«Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης».
Προβολή ταινίας μικρού μήκους του Michael Horvich.

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης» του Michael Horvich (που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, αποσπώντας περισσότερα από 30 βραβεία) παρακολουθεί ένα γκέϊ ζευγάρι, τον Γκρεγκ και τον Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η οποία εξαλείφει συστηματικά τη μνήμη της 40ετούς σχέσης τους. Αυτό που αναδύεται από τη συγκινητική αφήγηση, είναι η ακλόνητη αγάπη που τους κράτησε ενωμένους σε όλη αυτή τη δοκιμασία ως οιωνός ελπίδας σε ένα φαινομενικά καταδικασμένο εγχείρημα… (2015- Μικρού μήκους, 17 λεπτά, Λοατκι)

Αμέσως μετά την μικρού μήκους ταινία, θα προβληθεί ένα βίντεο 8 λεπτών, το οποίο έστειλε ο δημιουργός Michael Horvich σαν χαιρετισμό αποκλειστικά για την ομάδα μας και την Ελληνική Λοατκι κοινότητα. Επιπλέον εκεί, εξηγεί βήμα το βήμα την καθημερινότητα της σχέσης του με τον Γκρεγκ μέσα από την νόσο Αλτσχάιμερ έως και τον θάνατό του.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει πάνελ ομιλητών- ομιλητριών, όπου μέσα από το δικό τους πρίσμα και επιστήμη θα ανοίξουν το ευαίσθητο κομμάτι της τρίτης ηλικίας στην Λοατκι κοινότητα.

Στο πάνελ ομιλητών συμμετέχουν:

Δρ. Παρασκευή Σακκά: Νευρολόγος- ψυχίατρος. E.Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Εισήγηση: Πέρα από την άνοια και την νόσο Alzheimer.

Ζωή Αλεξούλη: Απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Επιπλέον έχει κάνει σπουδές υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο «Παραμύθια για μεγάλα μωρά», το πρώτο βιβλίο με παραμύθια για ανθρώπους με άνοια, είναι η πρώτη απόπειρα έκδοσης δικού της πονήματος. Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος σε πρότυπες Μ.Φ.Η, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στα ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εισήγηση: Σεξουαλικότητα και Τρίτη ηλικία.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: Γεννήθηκε στην Πλάκα της Αθήνας το 1956. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Βοστώνη και στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περισσότερα κανάλια, ραδιόφωνα και έντυπα και ως σύμβουλος μάρκετινγκ σε εταιρείες και πρόσωπα. Αρχαίο μέλος της Λοατκι κοινότητας και ακτιβιστής της ελευθερίας. Φιλελεύθερος. Εισήγηση: Μεγαλώνοντας Αδελφή.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Tην βραδιά συντονίζει ο Λάβδας Μιχάλης- ψυχολόγος Proud Senior Greece, Γραμμ. ΔΣ Επαψυ, συνεργάτης εταιρείας Alzheiner Αθηνών.

Επιπλέον, ο κ. Φουφουδάκης Ματθαίος– εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης και διερμηνέας ελληνικής νοηματικής γλώσσας έχει αναλάβει την διερμηνία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Χορηγοί επικοινωνίας Booze Cooperativa:
screenshot_2Οργάνωση: Proud Seniors.
Κυριακή 13 Μαΐου στο Βοοze Cooperativa.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.
Έναρξη προβολής στις 20.30.
Είσοδος ελεύθερη.

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57- Αθήνα, 10560
Email: booze.crossteam@gmail.com
Tel.: +30 211 4053 733
Site: www.boozecooperativa.com
screenshot_1