Γράφει η Αραξιάνα Αβακιάν

Είδαμε την παράσταση «Η Ληστεία» στο θέατρο «Eliart». Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, που μας χάρισε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, οι οποίοι όντας επαγγελματίες, παραμένουν εραστές της τέχνης του θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας καλοκάγαθος ληστής εισβάλει στο σπίτι ενός φέρελπι βουλευτή και οσονούπω υπουργού. Τα πράγματα θα έρθουν πάνω κάτω, όταν αυτός επιστρέψει απροσδόκητα. Ένα φαρσικό κουβάρι παρεξηγήσεων αρχίζει να ξετυλίγεται, όταν ο ληστής αθέλητα γκρεμίζει το καλοστημένο οικοδόμημα όλων των ψεύτικων σχέσεων των χαρακτήρων που μπλέκονται στο δρόμο του.

Η κριτική μας:

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Τούμπανου. Μία κωμωδία παρεξηγήσεων, εμπνευσμένη από το έργο του Ντάριο Φο «Non tutti i ladri vengono per cuocere» (=Δεν είναι όλοι οι κλέφτες για να σε βλάψουν). Έξυπνες ατάκες, γρήγορος ρυθμός. Μία καλοδουλεμένη και ανατρεπτική πλοκή. Το στοιχείο της έκπληξης, κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος. Οι χαρακτήρες ιδιαίτεροι, πολύ ξεχωριστοί και με ένοχα μυστικά, που αυτό τους καθιστά πολύ ενδιαφέροντες και πέτρα σκανδάλου… έναν ληστή!!

Η σκηνοθεσία εξυπηρέτησε απόλυτα το κείμενο. Το έργο στήθηκε άρτια πάνω στην σκηνή. Ο Θοδωρής Τούμπανος εκμεταλλεύτηκε κάθε γωνία της. Τέλος, δημιούργησε και μια ιδανική ατμόσφαιρα τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές.

Η χημεία των ηθοποιών πάνω στην σκηνή, τα υποκριτικά μέσα που χρησιμοποίησαν, αλλά και η ανεξάντλητη αντοχή τους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του έργου.

dsc09955fΈξι ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ανέλαβαν την ενσάρκωση των χαρακτήρων. Ο Γιώργος Παπανδρέου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Θωμάς Χαβιανίδης, Χρύσα Νταούλη, Τατιάνα Κίρχοφ, Νάσος Φρίγγης. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας καλοκάγαθος ληστής, εισέβαλε στο σπίτι ενός βουλευτή και υποψήφιου υπουργού. Ενώ υποθέτει πως έχει το χρόνο να ολοκληρώσει την ληστεία του με επιτυχία, η γυναίκα του, αλλά και ο βουλευτής του χαλάνε τα σχέδια και μπλέκεται σε ένα κουβάρι που δεν το είχε φανταστεί. Έργο υψηλών απαιτήσεων, που ο καθένας τους έβαλε το λιθαράκι του για να αναδείξουν το κείμενο και τις προσωπικότητες των ηρώων. Υπήρξε συντονισμός, ο οποίος είναι βασικός σε κωμωδίες σαν και αυτήν, αλλά και κοινός παλμός-ρυθμός. Η χημεία τους πάνω στην σκηνή, τα υποκριτικά μέσα που χρησιμοποίησαν, αλλά και η ανεξάντλητη αντοχή τους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του έργου.

Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση, μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές γέλιου. Μία καταπληκτική πρόταση, για πολύ περιορισμένες παραστάσεις.

Είναι από τις ληστείες που θα ευχόσουν να ήσουν και εσύ εκεί!

Μην το χάσετε!!

Το έργο στήθηκε άρτια πάνω στην σκηνή. Ο Θοδωρής Τούμπανος εκμεταλλεύτηκε κάθε γωνία της και δημιούργησε μια ιδανική ατμόσφαιρα τόσο για τους ηθοποιούς, όσο και για τους θεατές.

lhsteia-2Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θοδωρής Τούμπανος
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Παπανδρέου
Σχεδιασμός teaser: Αφροδίτη Ταυρή
Αφίσα-γραφιστικά: Μάρη Κεφαλλωνίτη
Φωτογραφίες: Γιάννης Τσότσος

Παίζουν: Γιώργος Παπανδρέου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Θωμάς Χαβιανίδης, Χρύσα Νταούλη, Τατιάνα Κίρχοφ, Νάσος Φρίγγης.

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Εισιτήρια: 10€-5€ (μειωμένα)

«Eliart»
Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός (μετρό «Κεραμεικός»)
Τηλ. κρατήσεων: 2103477677, 6951363614
20501_19218_zoomed_lhsteia_1f

Αραξιάνα Αβακιάν

Αραξιάνα Αβακιάν

Η Αραξιάνα Αβακιάν γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Ακόμα, κατέχει Diploma στο HRM. Σπούδασε μουσική και υπήρξε μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Εργαζόταν στο Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων γνωστής πολυεθνικής εταιρίας ως Υπεύθυνη Εργασιακών Σχέσεων. Είναι φοιτήτρια δραματικής σχολής. Με το θέατρο έχει ασχοληθεί επισταμένα ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και συγγραφέας. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της "To Αλφαβητάρι Μου", καθώς και το κείμενο της "Έφυγες" που έχει συμπεριληφθεί στην συλλογή "Προσωπογραφίες".
Αραξιάνα Αβακιάν