Η μουσική για μένα είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο, το υπέρτατο φάρμακο για την ψυχή.

Συνέντευξη στην Αγγελική Μπάτσου

Ενόψει της εμφάνισής της στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το kallitexnes.gr είχε την χαρά να κάνει μια συνέντευξη με την καλλιτέχνιδα Όλγα Βενέτη, στη διάρκεια της οποίας μας άνοιξε την καρδιά της και μας συστήθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Την ευχαριστούμε πολύ και της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην τόσο ξεχωριστή αυτή βραδιά, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Εμείς θα είμαστε σίγουρα κοντά της!

-Ενόψει της επερχόμενης εμφάνισής σας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 25 Φεβρουαρίου, που έχει ως τίτλο «Όσα η αγάπη ονειρεύεται», τι έχετε να μας πείτε γι΄αυτήν; Πώς προέκυψε ο τίτλος και η συνεργασία σας με τον συγκεκριμένο χώρο;

Όλγα Βενέτη: Είναι μια παράσταση που περιστρέφεται γύρω από την έκφραση του έρωτα στο τραγούδι. Ήθελα καιρό να κάνω αυτή την παράσταση με αγαπημένα μου ερωτικά τραγούδια και χαίρομαι που θα το παρουσιάσω στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με την εξαιρετική αισθητική του.

-Τί είδους τραγούδια αγαπάτε να ερμηνεύετε; Πείτε μας κάποια αγαπημένα σας κομμάτια που θα μας τραγουδήσετε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Όλγα: Δεν μπορώ να τραγουδήσω κάτι που δεν αγαπώ. Κάτι που δεν μιλά στην ψυχή μου. Αυτό είναι το κριτήριο σε ό,τι επιλέγω να τραγουδήσω. Από το «Νύχτα είναι, θα περάσει» στο «Je suis malade» και το «Amado mio», αλλά και το «Αν». Τα υπόλοιπα από κοντά την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου!

-Ποιοί είναι οι λοιποί συνεργάτες, που θα σας συντροφεύσουν στην εμφάνισή σας στις 25 Φεβρουαρίου;

Όλγα: Ο βασικός μου συνεργάτης που διαμόρφωσε τον ήχο, αλλά και μεγάλο από το περιεχόμενο της παράστασης, είναι ο Χάρης Ανδρεάδης. Ένας μεγάλος γνώστης της μουσικής, που είναι το στήριγμά μου για να κατορθώνω να παρουσιάζω αυτό που θέλω. Θα τραγουδήσει και ο Νίκος Σπέρης, ένας πολύ καλός νέος ερμηνευτής και φυσικά έχω την τιμή να πλαισιώνομαι από σπουδαίους μουσικούς, που συμβάλλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Πείτε μας κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές για εσάς στην επαγγελματική σας πορεία. Ποιά γεγονότα και ποια τυχόν άτομα σας σημάδεψαν ως τώρα ως ερμηνεύτρια;

Όλγα: Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή μου στην χορωδία της Λυρικής Σκηνής, από την οποία αποκόμισα σπουδαίες εμπειρίες και έζησα για πρώτη φορά τη μαγεία της σκηνής. Θυμάμαι ακόμα με αγάπη τα σεμινάρια φωνητικής που έκανα στο Μιλάνο και τη μαγεία του να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική ιστορία. Μεγάλη συγκίνηση πήρα και από τις εμφανίσεις μου στην Πάρο σε ένα κατάμεστο θέατρο, αλλά και πρόσφατα στον Φ.Σ. «Παρνασσός». Καθοριστική ήταν η συμβολή του Χάρη Ανδρεάδη όλα αυτά τα χρόνια.

-Τί πιστεύετε ότι προσφέρει η μουσική ως τέχνη; Με ποιόν τρόπο επιδρά στον ανθρώπινο ψυχισμό;

Όλγα: Η μουσική για μένα είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο, το υπέρτατο φάρμακο για την ψυχή. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη μουσική και το τραγούδι.

Δεν μπορώ να τραγουδήσω κάτι που δεν αγαπώ. Κάτι που δεν μιλά στην ψυχή μου. Αυτό είναι το κριτήριο σε ό,τι επιλέγω να τραγουδήσω.

olga_veneti_2017_02_001-Τί πιστεύετε ότι είναι αυτό που διαχωρίζει κάποιον που έχει την ικανότητα να δημιουργεί κάτι, από εκείνον που έχει πραγματικό χάρισμα (γνήσιο ταλέντο);

Όλγα: Μερικές φορές το ταλέντο κάνει τον ταλαντούχο τεμπέλη, επαναπαύεται στην ευκολία του ταλέντου του. Ο δημιουργικός άνθρωπος εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ταλέντο του.

