Γράφει η Ρέα Φέρτη 

Η Θεατρική Ομάδα “ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΑΝΙΔΙ” μας παρουσίασε την σατιρική κωμωδία “ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΜΑΣ… ΣΤΑ ΑΚΡΑ” της Κυριακής Χατζησωφρονίου στον πολυχώρο “LOUKOUMI ARTS BASEMENT“, που βρίσκεται στο Μοναστηράκι. Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο χώρο, όπου στο ισόγειο λειτουργεί ρακομελάδικο, το οποίο διαθέτει πολλά είδη μελιού, στον πρώτο όροφο γίνονται διάφορες εκθέσεις, ενώ στο υπόγειο ανεβαίνουν πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

06-img_0403

Περιγραφή της παράστασης

Μια καυστική σάτιρα για… ανισόρροπα τσάκρα!!! Ένα πολυπρόσωπο έργο με 18 αντιπροσωπευτικούς ρόλους των έξω φρενών Ελλήνων που εκφράζουν την αγανάκτιση τους για όσα βιώνουμε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Η Κυριακή Χατζησωφρονίου με την καυστική της πένα περιγράφει και διακωμωδεί την τρελή, μα συνάμα τραγική καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της χώρας!!!

Η κριτική μας

Πρόκειται για μία μοντέρνα σάτιρα, όπου διακωμωδεί με καυστικό τρόπο την καθημερινότητα. Το κείμενο της ταλαντούχας συγγραφέως Κυριακής Χατζησωφρονίου, περιγράφει ανάγλυφα την “τρέλα” που βιώνουμε όλοι στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με αμεσότητα, συνεχή ροή, γρήγορους διαλόγους και άφθονο χιούμορ, κρατώντας μας αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος.

12-img_0423

Ο Ζάνο Ντάνιας, με το πηγαίο χιούμορ του και το ολοκληρωτικό του δόσιμο στη σκηνή, μας μεταφέρει με αμεσότητα και πειστικότητα, όλα τα κακώς κείμενα της εποχής με χιουμοριστικό τρόπο, κάνοντάς μας άλλοτε να γελάμε και άλλοτε να προβληματιζόμαστε μέσα από την καυστική του σάτιρα. Όσο αφορά την σκηνοθετική του προσέγγιση, απέδωσε στη σκηνή όλα αυτά που το κείμενο απαιτούσε και μέσα από 10 σκετς, με 18 αντιπροσωπευτικούς ρόλους Ελλήνων της σημερινής εποχής, σκιαγράφησε τα περισσότερα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα, έχοντας βέβαια την υπερβολή που απαιτεί το είδος της σάτιρας.

23-img_0460

Η Δέσποινα Χαριάτη με φανερή φινέτσα, προσέγγισε με ιδιαίτερη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που υποδύθηκε και πραγματικά είναι μία ξεχωριστή παρουσία στη σκηνή, αποδεικνύοντάς μας τις υποκριτικές της ικανότητες.

01-img_0389

Η Γιάννα Λαπέα είναι μία νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία με φυσικότητα, αμεσότητα και πειστικότητα μας μετέφερε όλα τα συναισθήματα που ο ρόλος της απαιτούσε.

Η μουσική (Σπύρος Κολαϊτης) και οι χορογραφίες (Ισμήνη Σταματογιάννη) είχαν την ένταση και τις εναλλαγές που χρειάζονταν μία τέτοια σατιρική παράσταση. Τα κοστούμια ήταν εντυπωσιακά και προσαρμοσμένα στην ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε ρόλου.

Καλογραμμένη σάτιρα, με κείμενα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας, γρήγορη ροή και ερμηνείες που αξίζουν κάθε χειροκρότημα και την αγάπη μας.

18-img_0447

Φωτογραφίες για το kallitexnes.gr: Βίκυ Γιαννακοπούλου

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ζανό Ντάνιας
Κείμενο: Κυριακή Χατζησωφρονίου
Παίζουν: Ζανό Ντάνιας, Δέσποινα Χαριάτη, Γιάννα Λαπέα, Κυριακή Χατζησωφρονίου
Μουσική: Σπύρος Κoλαϊτης
Χορογραφία: Ισμήνη Σταματογιάννη

Πληροφορίες για την παράσταση

Κάθε Σάββατο στις 20.00 μμ
Είσοδος με ποτό μπύρα ή κρασί βιολογικό 10 Ευρώ.
Ατέλειες, Ανέργων, Φοιτητικά 5 Ευρώ
LOUKOYMI ARTS BASEMENT
Πλατεία Αβυσσυνίας 10 Μετρό Μοναστηράκι

15-img_0430