Γράφει η Κατερίνα Μπουκάλα

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στο Θέατρο Ακάδημος, παρακολουθήσαμε την παράσταση «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Hal Salwen, μια ξεκαρδιστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.

Βρισκόμαστε στα τέλη του 20ου αιώνα, κάπου στη Νέα Υόρκη. Το θέμα μας οι ανθρώπινες σχέσεις. Σχέσεις που κρύβονται πίσω από τα ακουστικά των τηλεφώνων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα έργο που αντικατοπτρίζει απόλυτα το σύγχρονο τρόπο ζωής. Παρ’ όλα αυτά οι ήρωες ερωτεύονται, γίνονται γονείς, μαλώνουν, διασκεδάζουν, αλλά δυστυχώς αναβάλλουν συνεχώς να συναντηθούν.

Μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα βλέπουμε την καθημερινότητα τους, η οποία αν και τους πνίγει, την έχουν συνηθίσει και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να «ξεβολευτούν». Παράλληλα το πόσο πολύ δυσκολεύονται οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν σήμερα, δεν έχουν χρόνο ποτέ και όλο το αναβάλλουν, μερικές φορές όταν αποφασίζεις να βρεθείς με αγαπημένο σου πρόσωπο είναι αργά

Βλέποντας κανείς την παράσταση μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες. Σίγουρα σε όλους έχει τύχει να μιλάνε στο τηλέφωνο με κάποιον φίλο, γνωστό, συνάδελφο και να λένε ψέματα ότι προσέχουνε τι λέει, ότι ενδιαφέρονται, ότι δεν είναι απασχολημένοι, ενώ στην ουσία βαριούνται να του μιλήσουν, κοιμούνται, παίζουνε στον υπολογιστή.

Η σκηνοθεσία της παράστασης αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο και σε συνδυασμό με την εξαιρετική σκηνογραφία μεταφερόμαστε στον προσωπικό χώρο του κάθε ήρωα και ταυτόχρονα παρατηρούμε  τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά του σε κάθε τηλεφώνημα που δέχεται.

Μεγάλη δόση χιούμορ, καυστικές ατάκες και άφθονο γέλιο ότι χρειάζεται μια κωμωδία.

Εσείς έχετε χρόνο ή ταυτίζεστε με κάποιον από τους ήρωες;

 


Αναλυτικές πληροφορίες από τον Οδηγό Θεάτρου

Αναμείνατε στο ακουστικό σας
Κωμωδία
σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη

Ακάδημος

Κατερίνα Μπουκάλα

Κατερίνα Μπουκάλα

Ονομάζομαι Κατερίνα Μπουκάλα (ψευδώνυμο Kate Hilverost), είμαι τελειόφοιτη Θεατρολογίας. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Παράλληλα με τις σπουδές παρακολούθησατο εργαστήρι Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας, Laboratory of Scenography (LSA), της Μαρίας Χανιωτάκη και συμμετείχα στην Έκθεση Αποφοίτων στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις 14/06/2012. Επιπρόσθετα έχω συνεργαστεί με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ως Βοηθός Παραγωγής το 2012.Ασχολούμαι ενεργά με τη θεατρική συγγραφή. Το πρώτο μου θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στο θέατρο Προσκήνιο στις 9-10-11 Οκτώβρη 2015, με τον τίτλο «’Όσα ποτέ δεν είπα».
Κατερίνα Μπουκάλα