«Στο Κέντρο του Κύκλου».
Ένα ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή.

ΗStudio Bauhaus ανακοινώνει με χαρά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο του Κύκλου» στον κινηματογράφο «Τριανόν» το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 21:00. Θα ακολουθήσει Q&A παρουσία του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή με θέμα «Παρατήρηση και Ψυχολογία». Το ντοκιμαντέρ είναι μια σπάνια καταγραφή των ιδεών του Έλληνα φιλόσοφου Γκουρτζίεφ μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

Εισηγητής: Γιώργος Σπυρούλης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Το ντοκιμαντέρ βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών, από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τον Οκτώβριο 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερα του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας «Ρόδα» στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές τους εκτός θεάτρου. Κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ για τους περισσότερους το θέατρο αποτελεί τρόπο να φτάσουν τα όριά τους.

into_the_centre_92901-2Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ήθελε να καταγράψει αυτό που βίωσε μέσα στην ομάδα. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί φόρο τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την επιρροή στον άνθρωπο, που μέσα από την τέχνη ελπίζει να έρθει πιο κοντά σε κάτι ανώτερο. Το επίκεντρο είναι η εσωτερική αναζήτηση των μελών της «Ρόδα» μέσα από το θέατρο και την έκσταση που δημιουργείται στα παρασκήνια και στη σκηνή σε κάθε παράσταση.

O Ορφέας Περετζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε ψυχολογία στο Stirling της Σκωτίας, φιλμ και βίντεο στο UCCA της Αγγλίας και σεναριογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μικρού μήκους. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (2007) με την ταινία «Small Talk», η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους της χρονιάς από το Royal Television Society της Αγγλίας. Η μικρού μήκους «Στην Ελβύν» (2014) βραβεύτηκε από την Πανελληνία Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική.

into_the_centre_56466Η εταιρία παραγωγής Studio Bauhaus παράγει και υποστηρίζει οπτικοακουστικά έργα-μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, promos και animation. Πλήρεις παραγωγικές και δημιουργικές υπηρεσίες, με ένα μεγάλο εύρος ταλαντούχων συνεργατών. Πρόσφατες παραγωγές περιλαμβάνουν τη δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη «Ζιζοτέκ», τη συμπαραγωγή για την προτεινόμενη για Οscar ταινία animation «Loving Vincent» και post production για την εκπομπή της documenta14, «Κείμενα» (ΕΡΤ2).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/678215959222714/

Δημοσιεύσεις:

Rise tvΣυνέντευξη

ΕρτΒίντεοσυνέντευξης ΕΡΤ1

Βίντεοσυνέντευξης ΕΡΤ3

Flix.grΚριτική

Athens VoiceΣυνέντευξη

LifoKριτική

Τύπος της ΘεσσαλονίκηςΣυνέντευξη

Click at lifeΣυνέντευξη

Popaganda.grΆρθρο

ΑυγήΆρθρο

Κινηματογράφος «Τριανόν»
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (μετρό Βικτώρια)
Τηλ.: 2108215469.

screenshot_1 screenshot_2
afisa-sto-kentro-tou-kiklou