Γράφει η Γιούλη Φαρατζή

Βρεθήκαμε στο θέατρο ΠΚ και στην παράσταση «Ένα απίθανο ζευγάρι» της Έλενας Ιωαννίδη που συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ρέϊνας Εσκενάζυ.

Υπόθεση:

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ήρωες ο Θωμάς και η Αγάπη  μέσα σε ένα γάμο που περνάει κρίση. Τη λύση έρχεται να δώσει ένας ψυχολόγος με μια παράξενη μέθοδο που θα τους προτείνει να ακολουθήσουν. Η σχέση τους θα περάσει μέσα από πολλά κωμικοτραγικά στάδια. Θα παρακολουθήσουμε ολόκληρη την διαδρομή του ζευγαριού από είκοσι χρονών έως τα βαθιά τους γεράματα. Η λύση δε θα δοθεί, παρά μόνο στο τέλος του έργου, όταν σε πολύ προχωρημένη ηλικία θα αντιμετωπίσουν οριστικά ο ένας τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του.

Η πρωτότυπη κωμωδία της Ελένης Ιωαννίδη  συναρπάζει με την αμεσότητα της ιστορίας της, τις εύστοχες ατάκες της και το καλογραμμένο και σωστά δομημένο κείμενό της.

Η κριτική μας:

Ο Θωμάς και η Αγάπη είναι ένα ιδιόρρυθμο ζευγάρι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, που συγκρούονται μέσα σε μια σχέση η οποία κρατάει γερά για χρόνια, γιατί κατά βάθος υπάρχει εξάρτηση του ενός από τον άλλο.

Ο ένας συμπληρώνει κατά κάποιον τρόπο τον άλλο, αλλά συγχρόνως ο ένας ζηλεύει  κατά βάθος το επάγγελμα του άλλου.  Ο Θωμάς, όντας υδραυλικός, θα ήθελε να είναι δημιουργός – καλλιτέχνης γι’ αυτό κάνει στην Αγάπη , η οποία είναι ζωγράφος, υποδείξεις για τους χρωματικούς τόνους των έργων της. Εκείνη πάλι για να τον δοκιμάσει στο κατά πόσο μπορεί να κάνει δημόσιες σχέσεις, του προτείνει να αλλάξουν επάγγελμα κι έτσι γίνονται κάποια ευτράπελα που προκαλούν γέλιο στο θεατή.

Στην παράσταση συμμετέχουν κινηματογραφικά και άλλοι χαρακτήρες, όπως ο Δημήτρης Πιατάς ως ψυχολόγος του ζευγαριού, η Μαρία Φιλίππου ως μητέρα του Θωμά, η Βαρβάρα Λάρμου ως ερωμένη και η Μυρτώ Λοντόρφου ως Φωτεινή, που  θα οδηγήσουν το ζευγάρι μάλλον σε σύγκρουση  παρά σε αρμονική συμβίωση.

Η λύση θα δοθεί στο τέλος του έργου, όταν πλέον θα έχουν καταλαγιάσει  τα συναισθήματα των ηρώων και δίνουν άφεση αμαρτιών ο ένας στον άλλο.

Ο Σταύρος Κανελλίδης παρουσιάζει με εύστοχο και έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα του, τον Θωμά, προσδίδοντάς του στοιχεία που κάνουν τον ρόλο του ολοκληρωμένη αλλά και οικεία προσωπικότητα και σου δημιουργούν μια αίσθηση ταύτισης μαζί του.

Η Άννα Ίρις ερμηνεύει με μπριόζικο, χαριτωμένο και ανάλαφρο τρόπο τον χαρακτήρα της Αγάπης, κρατώντας με μαεστρία τις σωστές ισορροπίες χωρίς καμία δόση υπερβολής στην ερμηνεία της.

Η πρωτότυπη κωμωδία της Ελένης Ιωαννίδη συναρπάζει με την αμεσότητα της ιστορίας της, τις εύστοχες ατάκες της και το καλογραμμένο και σωστά δομημένο κείμενό της. Είναι από τις παραστάσεις που σε συνεπαίρνουν με τον ρυθμό τους.

Όσο για την σκηνοθεσία της Ρέϊνας Εσκενάζυ, πρόκειται για μια άρτια και ευφυή προσέγγιση σε μια σύγχρονη ιστορία. Χειρίζεται άψογα το κείμενο και αναδεικνύει τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, αποδεικνύοντας τις ικανότητές της και την εμπειρία της.

Τα κοστούμια της Μάρας Βαλβοπούλου εξυπηρετούν την αισθητική της παράστασης δίνοντας μια μοντέρνα πινελιά που δένει άρρηκτα με την φρεσκάδα της ιστορίας.

Η σκηνοθεσία της Ρέϊνας Εσκενάζυ είναι μια άρτια και ευφυής προσέγγιση σε μια σύγχρονη ιστορία.

Διανομή με σειρά εμφάνισης:

Ψυχολόγος – Δημήτρης Πιατάς
Θωμάς – Σταύρος Κανελλίδης
Αγάπη –Άννα Ίρις
Γωγώ – Βαρβάρα Λάρμου
Μητέρα – Μαρία Φιλίππου
Φωτεινή – Μυρτώ Λοντόρφου

Συντελεστές:

Σκηνικά κοστούμια:Μάρα Βαλβοπούλου
Κείμενο:Έλενα Ιωαννίδη
Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ
Παραγωγή: Αίθουσα καλλιτέχνη

Στοιχεία παράστασης:
Από Παρασκευή 20/10/2017 και κάθε Παρασκευή στις 21:15 στο θέατρο Π.Κ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Τ.Κ. 11744, Νέος Κόσμος

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο: 8€ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους & άνω των 65 )
Ατέλειες ηθοποιών: 5 €

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Για πληροφορίες – κρατήσεις: 6971580805