Υπόθεση:
Το έργο αναφέρεται σε τέσσερις ήρωες γνωστών παραμυθιών, τον Πήτερ Πάν, τον Πινόκιο, την Άριελ και τη Χιονάτη. Αυτοί οι τέσσερις ήρωες στη συνέχεια της ζωής τους και μετά το ευτυχές τέλος του παραμυθιού, έφτασαν στο σημείο να πουν ένα μεγάλο ψέμα, που είχε σαν συνέπεια να αλλάξουν χαρακτήρα. Στόχος τους είναι να ξαναβρούν τον εαυτό τους και την ευτυχία στη ζωή τους.
Μόνη τους λύση είναι να κάνουν ο καθένας μια ευχή στο «Πηγάδι των ευχών». Επειδή όμως υπήρχε μόνο ένα χρυσό νόμισμα δίπλα στο πηγάδι έκαναν μόνο μια ευχή. Έτσι επήλθε η λύτρωση, καθώς έλαμψε η αλήθεια και ξεκαθάρισε κάθε ψυχολογικό μπέρδεμα των ηρώων.
Ποιός ήταν όμως αυτός, ο οποίος πραγματοποίησε τελικά την ευχή του και τί απέγιναν οι υπόλοιποι τρεις αγαπημένοι μας ήρωες; Η απάντηση… στο θέατρο Αλκμήνη!
Ευχάριστη προσθήκη στην παράσταση αποτελεί η διαδραστικότητά της, που ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά στην πλοκή του έργου
Η κριτική μας:
Το «Πηγάδι των ευχών» είναι ένα πρωτότυπο και διδακτικό έργο για παιδιά που αναφέρεται στην έννοια της αλήθειας και της δύναμης που αυτή κρύβει μέσα της. Είναι τόσο μεγάλη η ισχύς της, ώστε να μπορεί να μεταλλάξει τον χαρακτήρα του ανθρώπου που την παραποιεί και λέει ψέματα.
Κατά την γνώμη μου, το μήνυμα του έργου είναι ότι η αλήθεια έχει τον δικό της τρόπο με τον οποίο μπορεί να ειπωθεί. Σύμφωνα με τον Όσκαρ Ουάϊλντ, η αλήθεια είναι η πιο πολύτιμη ιδεολογία που υπάρχει στον κόσμο και πρέπει να λέγεται με προσοχή. Μέσα από το έργο «Το πηγάδι των ευχών» αντιλαμβάνεται κανείς ότι η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται με ανώδυνο τρόπο, ώστε να μπορεί να επέρχεται η λύση ενός θέματος.
Οι τέσσερις πρωταγωνιστές της παράστασης Φιλίνη Παναγιωτοπούλου στο ρόλο της Χιονάτης, Μαρία Στάβαρη στο ρόλο της Άριελ, Σωκράτης Ρωμανίδης στο ρόλο του Πινόκιο και ο Τάσος Φόης στο ρόλο του Πίτερ Πάν δίνουν πραγματικά σάρκα και οστά στους αγαπημένους μας ήρωες. Οι ερμηνείες τους είναι καλοδουλεμένες, με σαφήνεια, ειλικρίνεια και την αμεσότητα που απαιτείται σε ένα τέτοιο έργο. Υπηρετούν με απόλυτη πειστικότητα τους ήρωες που έχουν αναλάβει και μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών.
Η σκηνοθεσία και το κείμενο ανήκουν στον Νεκτάριο Μπουτεράκο, ο οποίος αποδεικνύει την χαρισματική πλευρά του, συνθέτοντας μια πρωτότυπη ιστορία για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. Το κείμενο είναι καλογραμμένο και δομημένο σωστά με προσεγμένους χαρακτήρες και ενδιαφέρουσα πλοκή που σε συνεπαίρνει. Η σκηνοθεσία είναι ευρηματική και αναδεικνύει τόσο το ίδιο το κείμενο, όσο και τις ερμηνείες των ηθοποιών. Ευχάριστη προσθήκη στην παράσταση αποτελεί η διαδραστικότητά της, που ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά στην πλοκή του έργου.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα στους μικρούς μας φίλους που θέλουν να χαθούν στην μαγεία των παραμυθιών.
Σύμφωνα με τον Όσκαρ Ουάϊλντ, η αλήθεια είναι η πιο πολύτιμη ιδεολογία που υπάρχει στον κόσμο και πρέπει να λέγεται με προσοχή
Ταυτότητα παράστασης:
Συντελεστές:
Κείμενο – σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Σωκράτης Ρωμανίδης, Μαρία Στάβαρη, Τάσος Φόης
Παραγωγή: FKMB PRODUCTIONS
Παραστάσεις:
Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 16:00
Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 16:00
Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 16:00
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 16:00
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 16:00
Τις καθημερινές πραγματοποιούνται παραστάσεις για σχολεία, δήμους και συλλόγους, κατόπιν συνεννόησης.
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Εκπτωτικά εισιτήρια (περιορισμένος αριθμός): 6 ευρώ (μόνο στο νιva.gr)
Σχολεία/ groups: Aπό 4 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων : www.viva.gr
Θέατρο Αλκμήνη Αλκμήνης 8, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) Τηλ. 2103428650
Γραφεία παραγωγής: 2106393335, 6932941624 & 6932249115
Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες μας στο Facebook :
- Το πηγάδι των ευχών
- FKMB productions
Latest posts by Γιούλη Φαρατζή (see all)
- Είδαμε την παράσταση «Η Μαρία πριν την Κάλλας – Τα παιδικά της χρόνια» στο Μικρό Παλλάς - 20 Ιανουαρίου 2020
- Είδαμε την μουσική παράσταση “Clock Tick” στο El Convento del Arte, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη - 12 Δεκεμβρίου 2019
- Βρεθήκαμε στο θέατρο “ΤΡΙΑΝΟΝ” για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Η Σταχομαζώχτρα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου - 26 Οκτωβρίου 2019
Καμία κριτική