-Ορμώμενη από την λέξη ταλέντο, πιστεύετε ότι το τελικό αποτέλεσμα μιας επιτυχίας στον χώρο σας στηρίζεται μόνο σε αυτό ή και στη σκληρή και οργανωμένη εργασία;

Όλγα: Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι το ταλέντο είναι μισό και ανεκπλήρωτο χωρίς σκληρή δουλειά και τους αντίστοιχους συνεργάτες. Μπορεί να μην ανθίσει ποτέ ολοκληρωτικά, αν δεν συνοδεύεται από θυσίες και πολλή δουλειά.

-Όταν η αγάπη ονειρεύεται, σύμφωνα μ’ εσάς δημιουργεί νότες, μουσική, αρμονία. Όταν ονειρεύεστε εσείς, ποιά είναι τα όνειρά σας; Πού σας οδηγούν τα όνειρα ζωής σας;

Όλγα: Αυτό που θέλω πάνω απ’ όλα, είναι να είμαι υγιής εγώ και οι κοντινοί μου άνθρωποι, οι φίλοι και η οικογένεια. Όλα τα άλλα, έρχονται μετά. Προσωπικά ονειρεύομαι να συνεχίσω να τραγουδώ και να συγκινούμαι μέσα από τη μουσική.

-Ως άνθρωπος που έχει σπουδάσει εκπαιδευτικός, πιστεύετε ότι η μουσική ως μάθημα έχει τη θέση που της αρμόζει στο εκπαιδευτικό σύστημα; Τί θα προτείνατε τόσο ως καλλιτέχνης, όσο και ως εκπαιδευτικός;

Όλγα: Η μουσική δεν έχει τη θέση που της αξίζει και δυστυχώς ο τρόπος που διδάσκεται, επιφανειακά και ανυπόληπτα, είναι εμφανής στο αποτέλεσμα. Πρέπει να της δοθεί ο χώρος και η σημασία που της αξίζει, γιατί ακόμα κι αν δεν αφορά ως γνώση τους πάντες, είναι σημαντική στην συναισθηματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

-Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, όσον αφορά εμφανίσεις και νέες ηχογραφήσεις;

Όλγα: Μόλις κυκλοφόρησα το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Για σένα», πραγματοποιώντας ένα από τα όνειρα μου. Ένα τραγούδι στο οποίο έγραψα τους στίχους, βγαλμένους από την καρδιά μου. Από κει και πέρα σχεδιάζω μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην Αθήνα, εμφανίσεις στην αγαπημένη μου Πάρο και αλλού για το καλοκαίρι και την οργάνωση της πρώτης μου κυκλοφορίας άλμπουμ αργότερα.

-Για το τέλος, πείτε μας μια ευχή τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για τους άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις γενικότερα.

Όλγα: Εύχομαι να έχουμε όλοι δίπλα μας ανθρώπους να μας στηρίζουν στα όνειρα μας και στις καθημερινές δυσκολίες. Είμαι πολύ τυχερή που έχω τέτοιους ανθρώπους και γνωρίζω καλά την αξία τους. Να μπορούμε να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας, να βγάζουμε για λίγο φτερά και να απλωνόμαστε πάνω από όσα ονειρευόμαστε.

Ο δημιουργικός άνθρωπος εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ταλέντο του.

olga

Η αισθαντική τραγουδίστρια Όλγα Βενέτη, μετά την προηγούμενη sold out εμφάνιση του Οκτωβρίου στον Φ. Σ. «Παρνασσός», έρχεται τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου με τη νέα της μουσική παράσταση «Όσα η αγάπη ονειρεύεται…».

Επιλέγει αγαπημένα της ερωτικά τραγούδια-κυρίως από το ελληνικό, αλλά και κάποια από το διεθνές ρεπερτόριο-και μας τα παρουσιάζει με όλο το πάθος και τη συγκίνηση που δίνει πάντα στις εμφανίσεις και τις ερμηνείες της.

