Desyllas Games  :  Επετειακά  επιτραπέζια  παιχνίδια για το 1821 με την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου.

Το 2021 είναι μια χρονιά που η πανδημία καλά κρατεί, καθώς και η καραντίνα… Όμως είναι και μια χρονιά καθώς η Ελλάδα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, άλλωστε αυτή η χώρα το 1821 και το 2021 μονάχα μια λέξη επικρατεί (για διαφορετικούς λόγους) η λέξη Ελευθερία… Μέσα σε όλα αυτά τι καλύτερο από ένα επιτραπέζιο και ένα βιβλίο… Αυτό τα συνδιάζουν η Ελληνικότατη εταιρεία παιχνιδιών Δεσύλλας… Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν για πρώτη φορά μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ελληνικής παλιγγενεσίας.

Η εταιρεία Δεσύλλας, πάντα δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες παιδιών και γονέων,  δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών για το 1821 με την σύμπραξη του Πολεμικού Μουσείου.

Η νέα σειρά «1821»,  δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας , και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σκοπός της σειράς «1821» είναι μέσω μιας σειράς ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών να  ενισχύσουν την γνώση παιδιών και μεγάλων σε θέματα εθνικής πατριδογνωσίας αλλά να αποτελέσουν και ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.

3D_H-MAXH-TOY-ETHNOYS_Periexomena ΥΠΕΡΑΤΟΥ 1821

Η εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με την Διεύθυνση ιστορίας  του  Πολεμικού  μουσείου   και μετά από μία ενδελεχή  έρευνα  μηνών , δημιούργησε  , την σειρά «1821», η οποία   περιλαμβάνει 5 τίτλους  παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους. Η  σειρά των επιτραπέζιων είναι  προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και  κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι 5 τίτλοι της σειράς είναι οι:

Τα επετειακά παιχνίδια:

  • ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά!
  • ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1200 ερωτήσεις!
  • ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας , παρατηρητικότητας που ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας !
  • «1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα!
  • «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Το Πολεμικό Μουσείο και η ιστορική μνήμη

Η Ελληνική πολιτεία επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου. Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο 1975 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας τον Ελληνισμού. Επιπλέον, λειτουργεί ως χώρος Έρευνας, μελέτης και εκπαίδευσης, Συντήρησης και διαφύλαξης κειμηλίων, καθώς και Διοργάνωσης περιοδικών εκθέσεων.

Η Ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας, έχει καταφέρει εδώ και 39 χρόνια να δημιουργήσει ένα πλούσιο φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες.  Διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στην Ελλάδα από το 1981.

3D-BOX_PERIEXOMENA_TA-SAINIA_1821 3D-BOX_1821

Πάμε να δούμε τα παιχνίδια αναλυτικά:

Display ΥΠΕΡΑΤΟΥ: 1821

“ΥΠΕΡΑΤΟΥ™ 1821. Θα μάθεις παίζοντας για τους Έλληνες, Τούρκους και Φιλέλληνες που επηρέασαν την Επανάσταση. 32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά σε περιμένουν για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες!

1821 Η Mάχη

Πολέμησε τους Οθωμανούς με το ΝΕΟ παιχνίδι στρατηγικής. Ένα παιχνίδι γεμάτο δράση, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Τούρκων. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών. Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια όπου οι Ελληνικές με τις Τούρκικες μονάδες είναι διαφορετικές όπως και τα κανόνια τους! Μέσα στο ίδιο κουτί θα υπάρχει και ένθετο βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης!

Τα Ξεφτέρια: 1821

“Με τα Ξεφτέρια 1821 θα ακονίσουμε την παρατηρητικότητα μας και θα τεστάρουμε τις γνώσεις μας με 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης!

Μάθετε ανακαλυπτικά για τα αγαπημένα σας θέματα!

Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε την σωστή απάντηση, πριν τους άλλους παίκτες!

Τι ερώτηση σας έτυχε;

Παρατηρητικότητας; αναγραμματισμός ή μήπως ο Κύκλος;

Με 5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Εσύ… πόσο Ξεφτέρι είσαι;”

Κυνήγι Ερωτήσεων 1.200: 1821

Κυνήγι Ερωτήσεων με 1.200 Ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθετε παίζοντας! Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης; Πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης;

ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΧΝΙΔΙ 1821

Ελληνική Ιστορία: 1821

Με το νέο Βιβλιοπαιχνίδι 1821 θα μάθουμε μέσα από ένα βιβλίο για τις μεγαλύτερες στιγμές και προσωπικότητες του Αγώνα, θα λύσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μετά θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια!

