«Γενοκτονία».
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης.
Ένα σφυροκόπημα μέσα σε χώμα χαμένων πατρίδων.
Με 18 χορευτές επί σκηνής στο θέατρο ΠΚ.

Στο θέατρο ΠΚ παρατείνονται, λόγω τεράστιας επιτυχίας και μεγάλης ζήτησης του κοινού, οι παραστάσεις χορού του νέου έργου του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία» μέχρι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Η «Γενοκτονία» είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου, η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου, αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

Η «Γενοκτονία» είναι μια παράσταση χορού μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

Σημείωμα Παύλου Κουρτίδη για την παράσταση:

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. 18 χορευτές και μουσικοί ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ δεν θα χορέψουμε τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ»

Παύλος Κουρτίδης

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-χορογραφία-φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Σύμβουλος έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης
Μουσική επιμέλεια & σύνθεση: Lia Hide
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι)
Video trailer: Γρηγόρης Πανόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Ίρια Σπηλιοπούλου
Field photography & poster: Μελίνα Ζαχαράκη
Art work: Tricia Daniels
Οργάνωση παραγωγής & tour management: Σοφία Καραγιάννη
Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ (2018-19)
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

photo_3Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 20:00
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
15€ (γενική είσοδος)
13€ (μειωμένο)
10€ (ομαδικές κρατήσεις +15 θεατές)

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου ΠΚ και ηλεκτρονικά:

screenshot_3screenshot_4Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος
Τ. 210 9011677
www.pktheater.gr
Mail:
info@pktheater.gr     
screenshot_5www.pavloskourtidis.net
Mail:
info@pavloskourtidis.net
screenshot_6
Trailer παράστασης: