Oι kallitexnes.gr, αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις με τη δύναμη του λόγου και ιδιαίτερα του χιουμοριστικού, αποφάσισαν να θέσουν 13 καίριες ερωτήσεις σε γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η ηθοποιός Ειρήνη Μελά, μας παραθέτει με τον πιο αγνωστικιστικά – ανατρεπτικά χιουμοριστικό τρόπο την άποψή της σχετικά με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω μας και μέσα μας. Την ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο της και για τις ξεκαρδιστικές απαντήσεις της οι οποίες έχουν καταλύσει την έννοια του χρονικού διηνεκούς!

Πόσες ημέρες τελείτε υπό καθεστώς “ελεύθερης πολιορκίας” και τι νιώθετε για όλο αυτό;

Ε.Μ: Τι είναι καραντίνα; Τι εννοείτε “πόσες μέρες”; Τι πώς νιώθω;

Πώς περνάτε ένα 24ωρο στο σπίτι εν καιρώ κορονοϊού;

Ε.Μ: Ε όχι και 24 ώρες στο σπίτι! τρελή είμαι;

Τελικά, πόσα ακριβώς πλακάκια έχει η κουζίνα σας;

Ε.Μ: Κάτσε να μετρήσω (μα τι ερώτηση δημοσιογράφου είναι αυτή! την παλεύει;)(Απάντηση δημοσιογράφου : προφανώς όχι!) …μμμμ οκ… 80. Ευτυχώς έβαλα λίγα. (Σχόλιο δημοσιογράφου : Τέτρις παίζουμε;).

Όλο αυτό είναι παγκόσμια συνομωσία ή απλά έφτασαν οι εξωγήινοι;

Ε.Μ: Ποιο; τι; δεν καταλαβαίνω!

Τι θετικό πιστεύετε ότι έφερε η εμφάνιση του κορονοϊού στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις;

Ε.Μ: Ήρθε γιος με κορώνα; Μας κατσικώθηκε βασιλεία; καλά εγώ πού ζω;..Τι θετικό να βρω σ αυτό! Πάτε καλά; (δεν πάει καλά ο δημοσιογράφος…φιλοβασιλικό τον κόβω!) (Απάντηση δημοσιογράφου: “Η” δημοσιογράφος δηλώνω και είμαι φιλοχιουμοριστική!)

Πείτε μας αν θέλετε, κάποιους τίτλους βιβλίων και μουσικών επιλογών που σας έχουν συντροφεύσει όλες αυτές τις μέρες.

Ε.Μ: Δε διαβάζω τέτοια πράγματα εγώ! Τραγούδια; μόνο … καραόκε!

Επειδή οι ερωτήσεις αυτές είναι προορισμένες ώστε να μας κάνει όλους να ευθυμήσουμε (τρόπον τινά), πείτε μας ένα αστείο meme (δικής σας έμπνευσης ή που έχετε ήδη διαβάσει) ή ανέκδοτο που αγαπάτε.

Ε.Μ: Το ποιο; ρωτάω πάλι! Ποιο όλο αυτό; (μα επίμονος άνθρωπος αυτός…τι παίρνει) (Απάντηση δημοσιογράφου: Οβομαλτίνη!)

Όταν κάποτε τελειώσει όλο αυτό, πώς φαντάζεστε ότι θα είναι ο κόσμος και ο άνθρωπος γενικά;

Ε.Μ: Μετά από τι; .. τέλος πάντων επειδή δεν βγάζω άκρη μαζί σας, θα πω ότι ο κόσμος ήταν και θα είναι ο ίδιος. Αφού εξαρτάται από τον άνθρωπο, από το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνει…

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν λυθεί η καραντίνα;

Ε.Μ: Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε (όπως σ’ όλη αυτήν την συνέντευξη…) αλλά εγώ πάντως … κάνω και θα κάνω πάντα τα ίδια. Όπως να πάω για κολύμπι και να …βήχω δίχως αύριο! (Σχόλιο δημοσιογράφου: Show no mercy!)

Περιγράψτε μας την πασχαλινή σας λαμπάδα!

Ε.Μ: Πασχαλινή λαμπάδα; Αργεί το Πάσχα… Για του χρόνου θα μιλάμε τώρα!

Αν θέλετε, κάντε ρίμα ή βρείτε συνώνυμα με τις ακόλουθες λέξεις : καραντίνα, πανικός, βήχας, πυρετός, βαρεμάρα, γκρίνια, μίρλα, κορονοϊός, Κίνα, σπίτι.

Ε.Μ: Αυτή την ερώτηση δεν θα την απαντήσω γιατί ξεκινά με γιους και κορώνες! Ουστ!

Ποιο τραγούδι αφιερώνετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στην αγαπημένη σας καραντίνα;

Ε.Μ: Όλα στον εαυτό μου τα αφιερώνω… αφού κάνω καραόκε! Δε θα σας πω προσωπικά δεδομένα λοιπόν!

Και για το τέλος, μια ευχή για το μέλλον!

Ε.Μ: Ευχή για το μέλλον; …. Έτσι όπως σας έκοψα πολιτικά…. σας εύχομαι μακριά από κορονοιούς και … θυγατέρες!

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου