ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στον Πασχάλη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, στις 20:00

Τα 55 χρόνια του αγαπημένου μας Πασχάλη στην ελληνική ποπ σκηνή, γιορτάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. 

Ένα μουσικό οδοιπορικό, αφιερωμένο στον «αιώνιο έφηβο», με τραγούδια-σταθμούς, που «σημάδεψαν» αυτήν την ανεπανάληπτη πορεία.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί, το έτος 1966, ότι ο μπασίστας και τραγουδιστής του νεανικού συγκροτήματος Olympians, που θα έγραφε το τραγούδι με τίτλο «Ο Τρόπος» (μουσική και στίχους), θα έφερνε επανάσταση στο ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας ένα νέο είδος: την ελληνική ποπ μουσική!

Τα χρόνια πέρασαν και ο Πασχάλης κατόρθωσε με το συνθετικό του ταλέντο, τους υπέροχους στίχους του, τη σημαντική δισκογραφία του, αλλά κυρίως με όπλο τη μελωδική του φωνή και την έντονη σκηνική του παρουσία, να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

Μέσα στις δεκαετίες έχει δημιουργήσει ένα ευρύ κοινό, το οποίο τον ακολουθεί πιστά και συνεχώς ανανεώνεται, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να παρακολουθούν τις εμφανίσεις του, από μικρά παιδιά έως ώριμοι ενήλικες, οι οποίοι τον ακολουθούν από την εποχή των Olympians!

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθε η στιχουργός και συγγραφέας Σέβη Τηλιακού, η οποία έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών: «Το κορίτσι του Μάη», «Μάθημα Σολφέζ», «Το τραγούδι μου», αλλά και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες μοιράστηκε με τον αγαπημένο της φίλο και συνεργάτη.  

Ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης, μας μίλησε για την εποχή των συγκροτημάτων και για το πώς η μουσική των Beatles και των Rolling Stones, επηρέασαν την παγκόσμια κοινότητα, ενώ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καλαματιανός μας ανήγγειλε την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος, το οποίο θα διατρέχει την πορεία του καλλιτέχνη μέσα στις δεκαετίες.

Ο Σπύρος Λάμπρου, ιδρυτής της περίφημης Παιδικής Χορωδίας, μας μίλησε για την ωραία συνεργασία τους με τον Πασχάλη, ενώ ο νέος τραγουδιστής Άγγελος Λέπουρης με την ευγενική του παρουσία μάς «έδωσε» πολλές υποσχέσεις για τη μετέπειτα πορεία του.

Παίζουν οι μουσικοί: Stelios Mac (Στέλιος Μακρυπλίδης / κιθάρα – τραγούδι), Αντώνης Πιτσολάντης (μπάσο – φωνητικά), Μιχάλης Λιαμής (τύμπανα), Παναγιώτης Τσαλόπουλος (πιάνο – organ).

Μέλη της Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου: Βικεντία Γαμπιεράκη, Έλενη Λεφέβρ, Σμαράγδα Γεωργιάδη, Αναστασία Ανδρεάδη, Μαριτίνα  Δαμάσκου, Μελίτα  Δαμάσκου.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το trailer της εκπομπής

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός