«Αντιφάσεις»: Σύμβολα και εικόνες από την παιδική μας ηλικία, pop και street art, από τις 15/9 μέχρι τις 30/9 στο «Soul Food».

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.00.

Κοιτώντας ένα έργο τέχνης ψάχνουμε να συνθέσουμε τα κομμάτια του και να το κατανοήσουμε. Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη μαθηματική διαδικασία, ώστε να δούμε την αλήθεια του. Συνήθως προσπαθούμε να καταλάβουμε το τι θέλει να εκφράσει ο καλλιτέχνης, να μην κάνουμε λάθος, και δεν αφηνόμαστε στα συναισθήματα που μας προκαλεί βγάζοντας δικά μας συμπεράσματα. Είναι κάποιες περιπτώσεις, όπου το εικαστικό αποτέλεσμα είναι παράδοξο, έχει «λάθη» και δυσκολίες, συντίθενται αντιθέσεις, και ο θεατής καλείται να το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί.

Τα ζωγραφικά έργα του Κωνσταντίνου Πάτσιου συνδυάζουν άφοβα και σε πρώτο πλάνο, στοιχεία που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Μοιάζουν με εξισώσεις όπου ο θεατής καλείται να βγάλει το άθροισμα. Ένα ζώο και ένα σπαθί, μπορεί να σημαίνει την θυσία του. Μια εικόνα από την παιδική μας ηλικία δίπλα σε ένα βίαιο σύμβολο που αναγνωρίζουμε μόνο ως ενήλικοι, μας κάνει να αναρωτηθούμε για τις αλλαγές που έχουν συμβεί μέσα μας μέσα στον χρόνο. Όλα αυτά ή και όχι.

430c5f7f-9788-422c-a280-1e4885cecdb9Ο Γεράσιμος Αβλαμής, από την άλλη, αγαπάει το μαύρο χρώμα με το οποίο δημιουργεί διαδρομές με κώδικες, επάνω σε καμβάδες, σε ξύλινες πόρτες και κεραμικά πιάτα. Τα σχέδιά του μοιάζουν να κρύβονται μέσα σε κάποια χαμένη γλώσσα του παρελθόντος ή σε κάποιο ιδίωμα πολιτισμού από το μακρινό μέλλον. Κι όμως, δημιουργούνται στο τώρα.

Οι δύο καλλιτέχνες μας καλούν να αποκωδικοποιήσουμε τον γεμάτο αντιφάσεις κόσμο τους.

Ο dj Harpy Monkey θα κάνει αφιέρωμα στην Aretha Franklin με μουσικές jazz, r&b, disco και hip hop.

Opening: 8pm.
Saturday, 15th September 2018.

«Soul Food»
Giannouli Halepa Street,
Tinos, Chora
(ex Taverna O’Kipos)
31adf56e-8253-4acc-8ab2-78ffd6f77ef2