Το θρυλικό Μπαράκι της Διδότου εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον καλλιτεχνικό χώρο

Tη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, το “Μπαράκι της Διδότου-Πολυχώρος Πολιτισμού”, εγκαινίασε τον ανανεωμένο χώρο του και την εντυπωσιακή νέα του σκηνή, με μια ζεστή, λίαν καλλιτεχνική συνάντηση φίλων και συνεργατών του. Ο Στρατής Καλαφατούδης και ο  καταξιωμένος στιχουργός, ποιητής και πεζογράφος Δημήτρης Λέντζος, οι ψυχές του καλλιτεχνικού πολυχώρου, με τη συνοδεία τριών σπουδαίων μουσικών επί σκηνής (Δημήτρης Κουφογιώργος – Μπουζούκι, Γιώργος Μάκρας– Κιθάρα, Γιάννης Τσέρτος-Πιάνο), μαζί με μια εκλεκτή παρέα φίλων τραγουδιστών, εγκαινίασαν με τον δικό τους, ξεχωριστά όμορφο τρόπο τον νέο χώρο και καλωσόρισαν με μουσική και τραγούδι τη νέα καλλιτεχνική σεζόν.

Το Μπαράκι της Διδότου, τόπος συνάντησης σόλο καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ζωντανών εμφανίσεων, οι οποίες προσφέρουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο από rock και jazz μέχρι έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Επίσης, ως καθαρά χώρος πολιτισμού, φιλοξενεί θεατρικά σχήματα και παρουσιάσεις βιβλίων.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που πρόκειται να εμφανιστούν, ανακοινώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση μέσα από την ιστοσελίδα του Πολυχώρου στο Facebook, οπότε μείνετε σταθερά συντονισμένοι γιατί αναμένονται σπουδαία καλλιτεχνικά γεγονότα!

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια, γεμάτη με επιτυχίες και στιγμές χαράς όπως μόνο το Μπαράκι ξέρει να προσφέρει.

*Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι μια ευγενική χορηγία της Αγγελικής Παπαϊωάννου

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου