«Το κορίτσι του μόλου»

                του Γεωργίου Φραγκούλη

σε σκηνοθεσία Βίβιαν Ιωάννου

Γράφει η Αραξιάνα Αβακιάν

Είδαμε στην παράσταση «Το κορίτσι του μόλου» του Γιώργου Φραγκούλη, σε σκηνοθεσία Βίβιαν Ιωάννου, στο “Studio Κυψέλης“. Ένα έργο που έχει γραφτεί το 2013, στην αρχή ως διήγημα και μετά ως θεατρικό. Εκ τότε, ανέβηκε σε πολλές αθηναϊκές σκηνές, με τελευταία αυτήν στο “Vault” με μεγάλη επιτυχία.

koritsi-molou-7

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι δύο φοιτητές – συγκάτοικοι στο νέο τους διαμέρισμα. Ο Λουκιανός, φοιτητής της νομικής, μποέμ τύπος, άθεος που δεν επιδιώκει κανενός είδους δέσμευση και προπάντων τον ενδιαφέρει η καμπαρντίνα του και να περνάει καλά. Ο Παύλος, φοιτητής της Θεολογίας, άκρως θρησκόληπτος, κλεισμένος στον εαυτό του, έχει την μοναξιά σαν επιλογή. Σκληραγωγεί σώμα και πνεύμα, για να τα παραδώσει στον Κύριο αγνά και καθαγιασμένα. Κόντρες και καβγάδες επικρατούν μεταξύ αυτών των δύο αταίριαστων ανθρώπων, μέχρι που γνωρίζουν την Όλγα. Και τότε όλα αλλάζουν. Αλλά, όχι προς τα εκεί που φαντάζεται κανείς. Ένας ζητιάνος, άνθρωπος – κλειδί, έρχεται να ανατρέψει τα πάντα και για τους ήρωες, αλλά και για τους θεατές.

koritsi-molou-8

Η κριτική μας

Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος υποδύθηκε τον “Λουκιανό” με επιτυχία. Άρτιος υποκριτικά και τεχνικά, έμεινε πιστός στις απαιτήσεις του ρόλου του. Ατμοσφαιρικός και εκφραστικός, μας έβαλε γρήγορα στο κλίμα της παράστασης, διατηρώντας το μέχρι το τέλος.

Ο Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος, ενσάρκωσε τον “Παύλο” με συνέπεια στις ιδιαιτερότητές του χαρακτήρα του ρόλου του. Πέτυχε, παρ΄ όλης της δυσκολίας, να πλησιάσει τον θρησκόληπτο ρόλο του, χωρίς καλικατουρισμούς, αλλά με μια ρεαλιστική ακρίβεια.

koritsi-molou-10

Η Βίβιαν Ιωάννου, ήταν η “Όλγα” της παράστασης και το “Κορίτσι του μόλου”. Έφερε εις πέρας, έναν ρόλο πολύ απαιτητικό και πολύπτυχο. Χαρισματική, έδωσε στον ρόλο όλη την ενέργεια που απαιτούνταν και μέσω του υποκριτικού της ταλέντου, οπτικοποποίησε την ψυχή της, με διαύγεια.

Ο Κώστας Ζέκος, εξαιρετικός στον ρόλο του Ζητιάνου, εκφραστικός. Συνέλαβε τις ευαισθησίες του και τις έκανε σιδερένια πανοπλία, με την οποία και αναμετρήθηκε με τους πάντες, αλλά κυρίως με τον εαυτό του.

koritsi-molou-3

Η σκηνοθεσία ανήκει στην Βίβιαν Ιωάννου. Μπόρεσε και φώτισε όλα τα σημεία του έργου. Εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τον σκηνικό χώρο του θεάτρου με τους φωτισμούς του Ιπποκράτη και την μουσική επιμέλεια του Γεώργιου Φραγκούλη. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν μαγική. Συντόνισε άριστα τους ηθοποιούς. Η σκηνογραφική έμπνευσή της ήταν απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του έργου και υλοποιήθηκε με ακρίβεια από την Αλεξία Πετροπούλου, καθώς επίσης η τελευταία επιμελήθηκε και των υπέροχων κοστουμιών της παράστασης.

Πρόκειται για μία ατμοσφαιρική παράσταση, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου, υπέροχες ερμηνείες και ανατρεπτικό τέλος!

att00085

Παίζουν οι ηθοποιοί

Κώστας Ζέκος
Βίβιαν Ιωάννου 
Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος 
Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος

Συντελεστές

Κείμενο: Γεώργιος Φραγκούλης
Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου 
Σκηνικά – Κουστούμια: Αλεξία Πετροπούλου 
Σχεδιασμός Φώτων: Ιπποκράτης
Μουσική Επιμέλεια : Γεώργιος Φραγκούλης 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος 
Σχεδιασμός Αφίσας: Βαγγέλης Γαλατάς
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Γιάννης Γκανάς
Trailer: Habbs Productions
Προβολή – Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

koritsi-molou-1

Πληροφορίες παράστασης

Διάρκεια: 70 λεπτά

Χώρος

Studio Κυψέλης 
Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8819571

Ημέρα και ώρα της παράστασης
Κάθε Πέμπτη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων-πολύτεκνων-θεατών άνω των 65): 5 ευρώ
Ατέλειες δωρεάν με την αγορά προγράμματος (4 ευρώ)

Facebook group της παράστασης

https://www.facebook.com/tokoritsitoumolou/

Για κρατήσεις θέσεων

210 8819571  και 213 0401873

att00082


Αραξιάνα Αβακιάν

Αραξιάνα Αβακιάν

Η Αραξιάνα Αβακιάν γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Ακόμα, κατέχει Diploma στο HRM. Σπούδασε μουσική και υπήρξε μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Εργαζόταν στο Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων γνωστής πολυεθνικής εταιρίας ως Υπεύθυνη Εργασιακών Σχέσεων. Είναι φοιτήτρια δραματικής σχολής. Με το θέατρο έχει ασχοληθεί επισταμένα ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και συγγραφέας. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της "To Αλφαβητάρι Μου", καθώς και το κείμενο της "Έφυγες" που έχει συμπεριληφθεί στην συλλογή "Προσωπογραφίες".
Αραξιάνα Αβακιάν