Γράφει η Ντίνα Καρρά

Τα χρώματα της Ίριδας ζωντανεύουν στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον στον Άγιο Δημήτριο κάθε Σάββατο στις 16:00. Η πένα της ταλαντούχας συγγραφέως – ηθοποιού Σταυρούλας Ζάμπρα έχει γράψει ένα παραμύθι γλυκό και ευαίσθητο γεμάτο εικόνες και συναισθήματα για τους μικρούς της φίλους, με σκοπό να ταξιδέψουν, να διασκεδάσουν και να διδαχθούν! Με γνώμονα τη φαντασία, το έργο εξυμνεί τη φιλία που θεωρείται ύψιστη αξία και αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι μία δύσκολη διαδρομή μεταξύ ουρανού και γης…  μία διαδρομή με πολλές αντιξοότητες και πειρασμούς, που ο προορισμός πάντα σε δικαιώνει!!!

Η ιστορία ξεκινά με τη Νεφέλη και τη Δάφνη, δύο φίλες αχώριστες και αγαπημένες από την παιδική τους ηλικία. Στην πορεία όμως, η φιλία τους κλονίζεται, αφού βάζουν πιο πάνω το “εγώ” από το “εμείς”. Περνούν διάφορες καταστάσεις μέχρι να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν μπορεί να ζήσει η μία μακριά από την άλλη.

636220255954309285-1

Σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, αποτελεί το διαδραστικό της στοιχείο. Τα παιδιά απολαμβάνουν πραγματικά να βρίσκονται στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς, να παίζουν, να τραγουδούν, να υποδύονται ρόλους και να απαντούν στις ερωτήσεις του αφηγητή, καθισμένα κάτω από το ουράνιο τόξο που τα αγκαλιάζει!

Πολύ όμορφο είναι να τα βλέπεις να γελούν, να χαίρονται και να διασκεδάζουν! Το χαμόγελό τους είναι η καλύτερη ανταμοιβή!!!

c8d432_ca955b7fb0e0497a85d52cc778a753fe-mv2

Οι τρεις ηθοποιοί – Σταυρούλα Ζάμπρα, Κατερίνα Ζαχαράκη και Ιωακείμ Κασδαγλής – έχουν ζωντάνια, αμεσότητα, κέφι, ρυθμό, όρεξη και θετική αύρα παρασέρνοντας μικρούς και μεγάλους στο ονειρεμένο ταξίδι τους!

Είναι χάρισμα να γίνεσαι ένα με τα παιδιά, να τα νιώθεις και να τ΄αφουγκράζεσαι! Είναι ευτυχία να μπορείς να μοιράζεσαι μαζί τους όνειρα, σκέψεις, γνώσεις και συναισθήματα!

Η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Αναστασίου, η μουσική του Κωνσταντίνου Φραγκή, οι χορογραφίες της Αργυρώς Ταμβάκου, τα σκηνικά της Κασσάνδρας Γκοντάνη και του Νίκου Μπεζάνη και οι στίχοι του τραγουδιού της Ειρήνης Ζάμπρα. Όλα έχουν συνοχή και είναι πολύ αρμονικά δεμένα μεταξύ τους.

Μερικές φορές, τα πιο απλά πράγματα που γίνονται με αγάπη και μεράκι είναι τα πιο σημαντικά και ουσιώδη! Η παράσταση μου άρεσε πολύ στο σύνολό της και την προτείνω ανεπιφύλακτα στους γονείς!!!

636220243617884861-1

Ταυτότητα της παράστασης

Αφηγητής: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Νεφέλη: Κατερίνα Ζαχαράκη, Γεωργία Λαγού (β’ διανομή)

Δάφνη: Σταυρούλα Ζάμπρα

Σκηνοθεσία: Στάθης Αναστασίου

Μουσική: Κωνσταντίνος Φραγκής

Κείμενο: Σταυρούλα Ζάμπρα

Χορογραφίες: Αργυρώ Ταμβάκου

Σχεδιασμός σκηνικού: Κασσάνδρα Γκοντάνη

Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Μπεζάνης

Εικαστική επιμέλεια και κατασκευές: Ιωακείμ Κάσδαγλης, Κατερίνα Ζαχαράκη

Στίχοι τραγουδιού, σχεδιασμός αφίσας: Ειρήνη Ζάμπρα

Φωτογραφίες – τρειλερ: Σπύρος Μουζακίτης, Δημήτρης Καρβουντζής

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

Διογένους 1 , Άγιος Δημήτριος (στάση μετρό ΔΑΦΝΗ– έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου)

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6983930220

Email Επικοινωνίας : ergotaxion@gmail.com

Η παράσταση θα ταξιδέψει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

636220244602373838

Ντίνα Καρρά

Ντίνα Καρρά

Ονομάζομαι Ντίνα Καρρά. Είμαι άτομο εξωστρεφές, κοινωνικό, αισιόδοξο, ενθουσιώδες (κριός στο ζώδιο) και πολύ δημιουργικό! Για μένα δημιουργία είναι μία πετυχημένη συνταγή, μία όμορφη κατασκευή, μία ωραία κριτική!
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να αποτυπώνει πάνω στο χαρτί συναισθήματα και σκέψεις. Έτσι και με το θέατρο νιώθω ότι ξαναγεννιέμαι και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Επίσης αγαπώ τη γυμναστική γιατί "νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ". Χαμόγελα και θετική σκέψη κατακλύζουν πάντα τη ζωή μου και συνεχώς λέω ότι τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις!
Ντίνα Καρρά