«Όσα η αγάπη ονειρεύεται…», μια σειρά από μελωδίες όπου τα όνειρα μπλέκονται με τις νότες με τρόπο μαγικό. Τραγούδια επιλεγμένα με βαθύ συναισθηματικό κριτήριο την συγκίνηση και την οικειότητα που της προκαλούν, συνθέτουν ένα πρόγραμμα με μόνο στόχο την ουσιαστική συμμετοχή του κοινού και τη συναίσθηση του.

Τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, που άφησαν βαθύ σημάδι μέσα μας, φτιάχνουν ένα ξεχωριστό σύνολο και εγγυώνται μια βραδιά που θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας.

Μαζί με τους συνθέτες αυτούς θα μας παρουσιάσει και το νέο της τραγούδι που μόλις ηχογράφησε, μια υπέροχη μελωδική μπαλάντα με τίτλο «Για σένα», το οποίο θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά ζωντανά.

Μαζί της αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, ο ταλαντούχος τραγουδιστής Νίκος Σπέρης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την ενορχήστρωση του προγράμματος, έχει ο καταξιωμένος μαέστρος Χάρης Ανδρεάδης.

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Ζηκογιάννης: ηλεκτρικό μπάσο
Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Κασσαβέτης: τύμπανα
Δημήτρης Ανδρεάδης: πλήκτρα
Διονύσης Αγαλιανός: τρομπέτα

man0005

Βιογραφικό:

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (δίπλωμα μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη, σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και έχει επίσης συνεργαστεί με τον καταξιωμένο τενόρο και δάσκαλό της Σταμάτη Μπερή. Από το 2014 με αφετηρία τον «Ιανό», ξεκινά μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων συναυλιών. Το 2015 η αίθουσα «Παρνασσός» καλοδέχεται την Όλγα Βενέτη για τις δύο επόμενες sold out συναυλίες, ερμηνεύοντας διαχρονικά αριστουργήματα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη σε συνδυασμό με αξέχαστες εκτελέσεις τραγουδιών της Edith Piaf και της Juliette Gréco. Το 2016 η Όλγα Βενέτη στην Πάρο, το αγαπημένο της νησί, κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: ερμηνεύει πολυαγαπημένα τραγούδια που μιλούν στην ψυχή. Το 2017 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι μουσικές περιπλανήσεις ξεκινούν στην αίθουσα «Παρνασσός», όπου το θέατρο και ο κινηματογράφος ενώνονται μουσικά με τη μαγευτική φωνή της σε ένα μεγαλειώδες ρεπερτόριο. Συνεχίζει ακούραστη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Οκτώβριο του 2017 στο Γηροκομείο Πειραιώς, όπου πραγματοποιείται μια μεγάλη μουσική εκδήλωση κατά της φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η Όλγα Βενέτη είναι εκεί για να τιμήσει και να στηρίξει με την παρουσία της, θυμίζοντας την τεράστια χαρά που δημιουργεί σε όλους μας η μουσική.

Λίγους μήνες μετά στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής, η Όλγα Βενέτη πλαισιώνει και στηρίζει μουσικά με συγκινητικές ερμηνείες την πρωτοβουλία του ομίλου «Υγεία» «All about heart», με λυρικές ερμηνείες τραγουδιών της καρδιάς. Το καλοκαίρι του 2018 η Νάξος και η Πάρος γεμίζουν με μαγευτικές νότες και μελωδίες, από τις δύο συναυλίες που λαμβάνουν χώρα με μεγάλη επιτυχία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα. Ακολούθησε μια sold out εμφάνιση τον Οκτώβριο του 2018 στον Φ.Σ. «Παρνασσός», ενώ τον Νοέμβριο ήταν η ερμηνεύτρια στη μουσική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια της εκδήλωσης του ομίλου «Υγεία» «All About Oncology».

Στις αρχές του 2019 θα παρουσιάσει την πρώτη της επίσημη ηχογράφηση σ’ ένα νέο τραγούδι, γραμμένο ειδικά γι΄αυτήν. Θα ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία στις 25 Φεβρουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, καθώς και άλλες εμφανίσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 18€ με μπύρα ή κρασί στο τραπέζι
50€ φιάλη κρασί-2 άτομα
100€ φιάλη ποτού-4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: ηλεκτρονικά στο www.viva.gr-τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Seven Spots, Reload Stores, WIND, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα, Yoleni’s

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9315600

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Διεύθυνση: Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνο: 210 9315600
Βενέτη

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου