Γράφει η Ρέα Φέρτη

Mετά την μεγάλη επιτυχία του “Παζολίνι“, οι “Θεατρίνων Θεατές” και το δίδυμο Γιώργος Λιβανός και Γιάννης Σολδάτος έγραψαν την εντυπωσιακή κωμωδία-μιούζικαλ «Ο Fellini και τα όνειρα των κλόουν».

Όπως μας είπε ο Γιώργος Λιβανός, η παράσταση αφορά σε κάποιες πληροφορίες για τον Fellini, τη ζωή του και το έργο του. Πρόκειται για μία πολύχρωμη και φαντασμαγορική παράσταση, με επίκεντρο τους κλόουν του Fellini, καθώς και σε υπαρκτά πρόσωπα, (όπως ο Μαστρογιάννη, η Μασίνα κ.α.), όπου παρελαύνουν στην παράσταση με τις δικές τους τοποθετήσεις για τον Fellini και φυσικά τα έργα, στα οποία είναι πρωταγωνιστές. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μιούζικαλ, το οποίο απαρτίζεται από τραγούδια ειδικά για την παράσταση, όπου προάγουν τη δράση μέσα από τους ηθοποιούς, οι οποίοι χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.

Ο Γιώργος Λιβανός ανέβασε μία μεγάλη παραγωγή για ένα θέατρο όπως το Studio Κυψέλης, με 13 ηθοποιούς και 100 κοστούμια και μέσα από την πρωτότυπη σκηνοθεσία του, ανέδειξε την αγάπη του Fellini για τους κλόουν.

Η μουσική γράφτηκε από την Νίκη Γκουντούνη, η οποία διασκεύασε ειδικά για την παράσταση τον Nino Rota και άλλα τραγούδια.

Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Λιβανός, η Ελευθερία Ρήγου, ο Αλέξανδρος Αθανασίου, Σοφία Μπεράτη, Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Ελένη Μπέη, Γιάννος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Μενούνος, Ζωρζέτ Μιρόν, Γιάννος Θεοδούλου, στο πιάνο, συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούνη.

Όλος ο Θίασος, είναι πολύ ζωντανός, με ιδιαίτερα χορευτικά και σίγουρα παρατηρήσαμε τα εντυπωσιακά κοστούμια της Γιοβάννας Πρασίνου.  Όλες οι ερμηνείες των ρόλων και των τραγουδιών, είναι τόσο δυνατές, που άλλοτε ξεσηκώνουν και άλλοτε συγκινούν, αλλά και με έντονο το ερωτικό στοιχείο, σε όλη την παράσταση. Τέλος, βρίσκω πολύ ευρηματικά τα σκίτσα για τα έργα του Fellini, αλλά και οι χορογραφίες του Σίμωνα Πάτροκλου, δίνουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στην παράσταση.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-φωτισμοί-στίχοι: Γιώργος Λιβανός
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη
Σκηνικά- κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Αγρυπίδη
Χορογραφίες: Σίμωνας Πάτροκλος
Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες : Ζώης Σφακιανάκης

Πρωταγωνιστούν

Γιώργος Λιβανός
Ελευθερία Ρήγου
Αλέξανδρος Αθανασίου
Σοφία Μπεράτη
Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου
Λίλη Τέγου
Μαρία Δρακοπούλου
Ελένη Μπέη
Κωνσταντίνος Μενούνος
Ζωρζέτ Μιρόν
Γιάννος Τριανταφύλλου
Γιάννος Θεοδούλου

 


Αναλυτικές πληροφορίες από τον Οδηγό Θεάτρου

fellini-4Ο Fellini και τα όνειρα των κλόουν
Κωμωδία-Μιούζικαλ
σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού

Studio Κυψέλης