“Ένα τραγούδι πες μου ακόμα”, στο ProjectR – cafe-stage, με τον Βασίλη Θεοδώρου και τον Αλέξανδρο Αγγελούση

Δευτέρα βραδάκι και το ξεκίνημα “μιας ακόμα εβδομάδας”, θα μπορούσε να φαντάζει μουντό και μονότονο, αν δεν είχε βουίξει το Facebook και το Instagram για μια εξαιρετική μουσικοθεατρική βραδιά στο ProjectR – cafe-stage, με πρωταγωνιστές, δύο ιδιαίτερα αγαπητούς καλλιτέχνες και φίλους, τον Βασίλη Θεοδώρου και τον Αλέξανδρο Αγγελούση.

Ο Βασίλης, μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε παραστάσεις οι οποίες έχουν πλέον αποκτήσει έναν εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα, και λόγω της ποιότητάς τους, τον έχουν κάνει αγαπητό και αγαπημένο σε ένα μεγάλο κοινό. Ο Αλέξανδρος, ο κτηνίατρος της καρδιάς μας, με την ζεστή, υπέροχη φωνή του, έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής τόσο λόγω των  συνθέσεών του, όσο και λόγω των live του, τα οποία γίνονται ανάρπαστα.

Τι συμβαίνει όμως όταν τη Δευτέρα στις 9:30 μ.μ., τα δύο αυτά ταλέντα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη και αξεπέραστη Ρίτα Σακελλαρίου; Συμβαίνει ένα μεγάλο μουσικό και θεατρικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στις αναμνήσεις και μνήμες άλλων εποχών, που θυμίζουν γεγονότα και καταστάσεις στον καθένα από εμάς. Ο Βασίλης, η υπέρτατη Ρίτα-περσόνα, και ο Αλέξανδρος, σε δεύτερο ρόλο και ταυτόχρονα, η κύρια μουσική ερμηνεία, μας μεταφέρουν στα μπουζούκια της Αθήνας, τότε που η νύχτα γινόταν ένα με τη μέρα και όλοι ήταν μια τεράστια συντροφιά. Πίσω στον χρόνο, σε μια Ελλάδα η οποία έμοιαζε να είχε λιγότερα προβλήματα από ό,τι σήμερα. Ίσως και να ισχύει, ίσως και όχι, μια και ο χρόνος μοιάζει να διατηρεί στη μνήμη μόνο τις πιο ωραίες μας στιγμές. Και αυτό να μη συμβαίνει όμως, ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος είναι μαζί μας για να κάνουν όλο αυτό, ωραίο. Στην πραγματικότητα, πάρα πολύ ωραίο. Σε μια γκρίζα εποχή, αυτοί οι δύο καλλιτέχνες με δύναμη ψυχής, ευγένεια και χαμόγελο, έχουν ως σκοπό να μας κάνουν όλους πιο ευτυχισμένους.

Λίγες μόνο εμφανίσεις έχουν μείνει για να τους θαυμάσετε…προλαβαίνετε!

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου