Αποκλειστική Συνέντευξη για το kallitexnes.gr 

Οι «ORIOΝ» είναι ένα νέο συγκρότημα που μπαίνουν δυναμικά στην ποπ μουσική σκηνή. Αποφεύγοντας τους συσχετισμούς με τους Vegas και τους Kings, εξομολογούνται το τι το ξεχωριστό κρύβει η δική τους μουσική, αλλά και πώς γεννήθηκε το καλλιτεχνικό τους δίδυμο. Ο Παντελής Ντυμένος και η Ειρήνη Ζέρβα, μιλούνε για το όνειρό τους που λέγεται «ΟRION», αλλά και γιατί το ονόμασαν έτσι. Σε στίχους και μουσική του Παντελή Ντυμένου, η Ειρήνη Ζέρβα αποθεώνει το «1001 νύχτες», ένα ποπ dance τραγούδι που ξεσηκώνει.

– Παρουσιάστε μας τους «ΟRION» και μιλήστε μας για τη μουσική σας!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Οι “ΟRION” είναι το “όνειρο” που… ΔΕΝ θέλουμε να γίνει “πραγματικότητα”. Θέλουμε να ονειρευόμαστε και μαζί μας να ονειρευτεί κι ο κόσμος. Η μουσική μας είναι μουσική που συντροφεύει στιγμές. Είτε χαλαρώνοντας στην παραλία, είτε ξεφαντώνοντας σε ένα club, είτε πίνοντας ένα κρασάκι δίπλα στο τζάκι. Δεν έχουμε “είδος”. Το “Παγωτό γρανίτα” ήταν χορευτικό, χαρούμενο, για club. Το “Χίλιες και μία νύχτες” είναι ρομαντικό, ταξιδιάρικο. Το επόμενο θα ΄ναι… λαϊκό και το μεθεπόμενο μια ροκιά… πριόνι. Όλα όμως έχουν το χαρακτηριστικό χρώμα των “ORION“.

– Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το συγκρότημα;

ΕΙΡΗΝΗ: Η ιδέα γεννήθηκε στην ψυχή δυο ανθρώπων με καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Η πραγματοποίηση της ιδέας έγινε όταν αυτοί οι δύο συναντήθηκαν στα live, έπαιξαν μαζί, κι εκτίμησαν ο ένας το ταλέντο του άλλου.

– Γιατί το ονομάσατε Orion;

ΕΙΡΗΝΗ: Θέλαμε να κυνηγήσουμε το όνειρο μας που είναι να βρεθούμε στις καρδιές του κόσμου. Κι ο Ωρίωνας ήταν ένας κυνηγός της αρχαιότητας.

– «1001 νύχτες» το νέο σας τραγούδι που υπογράφεις Παντελή τους στίχους και τη μουσική. Πώς το εμπνεύστηκες; Έχει κάποιο προσωπικό βίωμα;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι που να μιλάει για την δύναμη της αγάπης που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Η γυναίκα δεν ερωτεύεται και δεν αγαπά εύκολα. Όταν όμως το κάνει τότε δίνει τα πάντα! Γίνετε χαλί να την πατήσεις. Κάνει το κορμί της “μαγικό χαλί” που “θα σε πάρει θ’ απογειωθεί”. Κι όλοι μας έχουμε τέτοια βιώματα, με πρώτο και καλύτερο την αγάπη της μάνας μας.

– Ποια είναι τα κοινά σας στοιχεία και ποιες οι διαφορές σας;

ΕΙΡΗΝΗ: Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για την μουσική και η ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας με τον κόσμο. Οι διαφορές μας είναι οτι εγώ είμαι ονειροπόλα και αυθόρμητη ενώ ο Παντελής δυναμικός και πραγματιστής. Κι έτσι συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο.

– Είστε μόνο φίλοι και συνεργάτες ή και κάτι περισσότερο;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Κατηγορηματικά είμαστε μόνο φίλοι και συνεργάτες. Αν υπήρχε υποψία για οτιδήποτε άλλο θα ήταν κακό για το γκρουπ και δεν θα το ξεκινούσα καν. Η προσπάθεια ξεκίνησε άκρως επαγγελματικά με διακριτούς ρόλους και επαγγελματική νοοτροπία.

– Τι το ξεχωριστό πιστεύετε ότι έχει η μουσική σας;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Οτι έχει διαφορετικό χρώμα, έχει ταυτότητα. Ακούς τραγούδι στο ραδιόφωνο και σκέφτεσαι οτι θα μπορούσε να το λέει το όποιο συγκρότημα από τα mainstream που υπάρχουν αυτό τον καιρό. Τα δικά μας, αν και διαφορετικά μεταξύ τους, καταλαβαίνεις οτι τα λέει κάποιο άλλο συγκρότημα. Οι “Orion“!

