To “Nέο Νέο Κύμα” παρουσιάζει επίσημα το πρώτο του μουσικό βίντεο

Το “Νέο Νέο Κύμα”, παρουσιάζει πρώτη φορά στο Youtube και τους kallitexnes.gr,  το βασικό τραγούδι του μουσικού-ερμηνευτή Θανάση Κλεώπα, σε στίχους και σκηνοθεσία Στέβης Κούβαρη-Μπουζιάνη, με πρωταγωνίστρια την Πωλίνα Γκιωνάκη (https://m.youtube.com/watch?v=YQ1xn11J2Go).

Ήδη σε προηγούμενη συνέντευξή της, η σκηνοθέτιδα και στιχουργός, μας σύστησε τη νέα αυτή μουσική τάση και μας παρουσίασε τον σπουδαίο συνθέτη και ερμηνευτή (https://www.kallitexnes.gr/theatre/skinothetida-stevi-kouvari-mpouziani-se-mia-poli-ek-vatheon-sinentefxi/). Σύντομα, θα βγουν στη δημοσιότητα και δύο ακόμα νέα τραγούδια, τα οποία αποτελούν μέρος της νέας τους δουλειάς. Συνολικά, 30 στον αριθμό, και 5 σε στυλ πρόζας, υπόσχονται ότι θα ανοίξουν έναν άλλο δρόμο στην ελληνική μουσική σκηνή.

Η στιχουργός-σκηνοθέτιδα Στέβη Κούβαρη Μπουζιάνη, μας παραχώρησε ένα προσωπικό της σημείωμα σχετικά με όλα τα παραπάνω, το οποίο μετά χαράς, παραθέτουμε:

-Νέο είδος. Αφαιρετική, λιτή, γυμνή η μουσική στις νότες της. Στίχοι για εκείνους που συναισθάνονται τη σημασια που εμπεριέχουν οι λέξεις. Μέσα Νοεμβρίου του ’21, δύο δημιουργοί, ιδιαίτερες προσωπικότητες με ειδικές απόψεις, συναντιούνται και ξεκινούν το οδοιπορικό συνδημιουργίας.

Το δίδυμο σύνθεση, πρόζα – λόγος Θανάσης Κλεώπας & Stevi Kvr. Bouziani σας προσκαλούν να γίνετε δημιουργοί εικόνων και συναισθημάτων σας ως αποδέκτες, συνδημιουργικά. Τα τραγούδια θα έρχονται αργά και σταθερά 1 – 1. Η συν-καλλιτεχνική τους συνεύρεση έφερε μεταξύ τους σε ενάμιση μήνα, έναν νέο δρόμο τέχνης, και συνεχίζουν… πέρα από όποια άλλη ξέχωρη δημιουργική τους κατάσταση.

Αρχικά, “Γραφόταν η μελωδία, κι έπειτα ερχόντουσαν οι λέξεις”. Δημιουργήθηκαν με πρώτη τη μουσική, παρόλο που λέγεται ότι εν αρχή είναι ο λόγος. Καθένα τραγούδι που θα κυκλοφορεί, συνοδεύεται από την ιστορία δημιουργίας του, με δύο κουβέντες του, δηλαδή με ένα μικρό “παρασκήνιο”. Κάθε κυκλοφορία επιφυλάσσει κάτι νέο. Με πυρήνα την Stevi Kvr. Bouziani και τον Θανάση Κλεώπα, το “Νέο Νέο Κύμα” γεννήθηκε χωρίς καμία διαφωνία των δύο ιδρυτών του. Ήρθε ως ιδανική συμφωνία! Τα τραγούδια γράφτηκαν με πρόθεση τον εξευγενισμό συναισθημάτων του Ανθρώπου. Θα ακουστούν από τις πλατφόρμες, αυτόνομα και ελεύθερα.

Σύντομα σε συνέντευξη του Θανάση Κλεώπα, (Συνθέτης, Μουσικός κιθάρας, κρουστών και τα τελευταία χρόνια Αρχαίας Ελληνικής Λύρας – Αρχαϊκή Λύρα – Ερμηνευτής) θα έχετε και τη δική του περιγραφή για το μουσικό είδος.

“Ποτέ δε χρειάστηκε να πετάξουμε υλικό. Ο σεβασμός και η αγάπη στη δημιουργία καθιστά τους δημιουργούς κοινωνούς και το αποτέλεσμα είναι η προστασία και όχι ο εξευτελισμός και η κατακρεούργηση αλήθειας ή ακόμα και η σήψη σε κάδους ηλεκτρονικούς, της δημιουργίας. Όταν μοιραζόμαστε με το κοινό οι καλλιτέχνες, αποκτά ο κόσμος, τον  δικό του καλλιτέχνη”. ( ©Stevi Kvr. Bouziani Executive Film + Theatrical Director Cast Director, Theatrical Composer- Writing plays Texts and Screenplay-screenwriting – playwriting – acting lessons-Lyrics Writer – Κλεώπας & Στέβη, σας εύχονται καλή ακρόαση. “Νέο Νέο Κύμα”, με την υποστήριξη P.V.Pro & Con.B.Pro arts, Art Producer.

Στίχοι του μουσικού βίντεο “Στο χείλος της στιγμής- At the edge of the moment”:

Η ώρα δεν περνά, η νύχτα της σιωπής

Ανάγλυφα αφής, σκορπώ

Στον ύπνο μου να ‘ρθεις, περπάτα στη ματιά

Να είμαστε μαζί, εδώ

Στο χείλος της στιγμής

Και στο μηδέν

Γυρεύω να σε δω

Στο δεν

Στην άκρη των χεριών

Χαράζω τώρα μη,

Μην γίνουμε δειλοί

Ζωή

Στον ύπνο μου να ‘ρθεις,

Στον αποχωρισμό

Γυρεύω να σε δω

Παντού

Να πέφτω στην αυγή

Στο χρόνο του καιρού

Μην γίνουμε δειλοί

Μαζί

Στο χείλος της στιγμής

Η ώρα δεν περνά

Γυρεύω να σε δω

Και στο μηδέν

Στην άκρη των χεριών

Χαράζω τώρα μη

Μην γίνουμε δειλοί

Και δεν

Στον ύπνο μου

Να ‘ρθεις

Και στο μηδέν

Το δεν

Εμείς Μαζί

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου