύνδεσμο:
https://youtu.be/bziFH5xVL7w
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κυρία Hermine Poppeller, η οποία επεσήμανε:
«Χάρηκα πολύ που το ίδρυμα Mozarteum Hellas κατάφερε να διοργανώσει την ετήσια Γενική Συνέλευση σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Mozarteum Salzburg Dr. Debuch, καθώς και του Επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών του Mozarteum Salzburg, Dr. Leisinger. Η παρουσίαση του νέου μουσικού κομματιού του Mozart «94 Seconds» αποτέλεσε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Η Αυστριακή Πρεσβεία προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με το ίδρυμα Mozarteum Hellas και όλοι έχουμε την ελπίδα ότι κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκ νέου δια ζώσης το 2021».

Ο κ. Τobias Debuch, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος  Μοzarteum Salzburg ανέφερε στην ομιλία του :
« Είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για το Ίδρυμα Mozarteum Salzburg να διαπιστώνει ότι αναπτύσσεται μια τόσο δημιουργική συνεργασία με το Mozarteum Hellas και εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την Πρόεδρο κα. Ευγενία Βοτανοπούλου για την ανεκτίμητη συνεισφορά της στην ίδρυση του Mozarteum Hellas. Συγχαρητήρια επίσης,  για τον ενθουσιασμό και τη συνέπεια που είχαν σαν αποτέλεσμα,  υπέροχα μουσικά projects και έχτισαν, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γέφυρες μεταξύ του Salzburg και της Αθήνας. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, η γοητεία του Mozart και της μουσικής του, προσφέρουν δύναμη και φως σε πολλούς ανθρώπους. Προσβλέπουμε στην καλλιέργεια μιας στενής σχέσης με το Mozarteum Hellas και εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς την Πρέσβειρα κ. Hermine Poppeller και τον κ. Κώστα Ιατρού για την υπέροχη υποστήριξή τους.”Ο Dr. Ulrich Leisinger επικεφαλής του τμήματος ερευνών του Ιδρύματος Mozarteum Salzburg παρουσίασε το μουσικό κομμάτι του Mozart “94 seconds”

Η πρόεδρος του  Mozarteum Hellas κα. Ευγενία Βοτανοπούλου στην εναρκτήρια ομιλία της τόνισε:
«Χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ να εστιάσουμε στον πολιτισμό και στην μουσική για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία και η μουσική ιδιοφυΐα του Μότσαρτ μας το προσφέρει αυτό απλόχερα, ακόμα και αν πρόκειται για 94 μόλις δευτερόλεπτα μουσικής του!»
Ο οργανισμός Mozarteum Hellas ιδρύθηκε το Μάρτιο 2019 και έγινε μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Mozarteum τον Ιούνιο 2019.
Ο οργανισμός Mozateum Hellas έχει θέσει τους ακόλουθους στόχους:

  • Προώθηση της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και διάδοση του έργου του Μότσαρτ.
  • Διοργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, συναυλιών, μουσικών συναντήσεων στην Ελλάδα με θέμα το έργο του Μότσαρτ αλλά και άλλων συνθετών.
  • Συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους και ιδρύματα για την οργάνωση συνεδρίων και συναυλιών.
  • Συνεργασία με το Mozarteum Salzburg Foundation και παραρτήματα του σε όλον τον κόσμο και χορήγηση υποτροφιών για την ανάδειξη νέων μουσικών ταλέντων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
http://www.mozarteum.gr
Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός