«Γενοκτονία».
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης.
Έρχεται ως ένα σφυροκόπημα μέσα σε χώμα χαμένων πατρίδων.
Με 18 χορευτές επί σκηνής από 10 Νοεμβρίου στο θέατρο ΠΚ.

Ηνέα παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία», που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου στο θέατρο ΠΚ, είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου, η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

photo_1Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου, αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

Η «Γενοκτονία» είναι μια παράσταση χορού μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

Σημείωμα Παύλου Κουρτίδη για την παράσταση:

Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. 18 χορευτές και μουσικοί δεν θα χορέψουμε απλά τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς, γιατί δεν έφυγαν ποτέ.

Η γενοκτονία υπάρχει στα αυτιά μου από μικρό παιδί, έπρεπε να περάσουν χρόνια, αλλά πλέον νιώθω χρέος μου ως χορογράφος να κάνω αυτό το βήμα. Η «Γενοκτονία» για εμένα προσωπικά είναι η αποτύπωση της πρόσφατης ιστορίας μας μέσα από τα μάτια αυτών που την βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο: τις γυναίκες και τα παιδιά που ήταν ο κύριος στόχος, αλλά και τα πιο αθώα θύματα της μαζικής εξόντωσης του Ποντιακού λαού. Φιλοδοξώ ότι ο κόσμος θα δει τα γεγονότα από μία διαφορετική οπτική, προσανατολισμένη στην αξία της ανθρώπινης ζωής και ότι μέσα από την σκληρότητα, τον θάνατο και την απώλεια θα γεννηθεί μία βροντερή φωνή η οποία θα ακουστεί παντού και θα ταξιδέψει σε ανατολή και δύση.

Αυτή η παράσταση-ύμνος στην ανθρωπότητα μας αφορά όλους. Να δει ο κόσμος την σκληρή αλήθεια πίσω από τα γεγονότα που συγκλόνισαν παγκόσμια, αλλά δεν αναγνωρίστηκαν παγκόσμια. Όχι μόνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

Παύλος Κουρτίδης

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-χορογραφία-φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Σύμβουλος έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης
Μουσική επιμέλεια & σύνθεση: Lia Hide
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι)
Φωτογραφία: Μελίνα Ζαχαράκη
Οργάνωση παραγωγής & tour management: Σοφία Καραγιάννη
Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ (2018-19)
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

photo_3Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από 10 Νοεμβρίου 2018.
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
15€ (γενική είσοδος)
13€ (μειωμένο)
10€ (ομαδικές κρατήσεις)

Η προπώληση ξεκίνησε!

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου ΠΚ και ηλεκτρονικά:

screenshot_3screenshot_4Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος
Τ. 210 9011677
www.pktheater.gr
Mail:
info@pktheater.gr     
screenshot_5www.pavloskourtidis.net
Mail:
info@pavloskourtidis.net
screenshot_6
Trailer παράστασης:

photo_4

genoktonia-pavlos_kourtidis_company