19 Νοεμβρίου
20.00 – 21.00 Ανοικτό Μάθημα Tango Milonguero
21.00 – 00.30 Milonga

Η MILONGA ZITA είναι αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το tango milonguero και σε όλους όσους επιθυμούν να απολαύσουν αρμονικά την ουσία του tango. Θα ταξιδέψουμε μαζί έως την Αργεντινή μέσα από τις αγκαλιές και χορεύοντας στο ρυθμό των παραδοσιακών μουσικών επιλογών στυλ «μιλονγκέρο» του Αργεντίνου δασκάλου Gustavo Zimmermann.

Το ραντεβού είναι στις «Ρίζες Κεραμεικός», έναν ζεστό, καλλιτεχνικό πολυχώρο που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό, νεοκλασικό κτίριο με εξαιρετικό ήχο και ξύλινο πάτωμα ιδανικό για να χορό, με άριστη εξυπηρέτηση και ποιοτικές γεύσεις, στην περιοχή του Κεραμεικού (Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος).

ΓΙΑΤΙ «ΖΙΤΑ»; Είναι εις μνήμην της Ελληνίδας Ίντα Ντουντούη Καλάτση, γνωστής ως «Zita» («Σίτα»), κόρης μίας οικογένειας που μετανάστευσε στην Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’20. Εκείνη η υπέροχη γυναίκα, τόσο «λιμανίσια» όσο και το τάνγκο, ήταν η αχώριστη σύντροφος, η σοφή και τρυφερή σύζυγος του μεγάλου μαέστρου Aníbal Troilo. Σε μία συμβολική κίνηση, η Zita παρέδωσε στον Astor Piazzola το μπαντονεόν του μαέστρου ως μέρος της διαθήκης του τελευταίου, γεγονός που αποτέλεσε σημείο σύνδεσης μεταξύ δύο εποχών της ιστορίας του τάνγκο. Ο Astor Piazzola το 1975 συνέθεσε τη «Σουίτα του Troilo», ένα αφιέρωμα του μαθητή στον δάσκαλο. Η σουίτα περιγράφει τα τέσσερα μεγάλα πάθη του Troilo. Ένα από αυτά ήταν η ZITA!

Για μία προσεκτική και κομψή συμβίωση μέσα στη μιλόνγκα:

– H πρόσκληση για χορό θα είναι με cabeceo.

– Όλα τα στολίδια και τα boleos θα είναι στο πάτωμα.

Σας περιμένουμε!

Συμμετέχουν: «Naturally Tango – Danza & Cultura Argentina en Atenas»

Την εκδήλωση στηρίζουν: «Alegria» Tango Shoes & Fashion, «Mundo Hispano – Heleno», «Libería Española Νικολόπουλος», «La Fiesta!»

Είσοδος: 8 ευρώ. Περιλαμβάνει συμμετοχή στο μάθημα και ένα ποτό (κρασί, μπύρα, χυμό ή αναψυκτικό).

Ρίζες-Κεραμεικός «Μουσικό Δωμάτιο»

Αγησιλάου 88 & Σαλαμίνος – 10435 Κεραμεικός

Τηλ. κρατήσεων 2110133135 – rizes.keramikos@gmail.com

www.rizes-keramikos.grMilonga ZITA 19.11.19