Γράφει η Σοφία Θρουβάλα 

Το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου είχα την χαρά να βρεθώ στην εκδήλωση γνωστή ως “jazz στο Πάρκο“, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Η Διεύθυνση Πολιτισμού και ο Δήμος Ιλίου είχαν διοργανώσει μια πολύ όμορφη βραδιά η οποία ξεκίνησε με συνέπεια, καθώς οι λόγοι των επίτιμων δεν ήταν ιδιαιτέρως μακροσκελείς και τα σχήματα δεν έκαναν κατάχρηση του χρόνου τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 21.00, όπως έγραφε και το πρόγραμμα που το κοινό προμηθεύτηκε κατά την είσοδο. Οι παρουσιαστές είχαν παιχνιδιάρικη διάθεση και ήθελαν να κάνουν την βραδινή ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική ακόμα και για αυτούς που παρευρίσκονταν εκεί για πρώτη φορά. Μετά από μερικές σύντομες ομιλίες και βραβεύσεις η βραδιά ξεκίνησε με το πρώτο σχήμα τους Triplicity (Π.Βασιλόπουλος, Γ. Σταυρουλάκης, Π. Μπουραζάνης). Επαγγελματίες του είδους τους, τρεις άνδρες ένα μπάσο μια κιθάρα και κρουστά. Το κοινό φαινόταν ενθουσιασμένο και εμφανώς κινούσε το κορμί του πάνω στα μεγάλα σόλο του ντράμερ και της κιθάρας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι Terry Varkitzoglou Trio (Ι. Παπαδούλης, Ν. Αναδόλης και Κ. Κωνσταντίνου), ένα σχήμα βγαλμένο από άλλη εποχή. Η τραγουδίστρια είχε μια μαγευτική ιδιαιτερότητα στη φωνή που μάγεψε το ανοιχτό θέατρο. Σαν Αφροαμερικάνα βγαλμένη από τζαζ δίσκο δεκαετίας, τραγουδούσε με τέτοια φυσικότητα που προσωπικά με εντυπωσίασε. Οι μουσικοί ήταν και εκείνοι εξαιρετικοί και όλοι μαζί μετέφεραν το κοινό σε μια άλλη εποχή και σε έναν άλλο τόπο.

dsc_0096

Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, λέγοντας πως αποφεύγω να σταθώ στα τεχνικά ζητήματα λόγω του ότι δεν είμαι μουσικός, θα προχωρήσω στο τρίτο και τελευταίο σχήμα της βραδιάς που ήταν οι Γ. Τρανταλίδης septet feauturing Tony Lakatos (Π. Μπενετάτος, Δ. Παπαδόπουλος, Β. Ξενόπουλος, Π. Τριβόλης, Λουί Ενρίκ Μπου). Αν δεν κάνω λάθος αυτό το σχήμα έπαιξε λίγο περισσότερη ώρα. Απαρτιζόμενο από μουσικούς αυθεντίες της Τζαζ στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς οι μουσικές επιλογές τους ξεσήκωσαν το κοινό λίγο πριν τελειώσει η βραδιά. Πολύ γνωστές διασκευές και όχι μόνο ακούγονταν από τα ηχεία ως και τις 24:20. Τα guest από Νέα Ορλεάνη και Κούβα συγκλόνισαν με μοναδικά μακροσκελή σόλο σαξόφωνου και κρουστών.

Θα έλεγα πως ήταν μια βράδια που ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσδοκίες και κάλυψε μια μεγάλη γκάμα γούστων πάνω στην Τζαζ. Ο κόσμος ήταν κάτι παραπάνω από αρκετός στο φωτισμένο Θέατρο “Τρίτση“. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και πολύ μικρά παιδιά, έμειναν με αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος του event. Πιστεύω πως οι διοργανωτές έμειναν ευχαριστημένοι, όπως και το κοινό. Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά σε έναν πολύ όμορφο χώρο, σε ένα όμορφο τοπίο που πλημμύρισε από όμορφα ακούσματα που μας ταξίδεψαν.

Σοφία Θρουβάλα

Σοφία Θρουβάλα

ΟνομάζομαιΣοφία Θρουβάλα και είμαι φοιτήτρια στη Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης. Παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα φωτογραφίας στο τμήμα επιμόρφωσης τηςΚαλών Τεχνών. Στον ελεύθερο χρόνο μου ζωγραφίζω, ασχολούμαι με την φωτογραφία, τον εθελοντισμό, παίζω λίγη μουσική και όταν μπορώ ταξιδεύω.Απολαμβάνω ιδιαίτερα την λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τον χορό και φυσικά τα εικαστικά. Αγαπώ την Ιταλία και την Ιταλική [κουζίνα, γλώσσα, τέχνη, κουλτούρα] συνεπώςοφείλω στον εαυτό μου να ονειρεύομαι ένα μεταπτυχιακό εκεί ή ακόμα και μια ολόκληρη ζωή.
Σοφία Θρουβάλα