– Είναι εύκολο ή δύσκολο για νέους καλλιτέχνες να εδραιωθούν στη μουσική σκηνή;

ΕΙΡΗΝΗ: Είναι εύκολο υπό την προϋπόθεση οτι έχεις καλό δισκογραφικό υλικό, καλό live, και κάνεις και έξυπνες κινήσεις. Ίσως ακούσεις από άλλους το αντίθετο, μα αν έχω άδικο γιατί να το ξεκινήσουμε το γκρουπ; Η αισιοδοξία είναι το βασικό συστατικό της ζωής. Το δύσκολο είναι οτι χρειάζεται πολύ, πάρα πολύ δουλειά! Κάνουμε τα πάντα σχεδόν μόνοι μας με πολύ λίγους κι επιλεγμένους συνεργάτες.

– Εσύ Παντελή είσαι γνωστός στον χώρο, λόγω του ότι έχεις γράψει τραγούδια και σε άλλους τραγουδιστές, έχεις κάνει ενορχηστρώσεις, έχει εργαστεί ως ηχολήπτης σε νυχτερινά κέντρα. Τι σε έκανε να θέλεις να περάσεις μπροστά;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Ναι έχω κάνει πολλά. Έχω κάνει και αρκετά θεατρικά με ξεχωριστή μια παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και πρωταγωνιστή τον Μάριο Ιορδάνου. Στο εξωτερικό ενορχήστρωσα το δίσκο της Brigid Boden το “Living Theatre“. Στην Ελλάδα είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλους καλλιτέχνες. Δεν θα έλεγα λοιπόν οτι ήμουν “πίσω” και βγήκα “μπροστά”. Δεν το νοιώθω έτσι. Και το γκρουπ δεν το έκανα για να γνωρίσει τον Παντελή ο απλός κόσμος. Το έκανα για να γνωρίσει τους “ORION” και την μουσική τους.

– Εσύ Ειρήνη, έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά και με τον κλασσικό χορό… Πώς σου γεννήθηκε το «μικρόβιο» της τραγουδίστριας;

ΕΙΡΗΝΗ: Έχω μνήμες από τον εαυτό μου να χορεύω μόνη μου μες στο δωμάτιό μου, αλλά έχω και μνήμες να τραγουδάω μικρά στιχάκια που έβγαζα εκείνη τη στιγμή ανάλογα με την διάθεσή μου. Επομένως και ο χορός και το τραγούδι, που έχουν να κάνουν και τα δύο με τη μουσική, με συγκινούσαν και με παρακινούσαν στο να εκφράζομαι. Κατέληξα στο να τα σπουδάσω και τα δύο.

– Είστε κοντά μουσικά και ιδεολογικά με τους Vegas και τους Kings;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Ιδεολογικά δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω τι ψηφίζουν τα παιδιά. (Γέλια). Τους Kings τους γνωρίζω και τους εκτιμώ. Ειδικά τον Teo που είναι τόσο καλοσυνάτος και δημιουργικός. Τους Vegas δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Μια βραδιά τελειώνοντας ένα live στο Κιάτο, δεν θυμάμαι πώς ακριβώς, βρέθηκα να κάθομαι μαζί με ένα ζευγάρι μιας κάποιας ηλικίας. Μου μιλούσαν για την μουσική που άκουσαν και που τους άρεσε. Είχαν μουσικές γνώσεις και με εντυπωσίασαν. Αυτό το γλυκό ζευγάρι στο τέλος μου είπε οτι ήταν οι γονείς της Μελίνας και του Άγγελου. Έμεινα κάγκελο! Φαντάζομαι οτι η Μελίνα δεν θα το ξέρει το περιστατικό, όμως πραγματικά έχει δυο υπέροχους γονείς και θα ήταν τιμή μου να γνωρίσω και την ίδια.

– Παντελή τι θαυμάζεις εσύ στην Ειρήνη, τι σε ενοχλεί σε εκείνη και αντίστροφα.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Θαυμάζω την φωνή της. Δεν έχετε ακούσει ακόμα τίποτα… Στο live σε καθηλώνει με την σκηνική της παρουσία και την ερμηνεία της. Με ενοχλεί που είναι πολύ μετριόφρων σχετικά με το ταλέντο της!

ΕΙΡΗΝΗ: Θαυμάζω τα πάντα σε εκείνον και ειδικά την τελειομανία του.