Πρόσφατα μια διαφίμηση στο ίντερνετ μου κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς λίγο η ποιότητα της εταιρείας, λίγο του ότι μου αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια, λίγο η Ελληνικότητα των παιχνιδιών αμέσως έσπευσα όσο ήταν ανοικτά τα καταστήματα να αγοράσω ένα παιχνίδι από την συλλεκτική σειρά και να το μελετήσω και να παίξω με μια παρέα το συγκεκριμένο παιχνίδι (Ελληνική Ιστορία: 1821) και περάσαμε υπέροχα, μάθαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε…

Θέλησα για λογαριασμό του womantoc.gr να έρθω σε επαφή με την εταιρεία και αμέσως μας άνοιξαν τις πόρτες διάπλατα και με υποδέχτηκαν στα γραφεία της εταιρείας ο κος. Χρήστος Τζαφόλιας (Sales & Marketing Manager), ο κος. Μιχάλης Κανέλλος (Product Develompent & Marketing) και ο κος. Αναστάσιος Δεσυλλάς ο Πρόεδρος της Εταιρείας. Με ξενάγησαν και μου εξήγησαν πολλά πράγματα πάνω στα συλλεκτικά επετειακά παιχνίδια και με ενθουσίασε τόσο ο χώρος, όσο και η αγάπη, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για αυτό που κάνουν, πόσο μάλλον για τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

1821 Tzafolias 2Πιο συγκεκριμένα ο κος. Χρήστος Τζαφόλιας μου είπε τα εξής :

Πότε και πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη σειρά παιχνιδιών;

Καταρχήν σας ευχαριστούμε που την ονομάζετε ως υπέροχη σειρά καθώς και εμείς οι ίδιοι έτσι ακριβώς την νιώθουμε. Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια πέρα από κάθε εμπορική σκέψη για εμάς ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία των Ελλήνων δημιουργώντας για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά επετειακών επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821. Κατά αυτόν τον τρόπο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν παίζοντας να μάθουν τα πάντα για την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς.

Πως προέκυψε η συνεργασία και η αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου;

Σαν εταιρεία είναι πολύ σημαντικό σε όλα μας τα παιχνίδια οι πληροφορίες και τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτά να είναι έγκυρα και αληθή. Έτσι λοιπόν , από την στιγμή που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μια σειρά παιχνιδιών για το 1821, ποιος καλύτερος και πιο έγκριτος φορέας από αυτόν του Πολεμικού Μουσείου. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στην διεύθυνση ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου , η οποία και επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας. Έτσι κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει ένα παιχνίδι της σειράς 1821 θα είναι σίγουρο και βέβαιο περί της ακρίβειας και της ορθής διάστασης των ιστορικών γεγονότων και πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτά.

Ο Χρήστος Τζαφόλιας Sales & Marketing Manager με τον Σπύρο Καλαματιανό

Ο Χρήστος Τζαφόλιας Sales & Marketing Manager με τον Σπύρο Καλαματιανό

Πόσο σημαντικό θεωρείται στη ζωή ενός παιδιού – ενήλικα τα συγκεκριμένα παιχνίδια που αφορούν την ιστορία του τόπου μας, αλλά και γενικότερα τον ρόλο του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού;

Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης, είναι μέσω του παιχνιδιού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι τεράστιος σύμφωνα και με τις πιο πρόσφατες έρευνες ενώ πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει την ένταξη τους ως εργαλείο μάθησης , δημιουργώντας θεματικές ενότητες οι οποίες διδάσκονται με την χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Έχω πει στο παρελθόν ότι για εμάς η έκδοση της συγκεκριμένης επετειακής σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821 ήταν χρέος μας ως μια ελληνική εταιρεία παιχνιδιών που ασχολείται 40 χρόνια με το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο! Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και ουσιαστικό από το να μαθαίνουν τα παιδιά μας τον λόγο και τους πρωταγωνιστές που συντέλεσαν στο σήμερα να είμαστε ελεύθεροι, παίζοντας! Για τους μεγάλους δε είναι μια τεράστια ευκαιρία πατριδογνωσίας και ανακάλυψης νέων πτυχών του αγώνα όπως αυτές αποκαλύπτονται μέσω των 5 επετειακών επιτραπέζιων παιχνιδιών της εταιρείας  Δεσύλλας.

