Συνέντευξη στον Βασίλη Νικόλαο Βιτσιλόγιαννη (IG @vassiliosvitsilogiannis)

Ο Νεκτάριος-Παναγιώτης Μπουτεράκος γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας στις 30 Σεπτεμβρίου 1973 και μεγάλωσε στο Γύθειο Λακωνίας. Σπούδασε ενδυματολογία, καθώς επίσης φωτογραφία, σχεδιαστής δομικών έργων, κοινωνικούς χορούς, συγγραφή-σεναριογραφία και τέλος σκηνοθεσία.
Από το 1999 έως το 2004 δούλευε ως δάσκαλος χορού σε διάφορες σχολές στην Αθήνα, κατά κύριο λόγο στην αλυσίδα σχολών χορού GeneKelly. Από το 2004 έως και το 2012 διατηρούσε επιτυχώς δική του σχολή χορού στο Ναύπλιο με την επωνυμία “DanceAcademy”.
Ύστερα ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία όπου και έχει βραβευθεί για διηγήματα, σενάρια, καθώς και θεατρικά έργα.Έχουν εκδοθεί ήδη τρία βιβλία του. Το πρώτο “Αναγέννηση των Ηρώων-ΥΔΩΡ”, βιβλίο φαντασίας, υπάρχει ως e-book στο διαδίκτυο, το δεύτερο “Δες με αλλιώς”, επιστημονικής φαντασίας, από τον εκδοτικό οίκο Πηγή και τέλος το αστυνομικό μυθιστόρημα “Ελβίρα” από τον εκδοτικό οίκο ANIMA Εκδοτική.
Με την ομάδα του “Αλητέχνες”, η οποία δημιουργήθηκε το 2015, έχει ανεβάσει τις παραστάσεις “Μια Ανάσα Ζωής” στην Αθηναϊκή σκηνή και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη μουσική παράσταση “Όνειρα” στο θέατρο Επί Κολωνό, “Το Σχέδιο” στο θέατρο ΠΚ και την παιδική παράσταση “Το πηγάδι των Ευχών” στο θέατρο Αλκμήνη και σε περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τέλος, έχει γυρίσει μια διαδικτυακή σειρά με τίτλο “Hellenes”.
Από τα τέλη του 2017 επέστρεψε στο Γύθειο όπου αναβίωσε τη θεατρική του ομάδα με το όνομα “Αλητέχνες”, πλέον ως Πολιτιστικό Σύλλογο, με τον οποίο ασκεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, διαδικτυακές σειρές και θεατρικές παραστάσεις για το ραδιόφωνο.

Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης

Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης

Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, Master’s στις Διεθνείς Σχέσεις. Εργάστηκε στην Αμερική ως υπεύθυνος διαχείρισης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι διαπιστευμένος δημοσιογράφος από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Εργάζεται στο εξωτερικό σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας καθώς επίσης και σε sites του εξωτερικού αλλά και της ομογένειας. Είναι εκδότης του Ελληνικού τουριστικού οδηγού που συνοδεύει το Αραβικό Harper’s Bazaar. Κάνει Αγγλικό δελτίο ειδήσεων στο βαλκανικό ραδιόφωνο Radio Strimonika. Και οι συνεργασίες συνεχίζονται…
Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης