“Πολυαγαπημένη μου Άννα”
Μυθιστόρημα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κέδρος” το επιστολικό μυθιστόρημα για έφηβους αναγνώστες της Βάγιας Παπαποστόλου με τίτλο “Πολυαγαπημένη μου Άννα” .

Το βιβλίο τιμήθηκε με εύφημο μνεία από τη γυναικεία λογοτεχνική συντροφιά

Περίληψη:

Το καλοκαίρι πριν από την τρίτη λυκείου η Μυρσίνη φεύγει με τους γονείς της από την Αθήνα για να εγκατασταθεί σε ένα μικρό χωριό των Ιωαννίνων. Πίσω της αφήνει τις συνήθειές της, τους φίλους της και την πολυαγαπημένη της Άννα. Οι δυο τους για χρόνια μοιράζονταν το ίδιο θρανίο, τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους.

Τα δύο κορίτσια αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα. Μέχρι να ξαναβρεθούν, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Φάκελοι, επιστολόχαρτα και γραμματόσημα μπαίνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Θα μπορέσουν να φτάσουν το πείραμα ως το τέλος; Θα καταφέρουν να επικοινωνούν αποκλειστικά και μόνο με τον κλασικό τρόπο χωρίς να μπουν στον πειρασμό της εύκολης και άμεσης επαφής μέσω chat, sms και κοινωνικών δικτύων;

Ένα επιστολικό μυθιστόρημα που στο επίκεντρό του έχει τη δύναμη της φιλίας, ενώ παράλληλα καταπιάνεται με την καθημερινότητα των εφήβων, τις αγωνίες, τους φόβους αλλά και τη γοητεία των συχνών αλλαγών και των επαναπροσδιορισμών της οπτικής τους για τη ζωή.

https://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8778

Για τη συγγραφέα:

Η Βάγια Παπαποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην περιφέρεια της Καβάλας. Διδάσκει μουσική, γράφει βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά, θεατρικά έργα και στίχους.

Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη μουσική και τη συγγραφή, συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες νέων και ενηλίκων.

Έχει διακριθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα “Όταν η Δάφνη γνώρισε το Βίκτωρακαι το μυθιστόρημα Πολυαγαπημένη μου Άννα” , όπως και από άλλους φορείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο για θεατρικά της κείμενα, παραμύθια και διηγήματα. Από τις εκδόσεις “Καστανιώτη” κυκλοφορεί το βιβλίο της «Η παραμυθού της Σελήνης»  και από τις εκδόσεις “Κέδρος” το επιστολικό της μυθιστόρημα για νεανικό αναγνωστικό κοινό “Πολυαγαπημένη μου Άννα” .

papapostolou_poliagapimeni_mou_anna