Ηομάδα «Νοσταλγία» και το «Rabbithole» σας ανακοινώνουν το πρόγραμμά τους για την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019, με παραγωγές της ομάδας και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.«Rabbithole»
Πρόγραμμα σεζόν 2018-2019.
Ο φετινός προγραμματισμός χαρακτηρίζεται από τα εξής σημεία:
- Με αφορμή το επερχόμενο 19ο έτος ζωής της ομάδας, η θεματική της σεζόν έχει τίτλο «Η Νοσταλγία στον 19ο αιώνα»: η «Νοσταλγία» και το θέατρο επιλέγουν να συμπεριλάβουν στο ρεπερτόριό τους σημαντικούς συγγραφείς του αιώνα αυτού, όπως τον Edgar Allan Poe (Φεστιβάλ «Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε»), τη Mary Shelley («Η Κυανή»-έργο βασισμένο στο διήγημα «Ο θνητός αθάνατος»), τον Oscar Wilde («Η σημασία να είσαι σοβαρός») και τον August Strindberg («Οι Δανειστές»).
- Τρία φιλοξενούμενα φεστιβάλ:
α) Το θεατρικό φεστιβάλ «Νύχτες Edgar Allan Poe» με τη συμμετοχή έξι καλλιτεχνών/ομάδων που επιλέχθηκαν μετά από πρόταση που κατέθεσαν τον Ιούνιο του 2018. Τα έργα που θα παρουσιαστούν βασίζονται σε έξι διηγήματα του Αμερικανού λογοτέχνη («Το βαρέλι του Αμοντιλλάδο»,«Το πηγάδι και το εκκρεμές»,«Σιωπή»,«Πρόωρη ταφή»,«Η μάσκα του κόκκινου θανάτου» και «Το σύστημα του Δόκτωρος Πίσσα και του Καθηγητή Φτερά»). Πληροφορίες και εισιτήρια στο σύνδεσμο https://www.rabbitholespace.com/19.
β) Το Mir Festival, μια πραγματικά πολύπλευρη πρόταση στην προώθηση και ενίσχυση των σύγχρονων παραστατικών τεχνών. Το Mir προτείνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Και φέτος φιλοξενείται στο «Rabbithole» για τρίτη χρονιά και το πρόγραμμα παραστάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα από τη διοργάνωσή του. Πληροφορίες για το Mir Festival στο σύνδεσμο http://www.mirfestival.gr.
γ) Το 3ο φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση τη ζωγραφική Rabbitlab 3.0 (Κόμιξ), το οποίο διοργανώνει η «Νοσταλγία» και το «Rabbithole» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πληροφορίες και υλικό για τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στη σελίδα του Rabbitlab Fest (https://www.rabbitholespace.com/rabbitlab-fest). Το κάλεσμα συμμετοχής για την τρίτη διοργάνωση θα αναρτηθεί στον ίδιο σύνδεσμο μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου 2018.
- Παραστάσεις παιδικού θεάτρου: για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εκκίνηση της λειτουργίας του, με προσεγμένες προτάσεις, στοχεύοντας σε ένα υψηλότερο επίπεδο στη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη του θεάτρου. Το «Rabbithole» έχει φιλοξενήσει και παιδικά εργαστήρια στο παρελθόν και οι κινήσεις ως προς το κοινό αυτό γίνονται πάντα με τη μεγαλύτερη φροντίδα και σκέψη.
- Ερευνητικούς κύκλους και σεμινάρια με μέλη της ομάδας «Νοσταλγία», αλλά και καλλιτέχνες και δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δράσεις αυτές αναρτώνται τακτικά στο σύνδεσμο https://www.rabbitholespace.com/h-training-research και στα social media της ομάδας και του θεάτρου.
- Επιπλέον παραστάσεις χορού και μουσικές συναυλίες: με προϋπηρεσία στο χώρο του χορού, αλλά και στη φιλοξενία ακουστικών κυρίως μουσικών σχημάτων, λόγω της εξαιρετικής οπτικής και ακουστικής του χώρου, το «Rabbithole» συνεχίζει να επιδιώκει συνεργασίες με ανάλογους καλλιτέχνες.
Το πλήρες πρόγραμμα της σεζόν είναι διαθέσιμο και ανανεώνεται με λεπτομέρειες νέων παραγωγών στην ιστοσελίδα του «Rabbithole»(https://www.rabbitholespace.com). Μπορείτε επίσης να βρίσκετε τα δελτία τύπου των φιλοξενούμενων παραγωγών στο σύνδεσμο https://drive.google.com/drive/u/3/folders/0B_7yGzskmSr7dnFsSkpHaXdCa0k.
Για δημοσιογραφικές προσκλήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το θέατρο στο 210 5249903 ή στο email rabbitholespace@gmail.com.
Ημερομηνίες παραγωγών 2018-19:
(που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής).
«Urban Animal/Chapter 1: The hour of the Mayfly» (Performance)
Duende Ensemble.
14-15.09.2018
«Νύχτες Edgar Allan Poe» (Φεστιβάλ)
20-23.09.2018
Καλλιόπη Σίμου
«Το βαρέλι του Αμοντιλλάδο»
27-30.09.2018
Ανδρέας Ζαφείρης– Θεατρική ομάδα «2510».
«Το πηγάδι και το εκκρεμές»
04-07.10.2018
Riscus Group Theatre.
«Σιωπή/Siope»
11-14.10.2018
Μαριάννα Φασόη
«Πρόωρη Ταφή»
18-21.10.2018
Release the Fly
«Η μάσκα του κόκκινου θανάτου»
25-28.10.2018
Ηώς Αντωνοπούλου–Μαριάννα Λάζαρη
«Tarr and Fether»
«Ο εχθρός» (Παιδική παράσταση)
με αφορμή το παραμύθι των Νταβίντε Καλί & Σερζ Μπλοκ.
Ομάδα «Αστροναύτες»
Έναρξη παραστάσεων: 04.11.2018
«Talking Heads» (Θέατρο)
του Alan Bennett.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης
02-18.11.2018
«Οι Δανειστές» (Θέατρο)
του August Strindberg.
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Έναρξη παραστάσεων: 12.11.2018
Mir Festival (Φεστιβάλ)
22-30.11.2018
(ημερομηνίες μεμονωμένων παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα).
«Η Κυανή» (Θέατρο)
(βασισμένο στο διήγημα «Ο θνητός αθάνατος» της Mary Shelley)
Ομάδα «Νοσταλγία»
07-30.12.2018
«Mellonia» (Performance)
Hippo Theatre Group.
21.01-19.02.2019
«Η σημασία να είσαι σοβαρός» (Θέατρο)
του Oscar Wilde.
Ομάδα «Νοσταλγία»
Χειμώνας-άνοιξη 2019
«Αφρατούλα» (Performance)
(βασισμένο στο «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του William Shakespeare)
Συμπαραγωγή: Gaia Art Group & Ομάδα «Νοσταλγία»
Άνοιξη 2019
Rabbitlab 3.0: Κόμιξ (Φεστιβάλ)
3o φεστιβάλ χορού με βάση τη ζωγραφική.
Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/venues/rabbithole/
Links:
https://www.nostalghia-theatre.com/
https://www.rabbitholespace.com/
Επικοινωνία:
Γιώργος Σίμωνας–Τώνια Ράλλη
210 5249903
Καμία κριτική