Το kallitexnes.gr ήταν στη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Cavewoman” της Emma Peirson σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού στο θέατρο “Coronet“.

Λίγα λόγια για την παράσταση :

Η Μαίρη περνάει τις τελευταίες ώρες πριν το γάμο της με τον Μήτσο οπλισμένη με αρκετό θυμό. Το μόνο, που του είπε ήταν “φύγε” κι εκείνος…. έφυγε!! Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της, γιατί μόλις έχει μάθει ότι οι καλεσμένοι έχουν έρθει δυστυχώς μια ημέρα νωρίτερα και πρέπει να μπαλώσει… μια ευτυχισμένη σχέση!

Η «Cavewoman» είναι έμπνευση της Emma Peirson – συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός θεάτρου από την Νότια Αφρική -, όπου αφού είδε την παράσταση «Defending the Caveman» αποφάσισε  να δώσει τη δική της, γυναικεία, απάντηση: Γιατί, εάν οι άνδρες ήταν όντως τόσο καλοί εραστές, όπως νομίζουν, οι γυναίκες δε θα είχαν χρόνο να φτιάξουν τα μαλλιά τους!

Η μεγαλύτερη δυσκολία, αλλά και πρόκληση, ήταν τι να πρωτοσυμπεριλάβει μέσα στο κείμενο, γιατί η μάχη των φύλων είναι πολύπλευρη και με πολλές διαστάσεις…

Έτσι, γεννήθηκε η «Cavewoman», άλλη μια επιτυχία που γνώρισε θερμή ανταπόκριση, όπου και αν παίχτηκε, κερδίζοντας δύο VITA Awards το 2000 και το 2002.

Μια βραδιά θεάτρου που μας αφήνει με το χαμόγελο στα χείλη και μια γαλήνη στην ψυχή, γιατί η Cavewoman, δε θα υπήρχε χωρίς τον Caveman και αντιστρόφως…

Στον φακό του kallitexnes.gr οι συντελεστές της παράστασης , καθώς και σκηνές από την πρεμιέρα . Φωτογράφος ο Νίκος Κουτσοπάνος (www.darkroomphotography.gr)