Δραματοποιημένη Λογοτεχνία

Μια παράσταση για τον έρωτα, την ψυχανάλυση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα, την τρέλα, το θάνατο. «Ονομάζομαι Μάρθα. Τον Απρίλιο του 1882 γνώρισα έναν νεαρό γιατρό. Τον ερωτεύτηκα. Ήμουν 21 χρόνων…». Η Μάρθα, η γυναίκα του Φρόυντ, επιστρέφει, σπάει τη σιωπή και αφηγείται την ιστορία της ζωής της. Είναι μια φανταστική κατάδυση στον ψυχικό κόσμο μιας γυναίκας για την οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Γιούλη Ζήκου, Πέτρος Αποστολόπουλος, Μανώλης Γεραπετρίτης, Ελένη Κερολάρη

 

Περίληψη

Η Εταιρία Θεάτρου Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος αποκτά καινούρια θεατρική στέγη. Ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μοσχονησίων 36 στην πλατεία Αμερικής θα φιλοξενεί από εδώ και πέρα ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που σκοπό έχει να γίνει ένας θεατρικός πόλος έλξης.

Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος μετά τη μεγάλη επιτυχία “Γιαννούλης Χαλεπάς – Η κοιμωμένη μου” (4 χρόνια – 8 σεζόν) παρουσιάζει από τηνΠέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 ένα ακόμη έργο που θα συνταράξει και θα προβληματίσει, «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.

Πώς είναι η ζωή κοντά σε έναν άνθρωπο, που με το έργο του ανέτρεψε όλα τα δεδομένα της ψυχικής μας ύπαρξης; Η Μάρθα Φρόυντ δεν είναι μόνο αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα έξι παιδιών, ζει και μια άλλη ζωή, που συνορεύει με το όνειρο και τα σκοτεινά βάθη της επιθυμίας. «Ο έρωτας ή θα είναι ακραίος ή δε θα υπάρξει ποτέ», δηλώνει. Σκέψεις απαγορευμένες, ανατρεπτικές επιθυμίες, ξεδιάντροπες πράξεις, όλα επιτρέπονται.

Είναι η ιστορία μιας παράφορα ερωτευμένης γυναίκας…

 

Συντελεστές

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιούλη Ζήκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί – video: Τάκης Ποδαρόπουλος
ΦΩΝΕΣ: Φαίη Κοκκινοπούλου: ΛουΣαλομέ – Ηθοποιός, Ηλιάνα Παναγιωτούνη: Αμαλία Φρόυντ – Μίνα Μπέρνεϋς, Πέτρος Αποστολόπουλος: Πατέρας Μάρθας Φρόυντ – Γυναίκα άρρωστη, Γιάννης Μόρτζος: Αυτοκράτορας

Συγγραφέας: Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου

 

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 10/01
Παραστάσεις: Πέμπτη 21.30 & Παρασκευή 21.30 & Σάββατο 21.30 & Κυριακή 19.30
Διάρκεια: 95′
Εισιτήρια: Πέμπτη & Κυριακή: 10€
Παρασκευή & Σάββατο: 15€
Κρατήσεις: 2108812289

Θέατρο Τέσσερις Εποχές Κυψέλη

Διεύθυνση:
Μοσχονησίων 36 και Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής
Τηλ: 2108812289
Email: theatrotesserisepoxes@hotmail.com
theatrotesserisepoxes.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π  21.30
Π 21.30
Σ 21.30
Κ 19.30

 

Χάρτης