Το kallitexnes.gr ήταν και στην κεντρική παρουσίαση της νουβέλας του Δρ. Αντώνη Σπ. Γάκη, “Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου- Ταξίδι στο Ιόνιο“, αυτή την φορά στην Ήπειρο, στη πατρίδα αυτού του βιβλίου. Μια βραδιά αφιερωμένη στα πάτρια εδάφη του συγγραφέα από την μεριά του πατέρα του, Σπύρου Γάκη.

Η εκδήλωση τελέστηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλακίου ενώ τον συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα Αντώνη Γάκη και μάλιστα τον προέτρεψε να συνεχίσει να γράφει για την Ήπειρο. Για το Έργο της ζωής του συγγραφέα μίλησε η κ. Ελένη Κολιοφώτη, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Καναλακίου, και με λόγια καρδιάς και συγκίνησης περιέγραψε την νουβέλα του Αντώνη Γάκη, «Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου- Ταξίδι στο Ιόνιο».

1-DSCF2088

Ακόμα, τον λόγο είχε η θεατρολόγος και κριτικός μας, Αναστασία Φιριππή, η οποία μοιράστηκε τις εντυπώσεις της μέσα από την κριτική της για το προς παρουσίαση βιβλίο του Αντώνη Γάκη.

Στις σελίδες του βιβλίου ταξίδεψε το κοινό μέσα από την αφήγηση επιφανών ηθοποιών και όχι μόνο…

2-DSCF2091

Ο ηθοποιός Παλαιολόγος Παπαδόπουλος με δουλεμένη χροιά, πρόσφερε μερικές σελίδες από το έργο. Ο συγγραφέας, το κεντρικό πρόσωπο αυτής της εκδήλωσης, Αντώνης Γάκης, χάρισε γραμμές από το έργο του μέσα από μια αφήγηση γεμάτη δέος και συγκίνηση. Η ηθοποιός Ελευθερία Φιντίκη καθήλωσε το ακροατήριο μέσα από την τόσο ζωντανή και με έντονη απεύθυνση απαγγελία μέρους της νουβέλας. Έκπληξη της βραδιάς η Χριστίνα Ποντίκι, ξαδέρφη του συγγραφέα που όπως μας αποκάλυψε, πρόκειται για μία καθοριστική φιγούρα της έμπνευσής του που έγινε ηρωίδα μέσα στο έργο του.

4-DSCF2107

Την λογοτεχνική αυτή βραδιά πλαισίωσαν Ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα συνοδευόμενα από τον χορό παιδιών ντυμένων παραδοσιακά, που επιμελήθηκε η κ. Χρυσούλα Πάντα.

Στο τέλος της παρουσίασης, πλάι στον συγγραφέα μίλησε ο πατέρας του, Σπύρος Γάκης, διηγούμενος στο ακροατήριο προσωπικές ιστορίες ανάμεσα σε πατέρα και γιο.

5-DSCF2119

6-DSCF2125

7-DSCF2128

3-DSCF2098

 

Αναστασία Φιριππή

Αναστασία Φιριππή

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή, είμαι θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (http://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.
Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση.
Αναστασία Φιριππή