«Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα».

Ηθρυλική παράσταση της Ματίνας Τσιγκούνη και του Θωμά Κινδύνη, επιστρέφει για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία, που θα τους φέρει κοντά στα ελληνικά Χριστούγεννα!

Λίγα λόγια…

Η παράσταση «Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα» ανέβηκε για πρώτη φορά από τις «Μορφές Έκφρασης» το 1998, σε κείμενα της Ματίνας Τσιγκούνη και την αριστουργηματική σκηνοθεσία του Θωμά Κινδύνη.

Για 18 χρόνια η μοναδική αυτή παράσταση έγινε το σήμα κατατεθέν για τα ελληνικά Χριστούγεννα! Με χιλιάδες ενθουσιασμένους θεατές να έχουν βουτήξει κυριολεκτικά στον παραμυθένιο κόσμο των ελληνικών Χριστουγέννων, όπου τα κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα εναλλάσσονται με τη ζωντανή μουσική (γκάιντα, κλαρίνο, νταούλι, φλογέρες, κιθάρα, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.α.), με δρώμενα και παραμύθια, χορούς και τραγούδια από ένα εξαιρετικά κεφάτο και ταλαντούχο σύνολο νέων ηθοποιών και μουσικών.

Τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, όπως αυτά παραδίδονται από τις συλλογές του Νικόλαου Πολίτη, οι Καλικάντζαροι και ο Άγιος Βασίλης από την Καππαδοκία, κοντά στα παιδιά του σήμερα.

Το έργο:

Παραμονή Χριστουγέννων, μια παρέα παιδιών ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης για να πει τα κάλαντα. Τα παιδιά γεμάτα ορμή και χαρά προσμένουν να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, όμως γρήγορα απογοητεύονται, συναντούν ανθρώπους βουτηγμένους στα προβλήματά τους, σκυθρωπούς και αγχωμένους. Τα παιδιά αποφασίζουν να γυρίσουν σπίτι τους.

Όμως ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά τους ένας παράξενος άνθρωπος, ντυμένος με ρόδια και στεφάνια, προβιές και νταούλια, μιλάει αλλόκοτα και μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι. Ο Καλαντομάγος χωρίς να χάσει χρόνο, ξεσηκώνει τα παιδιά με τους μαγικούς του ρυθμούς και τα μεταφέρει στο μαγικό κόσμο των ελληνικών Χριστουγέννων.

Κείμενα: Ματίνα Τσιγκούνη
Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Ερμηνεύουν:
Ανδριάνα Λαμπαδιάρη, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Θέμης Αμοιρίδης, Μαρία Ιωάννου, Μιλένα Γεωργιάδου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη

Τιμές εισιτηρίων: 15€
Προπώληση-οικογενειακό (3 άτομα +): 12€
Ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, μέλη των Μορφών Έκφρασης, ομαδικό (10 άτομα +): 10€

Για όλη την οικογένεια, από 3 έως 99 ετών!
Διάρκεια: 60 λεπτά
Παραστάσεις: Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου & Τετάρτη 2 Γενάρη 2018 στις 7:30 μ.μ.

Προπώληση: Ticketservices, Public

Facebook.com/morfesekfrasis.gr
Twitter.com/morfesekfrasis
Instagram.com/morfesekfrasis
Youtube.com/Morfesekfrasis

Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις:
Βλασία Βερβέρη
Κ: 6944 659865

Επικοινωνία: Μαρία Αναστασοπούλου

Θέατρο «Μορφές Έκφρασης».
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς).
Τηλ: 210 3464903-210 3464002
screenshot_1

poster-xristougenniasmatakalantismata