Συνέντευξη στην Αναστασία Φιριππή

Πρωταγωνιστείτε στην νέα σειρά «Προδοσίες» των Βασίλη Καρφή και Θανάση Ιατρίδη, που προβάλλεται στο ΣΙΓΜΑ Κύπρου και ταυτόχρονα στο ελληνικό ΣΚΑΙ. Θα θέλαμε να μας πείτε πώς ακριβώς σας έγινε η πρόταση για τη νέα αυτή δουλειά. Εσείς πώς αισθάνεστε προσωπικά που συμμετέχετε σε μία σειρά με τόσο δυνατό καστ;

Τέτα: Η πρόταση συνεργασίας μου έγινε από τον Στράτο Μαρκίδη, τον παραγωγό μας. Με τον κ. Μαρκίδη γνωριζόμαστε 10 χρόνια και έχω δουλέψει ξανά μαζί του σε δύο πετυχημένες σειρές, στο “Της αγάπης μαχαιριά” και στο “Χωρίς όρια“. Οπότε για μένα ήταν αυτονόητο να δεχτώ την πρότασή του. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που συμμετέχω στη σειρά, καθώς τους περισσότερους συναδέλφους ηθοποιούς τους γνώριζα ήδη αρκετά χρονιά και είμαστε κάπως σαν “οικογένεια”. Αλλά και εκείνους που γνώρισα για τις ανάγκες της σειράς, τα πάω πολύ καλά και έχουμε γίνει μια όμορφη παρέα.

– Στο παρελθόν, σε προηγούμενη δουλειά σας, στο σίριαλ «Χωρίς Όρια» συνεργαστήκατε με τον Άλκη Κούρκουλο. Πείτε μας γι αυτήν τη συνεργασία.

Τέτα: Ο Άλκης είναι άψογος επαγγελματίας, ευγενικός και δοτικός. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από τη συνεργασία μας.

– Πείτε μας τώρα λίγα λόγια για τον χαρακτήρα που υποδύεστε στη νέα καθημερινή σειρά «Προδοσίες». Υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τoυ ρόλου που υποδύεστε και της Τέτας;

Τέτα: Υποδύομαι τη Μυρτώ, μια γιατρό που βλέπει τη δουλειά της σαν λειτούργημα και της είναι απόλυτα αφοσιωμένη. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς βρίσκεται ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, στο “πρέπει” και στο “θέλω”, στο μυαλό και στη καρδιά. Ναι, θα έλεγα πως υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία της Μυρτώς και της Τέτας. Τολμώ να πω πως, όποιες αποφάσεις έχει πάρει μέχρι τώρα η Μυρτώ, τις στηρίζω απόλυτα.

13781865_1314801598548841_7726131000928281028_n

– Το να πρωταγωνιστεί κάποιος σε μία καθημερινή σειρά είναι σαν να ζει μία δεύτερη παράλληλη ζωή με τόσες πολλές ώρες γυρισμάτων. Έχει επηρεάσει την καθημερινότητα σας η συμμετοχή σας σ΄ αυτή την καθημερινή σειρά; Έχει αντίκτυπο στην προσωπική σας ζωή το γεγονός ότι, εργάζεστε εκτός Ελλάδος;

Τέτα: Και βέβαια επηρεάζεται η ζωή μας, αφού φεύγουμε κάθε εβδομάδα και μένουμε μέχρι και 5 ημέρες στην Κύπρο. Πολύωρα και δύσκολα γυρίσματα, πολύ διάβασμα και μακριά από το σπίτι και τους δικούς μας ανθρώπους. Ήταν όμως, μια πρόκληση για μένα και ήθελα να την ζήσω.

– Υπάρχουν άλλα καλλιτεχνικά προσεχή σχέδια που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Τέτα: Θα είμαι στο Θέατρο Μπρόντγουαιη, στην παράσταση “Ο Μαμάκιας” σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη. Πρόκειται για μια κωμωδία γρήγορη και έξυπνη! Θα είμαι μαζί με τον Κώστα Φραγκολιά, την Αθηνά Μαυρομάτη, τον Γιώργο Λαμπάτο, την Τιτίκα Σαριγκούλη και την Κατερίνα Βλαμάκη.

– Πώς προτιμάτε να αξιοποιείτε τον ελεύθερό σας χρόνο;

Τέτα: Όταν βρίσκομαι στην Αθήνα, θέλω να βλέπω την οικογένεια, τους φίλους μου και να απολαμβάνω την ηρεμία του σπιτιού μου.

yio_9310

– Πως χαλαρώνετε μετά από ένα πολύωρο γύρισμα;

Τέτα: Με καλή παρέα, όμορφη κουβέντα κι ένα ποτήρι κρασί!

– Για να γνωρίσουμε περισσότερο την Τέτα Σαββάτη, πείτε μας κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα σας. Τι είναι αυτό που απεχθάνεστε στη συμπεριφορά κάποιου, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο;

Τέτα: Δεν ανέχομαι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Μισώ το ψέμα, την κοροϊδία, άλλα και την αχαριστία.

– Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτό που ονομάζουμε τύχη; Ένας άνθρωπος διαμορφώνει μόνος του την πορεία της ζωής του ή παρεμβαίνει και ο παράγοντας τύχη;

Τέτα: Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται με ένα χάρισμα-ταλέντο και είναι στο χέρι μας να το αντιληφθούμε και να το εκμεταλλευτούμε.

14707890_1396909297004737_7143428645339730400_o

– Ολοκληρώνοντας αυτή τη συνέντευξη, θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιο όνειρό σας που θα θέλατε να πραγματοποιηθεί;

Τέτα: Θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό για να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στο θέατρο, ακόμη και να μείνω μόνιμα και να δουλέψω εκεί.

– Και μία ευχή σας για το τέλος θα θέλαμε.

Τέτα: Να έχουμε υγεία, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να έχουμε υπομονή και επιμονή.

– Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη και σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε ότι κάνετε!

Ευχαριστούμε πολύ τον Κλέων Φυσέκη, ενδυματολόγο της σειράς “Προδοσίες” και “Gates of Hades”

Συνέντευξη: Αναστασία Φιριππή
Επιμέλεια: Νίκος Γινάργυρος

yio_9312

Αναστασία Φιριππή

Αναστασία Φιριππή

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή, είμαι θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (http://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.
Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση.
Αναστασία Φιριππή