ΔιαδραστικήΚουκλοθέατροΠαιδική παράσταση

Ηπαράσταση είναι με όλη τη σημασία της λέξης ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ. Εκτός όμως από διαδραστική είναι και πρωτότυπη γιατί είναι η πρώτη φορά που σε παιδική παράσταση τους ρόλους θα τους παίζει το κοινό, χωρίς προετοιμασία, αλλά ακολουθώντας τον τρόπο, με τον οποίο είναι σκηνοθετημένη και δομημένη η παράσταση. Σε αυτήν την παράσταση τον καθοριστικό ρόλο τον παίζει το κοινό!

Παίζουν οι ηθοποιοί

Αριστέα Κοντραφούρη και το κοινό

Περίληψη

Ένα ακόμη υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Ο ΤΟΜ ΤΙΡΙΤΟΜ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ» γίνεται παράσταση από την Αριστέα Κοντραφούρη και το Νήμα και παρουσιάζεται στο θέατρο Βαφείο από τις 8 Νοεμβρίου.

H Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με την ομάδα Το ΝΗΜΑ μετά την επιτυχημένη παράσταση της «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη, πειραματίζεται πάλι σε ένα υπέροχο κείμενου του σημαντικού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών.

Το πρώτο μέρος αυτής της πρωτότυπης θεατρικής πρότασης έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Πέρσι, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, σε αυτοτελή εργαστήρια, που έγιναν στο χώρο της ομάδας το Νήμα, γονείς και παιδιά βοήθησαν και ενέπνευσαν τη δημιουργό να σκηνοθετήσει τη παράσταση μέσα από θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές, δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν μαζί με παιδιά και γονείς. Τα σκηνικά και οι κούκλες είναι φτιαγμένα από την Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλα Καποκάκη με σακούλες σκουπιδιών, σωσίβια – λάστιχα και κάδρα.

Το παραμύθι αναφέρεται σε μια χώρα την Ελκαζίνη, όπου για μιαν ασήμαντη αφορμή οι κάτοικοι χωρίζουν τη γέφυρα με τις επτά καμάρες. Τώρα πια, το ποτάμι τους κόβει στα δύο και η Ελκαζίνη χωρίζεται στην Έλκα και τη Ζίνη. Οι κάτοικοι χάνουν τη φωνή τους ή μάλλον καλύτερα επικοινωνούν μεταξύ τους ψιθυριστά. Τα ρολόγια σταματούν και τα πάντα αρχίζουν σιγά σιγά να καταστρέφονται. Ώσπου κάποια στιγμή γεννιέται ο Τομ Τιριτόμ. Ο Τομ αποφασίζει να ενώσει τις δυο πλευρές κάνοντας κάτι γενναίο. Περνά στην απέναντι πλευρά για να γνωρίσει τους «κακούς» κατοίκους και να τους αλλάξει τα μυαλά. Με μοναδικούς τους σύμμαχους το ταμπούρλο και την αγάπη, και με παρέα του ένα κορίτσι, τη Μαρία αποδεικνύει πώς «ο τσακωμός μόνο φτώχεια φέρνει στην καρδιά»! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όλα μαζί να χτίσουν τη γέφυρα πάνω στη σκηνή με τεράστια τουβλάκια.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία – Ερμηνεία: Αριστέα Κοντραφούρη
Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη
Χορογραφία – Κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική: Μανώλης Σπανός
Κατασκευή Σκηνικού: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτισμοί:Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Πουλημένος
Τρέιλερ: Χρήστος Ραχιώτης

Πληροφορίες
Περίοδος Παραστάσεων: από 08/11
Παραστάσεις: Κυριακή / Ώρα: 12.00
Διάρκεια:
Εισιτήρια:
Κρατήσεις: 2103425637

Βαφείο «Λάκης Καραλής» Βοτανικός

Διεύθυνση
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Τηλ: 2103425637

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π  21.30
Π 21.30
Σ 21.00
Κ 12.00

1504117_560449290691375_12358339_n-297x300

Χάρτης