«Καλικαντζαροζαβολιές!!!».
Παράσταση-παιχνίδι για παιδιά από 2 έως 6 ετών με ζωντανή μουσική και συμμετοχή των παιδιών.

Καλικάντζαροι τρελαμένοι για σκανδαλιές, μας χτυπάνε την πόρτα!!! Αφήγηση παραμυθιού με έντονη συμμετοχή των παιδιών, μουσικές και νταούλια! Φορέστε κόκκινα σκουφάκια για να γίνουμε καλικαντζαροζαβολάκια!!

Μπαίνουμε κρυφά μέσα στα σπίτια για να φάμε όλη την πίτα, για να φάμε το γλυκό να λερώσουμε τα τζάμια και να χορέψουμε τρελό… καλικαντζαροχορό! Μικροί καλικάντζαροι, ετοιμαστείτε για τις πιο τρελές χριστουγεννιάτικες ζαβολιές!

Ο Αρχηγός των Καλικαντζάρων οργανώνει την καλικαντζαροσυμμορία του για να καταφέρει να κόψει το δέντρο της ζωής, αλλά και να προκαλέσει πανικό στην πόλη. Μεταμορφώνει τα παιδιά σε καλικάντζαρους και τα εκπαιδεύει στις πιο απίστευτες καλικαντζαροζαβολιές!

Η παράσταση ξεκινάει με τον αρχηγό των Καλικαντζάρων, το θρυλικό Μανδρακούκο, που παρακινεί τα παιδιά να γίνουν κι αυτά καλικάντζαροι. Τους μαθαίνει λοιπόν, το τραγούδι των καλικαντζάρων και έτσι ξεκινάει η περιπέτεια τους, όπου μαζί με τα παιδιά θα μπούνε μέσα στα σπίτια για να κάνουν ένα σωρό αταξίες. Με ζωντανή μουσική (κιθάρα, κλαρίνο, ξυλόφωνα κλπ.) και πολύ κέφι, τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα γίνουν μέρος μιας πολύ όμορφης Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Στη συνέχεια, οι ηθοποιοί της παράστασης μεταφέρουν τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού, όπου η Μάρω και η κακιά της αδερφή, όπως λέει η παράδοση, θα πάνε στον μύλο και εκεί θα έρθουν αντιμέτωπες με τα πιο τρομερά χριστουγεννιάτικα ξωτικά, τους καλικάντζαρους! Το ταξίδι κλείνει με παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδι και χορό! Όσα παιδιά θέλουν, μπορούν να φορέσουν κόκκινα σκουφάκια, να γίνουν και αυτά μικρά καλικαντζαροζαβολάκια!!

Κείμενα-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν:
Αλέξανδρος Πισκιούλης, Ερμέλαος Κατζουρίδης, Πολυτίμη Γιώτα

Τιμές εισιτηρίων: 8€
Οικογενειακό (3 άτομα +): 7€
Ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, μέλη των Μορφών Έκφρασης, ομαδικό (10 άτομα +): 6€

Για παιδιά από 2 έως 6 ετών.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Παραστάσεις: Σάββατο 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Προπώληση: Ticketservices, Public

Facebook.com/morfesekfrasis.gr
Twitter.com/morfesekfrasis
Instagram.com/morfesekfrasis
Youtube.com/Morfesekfrasis

Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις:
Βλασία Βερβέρη
Κ: 6944 659865

Επικοινωνία: Μαρία Αναστασοπούλου

Θέατρο «Μορφές Έκφρασης».
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς).
Τηλ: 210 3464903-210 3464002
screenshot_1

poster-kalikatzarozavolies