Η συναυλία της στην Τεχνόπολη ήταν ένα ακόμη υπερθέαμα υψηλής αισθητικής, όπου ακούσαμε τις δικές της σημαντικές επιτυχίες, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που η ίδια αγαπά και την εκφράζουν μέσα από πρωτότυπες διασκευές και εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις.

Γράφει ο Νίκος Γινάργυρος
Μία σειρά συναυλιών πραγματοποίησε η χαρισματική ερμηνεύτρια και δημιουργός Παυλίνα Βουλγαράκη για φέτος το καλοκαίρι με κεντρική της συναυλία αυτή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μία δυναμικά ανερχόμενη, ταλαντούχα ερμηνεύτρια και δημιουργός, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες και έχει χτίσει το δικό της κοινό που την ακολουθεί φανατικά σε κάθε της εμφάνιση.

Τα τελευταία 6 χρόνια περίπου, η Παυλίνα έφερε το δικό της φρέσκο στυλ, χτίζοντας τη δική της μοναδική ταυτότητα στην ελληνική έντεχνη και ροκ μουσική σκηνή. Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μία χαρισματική ερμηνεύτρια, μία καλλιτεχνική περσόνα με ύφος μελαγχολικό, η οποία χαρακτηρίζεται από dark στοιχεία, υψηλής minimal αισθητικής και απόκοσμης ομορφιάς, σαν να έχει βγεί από ταινία του Tim Burton, χωρίς την ανάγκη υπερβολών και με επιστέγασμα την αλήθεια της που εκφράζει μέσα από τα τραγούδια της, κερδίζοντας έτσι το προσωπικό της στοίχημα, αφού πλέον συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς ανερχόμενες ερμηνεύτριες.

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-36

Η Παυλίνα είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη, συναισθηματική, δραματική καλλιτέχνιδα που μέσα από τα τραγούδια της, που τα περισσότερα γράφει και συνθέτει η ίδια, εξομολογείται τις προσωπικές της ιστορίες, μοιράζεται τα βιώματά της και μας αποκαλύπτει τα συναισθήματά της και πτυχές του εαυτού της, του χαρακτήρα της και της ζωής της.

Σίγουρα, η πρώτη της μουσική συλλογή «Λαβύρινθοι», όπως και το ομώνυμο τραγούδι άφησαν το στίγμα της και μία ιδιαίτερη μουσική διαδρομή που ακολουθεί μέχρι σήμερα, όπως και οι «Μωβ Καληνύχτες» στη συνέχεια, που την έκαναν ευρέως γνωστή και πλέον μπορούμε να παραδεχτούμε ότι είναι μία τολμηρή ερμηνεύτρια με πολύ έμπνευση και ταλέντο που έχει να δώσει πολλά στην ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή!

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-35

«Λαβύρινθους που φτιάχνουμε ή που μας επιβάλουνε και τρέχουμε από δαίμονες, ιδέες έμμονες κι ανθρώπους», «κι αν βρίσκαμε το θάρρος μας, να διώξουμε το βάρος μας και σ’ ότι ονειρευόμαστε να μη φοβόμαστε»

Στίχοι επίκαιροι, στίχοι χωρισμού, ερωτικής απογοήτευσης.. που κάνουν την Παυλίνα τόσο ιδιαίτερα ξεχωριστή και μοναδική, γι’ αυτό και οι θαυμαστές της συρρέουν κατά χιλιάδες για να την αποθεώσουν σε κάθε της εμφάνιση. Η νέα της δουλειά «Πως συνεχίζεται η Ζωή» δείχνει για ακόμη μία φορά μία Παυλίνα ιδιαίτερη, γεμάτη συναίσθημα, ευαισθησίες, ρομαντική, ενώ το ομώνυμο βιντεοκλίπ χαρακτηρίζεται από ακόμη μία οπτική υψηλής, minimal dark αισθητικής, μελαγχολικού ύφους και απόκοσμης ομορφιάς.

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-43

Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι μία χαρισματική ερμηνεύτρια, μία καλλιτεχνική περσόνα με ύφος μελαγχολικό, η οποία χαρακτηρίζεται από dark στοιχεία, υψηλής minimal αισθητικής και απόκοσμης ομορφιάς, σαν να έχει βγεί από ταινία του Tim Burton, χωρίς την ανάγκη υπερβολών και με επιστέγασμα την αλήθεια της που εκφράζει μέσα από τα τραγούδια της, κερδίζοντας έτσι το προσωπικό της στοίχημα, αφού πλέον συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς ανερχόμενες ερμηνεύτριες.

«Πως συνεχίζεται η ζωή, σαν να μην έγινε τίποτα, με τόσα λόγια ανείπωτα; Κάποιος που ξέρει να μου πει, πως προχωράω και γιατί. Πως συνεχίζεται η ζωή… », «Θα τα κάνω όλα τέλεια κι ας ξέρω πως δε θα ‘ρθεις εσύ»

Η συναυλία της στην Τεχνόπολη ήταν ένα ακόμη υπερθέαμα υψηλής αισθητικής, όπου ακούσαμε τις δικές της σημαντικές επιτυχίες, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που η ίδια αγαπά και την εκφράζουν μέσα από πρωτότυπες διασκευές και εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις.  Ιδιαίτερη αναφορά και αφιέρωμα έκανε στον αγαπημένο της και πρόωρα αδικοχαμένο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπου και τραγούδησε κάποια από τα τραγούδια του όπως «Μάτια δίχως λογική», «Μικρός Τιτανικός» και άλλα.

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-44

Έκπληξη της βραδιάς, εκεί προς το τέλος, ήταν όταν ρόκαρε με τον δικό της τρόπο η Παυλίνα, ερμηνεύοντας  διαχρονικές επιτυχίες της ξένης ροκ σκηνής.

Μία ιδιαίτερη και συγκινητική εξομολόγηση της Παυλίνας ήταν για το πώς έγραψε το τραγούδι «Καμία Ψυχή», όπου όταν ήταν σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο, έκανε παρέα με διαφορετικούς ανθρώπους από αυτήν και ανακάλυψε ότι όλοι έχουμε μέσα μας τα πάντα, γι’ αυτό και καμία ψυχή δεν φαίνεται «ξένη», αφού όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό.

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-14

Θέλω να επισημάνω επίσης, ότι όσο παρακολουθώ την Παυλίνα, ανακαλύπτω το πόσο ειλικρινής και αληθινή είναι με το κοινό της, μέσα από τις συνεντεύξεις της, από τα τραγούδια της, στις συναυλίες της, ακόμη και μέσα από την δραστηριότητά της στα social media, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα θαυμαστή και πραγματική Καλλιτέχνιδα!

Εγώ, τι άλλο να ευχηθώ από το να έχει μία ακόμη δυνατότερη καλλιτεχνική πορεία, γεμάτη έμπνευση, δημιουργία, επιτυχίες και πολύ πολύ ποιοτική μουσική!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο Γιώργο Στεργιόπουλο για την εξαιρετική αποτύπωση των στιγμών.

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-12

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-34

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-33

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-3

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-1

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 2-35

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 2-34

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 2-30

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 2-8

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 2-3

Παυλίνα Βουλγαράκη συναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι Vol. 3-4