Γράφει η θεατρολόγος Αναστασία Φιριππή

Το kallitexnes.gr βρέθηκε σε μία μοναδική βραδιά λογοτεχνίας, στην οποία συναντήθηκαν τρείς εξαιρετικές παρουσίες, από τον χώρο της ποίησης και της λογοτεχνίας. Ο λόγος για την παρουσίαση των ποιητικών βιβλίων του ποιητή-κριτικού λογοτεχνίας Θεοχάρη Παπαδόπουλου, της συγγραφέως, ερευνήτριας και δημοσιογράφου Άννας Νικολαϊδη και της συγγραφέως παιδικών βιβλίων και διοργανώτριας της βραδιάς Εύας Πετροπούλου Λιανού. Η γεμάτη ποιητικό λόγο βραδιά, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο The White Rabbit στα Εξάρχεια.

13467463_10209809812908680_448124001_o

Η λογοτεχνία συνάντησε την υποκριτική και αποσπάσματα των ποιημάτων απήγγειλαν με άκρατο λυρισμό, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Περικλής Λιανός, όπου διάβασε αποσπάσματα από τα ποιήματα της Άννας Νικολαϊδη,  η συγγραφέας-διανοήτρια Παναγιώτα Μπλέτα, όπου διάβασε αποσπάσματα από τα ποιήματα της Εύας Πετροπούλου Λιανού και η συγγραφέας Φαίη Ρέμπελου, όπου διάβασε αποσπάσματα από τα ποιήματα του Θεοχάρη Παπαδόπουλου.

13452986_10209809811628648_1469823746_o

Ο χώρος γέμισε με λέξεις, λυρισμό και εικόνες που υπενθύμισαν στο κοινό την πραγματική αξία της καλής ποίησης!

Αναστασία Φιριππή

Αναστασία Φιριππή

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή, είμαι θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (http://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.
Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση.
Αναστασία Φιριππή