Eνώ ο Πρόεδρος κος. Αναστάσιος Δεσύλλας μου δήλωσε τα εξής :

Από το 1981 – όταν η εταιρεία μας κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι– έως και σήμερα, επί 40 χρόνια, τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν παρουσιάσει πολλές δεκάδες τίτλους παιχνιδιών.

Δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε, μέσω εξαιρετικά επιλεγμένων συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Το πρώτο μας παιχνίδι ήταν ένα εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας. Από τότε, τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κατηγορίας των προσχολικών αλλά και παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Αυτό το έχουμε πετύχει με την συμβολή εκπαιδευτικών αλλά και παιδαγωγών στο σχεδιασμό των παιχνιδιών, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σύγχρονες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και μεθόδους. Με τα Παιχνίδια Δεσύλλας τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παράλληλα με ευχάριστο τρόπο αποκτούν γνώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τη μελέτη περιβάλλοντος, την ιστορία, τη μυθολογία, τις φυσικές επιστήμες, αλλά και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικολογία, τη διατροφή. Τα παιχνίδια μας προσφέρουν ψυχαγωγία αλλά και μάθηση σε χιλιάδες παιδιά επί δεκάδες χρόνια. Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και σε όλα τα παιχνίδια των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε. Βασικό μας μέλημα είναι η αναζήτηση και προσφορά παιχνιδιών με υψηλή εκπαιδευτική, παιδαγωγική αλλά και ψυχαγωγική αξία σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αναστάσιος Δεσύλλας με τον Σπύρο Καλαματιανό

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αναστάσιος Δεσύλλας με τον Σπύρο Καλαματιανό

Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα συμβάλλοντας κατά το μέγιστο και στην ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα διατηρούμε εγχώρια θέσεις εργασίας που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των καταναλωτών, προσφέροντας παιχνίδια που ανταποκρίνονται στις τάσεις της αγοράς αλλά και έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία. Πάντα πιστοί στις διαχρονικές αξίες μας προσθέτουμε συνεχώς νέες προϊοντικές κατηγορίες υψηλής αξίας για μικρούς και μεγάλους.

Το 2021 είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρεία μας κλείνει τα 40 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική αγορά και η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Για να τιμήσουμε την σημαντική αυτή επέτειο, έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών με κάρτες, με βιβλίο και στρατηγικής που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με έγκριτους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς μεγιστοποιώντας έτσι τη σημαντική προσλαμβανόμενη γνώση, με τον μοναδικό, πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο που μόνο ένα παιχνίδι μπορεί να δώσει. Αποστολή της εταιρείας μας είναι να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις μικρών μια μεγάλων που μας έχουν τιμήσει παίζοντας τα παιχνίδια μας.

Ο Μιχάλης Κανέλλος Product Develompent & Marketing με τον Σπύρο Καλαματιανό

Ο Μιχάλης Κανέλλος Product Develompent & Marketing με τον Σπύρο Καλαματιανό

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν ο Πρωθυπουργός κος. Κυριάκος Μητοστάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κος. Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τα τυχερά του επαγγέλματος ήταν ότι μου δώρισαν όλη την σειρά και δεν χορταίνω να μελετάω και να παίζω τα συγκεκριμένα παιχνίδια… Τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε μικρούς και μεγάλους… Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω για αυτή την υπέροχη φιλοξενία και εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα και να μας χαρίζεται πάντα τόσο ωραία πράγματα…

 

 

 

Σπύρος Καλαματιανός

Σπύρος Καλαματιανός

Με πολυετή παρουσία στα ΜΜΕ και στις δημόσιες σχέσεις & σε χώρους της μόδας των καλλιτεχνών, των τεχνών, των πολεμικών τεχνών καθώς και του αθλητισμού, με σπουδαίες συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, ήρθε στην μεγάλη παρέα του kallitexnes.gr
Σπύρος Καλαματιανός