“O μύθος του λευκού φιδιού” από τον Σινο-Ελληνικό Σύλλογο, στο Τριανόν 

Το κινέζικο δράμα “Ο μύθος του λευκού φιδιού• Remix” σε παραγωγή του Σινο-Ελληνικού Συλλόγου Παραστάσεων Τέχνης,  θα ανέβει στην Αθήνα για τρεις συνεχόμενες ημέρες στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2022. Το δράμα συνδυάζει μια ποικιλία στοιχείων σκηνικής παράστασης, συμπεριλαμβανομένης της κινέζικης όπερας, των κινεζικών πολεμικών τεχνών, της κινέζικης παραδοσιακής μουσικής και του αρχαίου ελληνικού δράματος. Οι Bai SuZhen και Xu Xian, δεν θα αναπαράγουν μόνο κλασικές ιστορίες στη σκηνή της Αθήνας, αλλά θα συνθέσουν επίσης έναν θρύλο συνυφασμένο με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Πρόκειται επίσης για ένα ξεχωριστό δώρο αφιερωμένο στην 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και του Σινοελληνικού Έτους Πολιτιστικού Τουρισμού.

Πέρυσι, όλοι οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν την πρόβα της πρώτης παράστασης «Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα», με αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων πρόληψης της επιδημίας και τελικά ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την παραγωγή της πρώτης παράστασης και πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρεμιέρα της στις 20 Αυγούστου. 2021. Το έργο δεν κέρδισε μόνο έπαινο από το κινεζικό κοινό, αλλά κέρδισε και έπαινο από το τοπικό κοινό στην Ελλάδα. Σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφους έπειτα από την πρεμιέρα, ορισμένα μέλη του ελληνικού κοινού εξέφρασαν την προσδοκία τους ότι η συμμαχία θα μπορούσε να φέρει περισσότερα εξαιρετικά έργα, και ειδικότερα παραστάσεις που σχετίζονται με την κινέζικη παραδοσιακή κουλτούρα.

Φέτος, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού της Ελλάδας, η πρόβα του νέου δράματος ήταν πιο βολική και η δημιουργία της μουσικοθεατρικής παράστασης ήταν επίσης πιο ομαλή. Από το σενάριο μέχρι τη χορογραφία, το soundtrack και το θεματικό τραγούδι, το “Ο μύθος του λευκού φιδιού• Remix”, είναι μια εντελώς πρωτότυπη παράσταση. Ο Σινο-Ελληνικός Σύλλογος Παραστάσεων Τέχνης, ανυπομονεί να φέρει με αυτό το κινέζικο δράμα μια αναζωογονητική πανδαισία στο ελληνικό κοινό.

“Το ψιλόβροχο του βουνού Qingcheng, ο ζεστός άνεμος δίπλα στη δυτική λίμνη,

Μέσα στο γραφικό τοπίο, τα ζευγάρια ερωτεύονται.

Ο σανσκριτικός ήχος του ναού Jinshan, το μεγαλείο της παγόδας Lei feng,

Κάτω από τα δεσμά της κοινωνίας, ο άνθρωπος και το τέρας χωρίζονται για πάντα.

Ένα λευκό φίδι σε ένα μπαστούνι, που ταξιδεύει χιλιάδες μίλια για αυτό,

Ο θεός της ιατρικής είναι πάντα ελεήμων, κανείς δεν ξέρει αν η μοίρα της 

μετενσάρκωσης είναι σωστή ή λάθος”.

 

Συντελεστές παράστασης

Ασκληπιός: ο ηθοποιός Mark

Λευκό φίδι: η ηθοποιός Winnie

Λευκό φίδι: η ηθοποιός Fancy

Πράσινο φίδι: η ηθοποιός Audrey

Μοναχός Fe Hai: ο ηθοποιός Alex

Αθάνατος Θεός του Νότου: ο ηθοποιός Cheng Qinlei

Moναχός: o ηθοποιός Υάκινθος

Mαθητής του Fa Hai: ο ηθοποιός Νίκος

Μέλη του χορού: Yan, Echo, Nicole, Teresa

Η αδερφή του Xu Xian: η ηθοποιός Liu Chen

Βαρκάρης: o ηθοποιός Liu Yang

Έκτακτη συμμετοχή: Iraklio Kung Fu

Αδερφός Lutong: Δημήτρης Ιωάννης Μαθιόπουλος

Αδερφός Hetong: Χαράλαμπος Ιωσήφ Μαθιόπουλος

 

Ημερομηνίες και ώρες:

Σάββατο 11 Ιουνίου

Είσοδος:19:30  Έναρξη: 20:00

Κυριακή 12 Ιουνίου

Είσοδος:16:00  Έναρξη: 16:30

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Είσοδος:19:30  Έναρξη: 20:00

 

Διεύθυνση: ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

ΚΟΔΡΙΓΚΤΩΝΟΣ 21, Αθήνα 10434

Δωρεάν είσοδος, ελληνικοί υπότιτλοι

Προσκαλέστε τους φίλους σας να παρακολουθήσετε όλοι μαζί!

ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Email:info@shpaa.gr

https://www.facebook.com/SinoHellenicSHPAA

Instagram:SINO_HELLENIC

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου