Γράφει η θεατρολόγος Αναστασία Φιριππή

Μ

ία μαγευτική μουσική βραδιά χάρισε ο καλλιτέχνης Μαυρίκιος Μαυρικίου μαζί με τους συνεργάτες του, σε θαυμαστές και φίλους. Την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Αθήνας, στο café του  ΙΑΝΟΥ, ο νέος αυτός καλλιτέχνης-θαύμα έδωσε ένα μαγευτικό ρεσιτάλ απαρτιζόμενο από όμορφες μελωδίες κλασσικών τραγουδιών διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, πάντα προσηλωμένος στην μουσική τέχνη, φοράει το πιο όμορφο χαμόγελο του και ξεκινάει ένα ταξίδι σε αισθαντικές μελωδίες με συνταξιδιώτες την αγάπη, την μουσική του παιδεία και τους συνεργάτες του. Αυτή τη φορά στο πλευρό του, η Κωνσταντίνα Ρούσσου με το μελωδικό της φλάουτο και ο  Φοίβος Μποζάς  στο σαξόφωνο – καχόν, δημιουργούν από κοινού μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Από τις κορυφαίες μουσικές παραστάσεις που μας έχει χαρίσει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, αφού έχει το απίστευτο ταλέντο να εμπλουτίζει τις μελωδίες που μας προσφέρει, με εκείνον τον ερωτισμό μίας άλλης εποχής που τόσο όμως μας έχει λείψει… Κλείνει τα μάτια και αιωρείται σε μελωδίες, παίζοντας πιάνο και ερμηνεύοντας αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά τραγούδια, επιλογές από ελληνικές οπερέτες, καθώς και κλασικά διαχρονικά ελληνικά τραγούδια. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός, ότι προσφέρει στο κοινό του μία ξεχωριστή μουσική που δύσκολα την βρίσκει κανείς πλέον, όπως είναι οι μελωδικές νότες των Verdi, Puccini, Schubert κ. α., καθώς και από το ελληνικό ρεπερτόριο των Αττίκ, Σουγιούλ, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα κ.α..

mavrikios_recital2

Ανάμεσα σε θαυμαστές, φίλους, ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος, και ο αγαπημένος σε όλους κορυφαίος έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας που έχει συνάψει συνεργασία με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, αφού έχει επενδύσει στην μουσική του παιδεία και σίγουρα ελπίζει όπως όλοι μας, στην μεταλαμπάδευση αυτών των μελωδιών στις γενιές που έπονται.

Δυνατή στιγμή αυτής της ατμοσφαιρικής βραδιάς, η μελωδία που χάρισε στο πιάνο ο κορυφαίος μας Μίμης Πλέσσας, με την συνοδεία της μοναδικής φωνής του Μαυρίκιου Μαυρικίου.

Μία απολαυστική μουσική βραδιά, μία σύνθεση από νότες και μελωδίες που μόνο ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Μαυρίκιος Μαυρικίου ξέρει να προσφέρει, με μυστικό συστατικό την αγάπη που ξέρει να δίνει και να δέχεται…

Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη βραδιά!

Φωτογραφίες: Panagiotis Tsikos

Αναστασία Φιριππή

Αναστασία Φιριππή

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή, είμαι θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (http://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.
Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση.
Αναστασία Φιριππή