Κερδίστε διπλές προσκλήσεις, κάνοντας κλικ στην ένδειξη '+'

Γράφει η Μαρία Αγγέλου

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μας έχει αποδείξει ήδη ότι διαθέτει μια πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής αλλά και δημιουργός, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες στον χώρο της μουσικής. Σταθμός στην μουσική του πορεία, αποτελεί σίγουρα η συνεργασία του με τον σπουδαίο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τον οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές μαζί, μία εκ των οποίων ήταν και η πρόσφατη εμφάνισή τους στον πολυχώρο Ianos, ερμηνεύοντας άριες, τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και καινούριες συνθέσεις πάντα με την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής όμως, σχεδίασε για εμάς μια εντελώς ξεχωριστή βραδιά το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου στον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο πολιτισμού «Ίχνος», έναν χώρο που ανήκει στην σπουδαία τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου. Μια βραδιά, στην οποία έδειξε μια άλλη πλευρά της μουσικής του ταυτότητας, παρασύροντας με το αστείρευτο κέφι του το κοινό στα μονοπάτια των τραγουδιών που αγαπάει να ερμηνεύει.

Παίρνοντας θέση πίσω από το αγαπημένο του μουσικό όργανο, στο οποίο διαπρέπει- το πιάνο- και με συντροφιά του ένα αναμμένο κερί και τον ζεστό φωτισμό του μαγαζιού, δημιούργησε μια αισθαντική ατμόσφαιρα την οποία απόλαυσαν όλοι οι θαμώνες. Σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του χαρισματικού Μαυρίκιου να ερμηνεύσει τα τραγούδια του ρεπερτορίου του χωρίς μικρόφωνο, μια εύστοχη επιλογή που κατάφερε να φέρει το κοινό πιο κοντά στον τραγουδιστή με την έντονη εκφραστικότητα, αποκαλύπτοντας συνάμα και την ερμηνευτική του δεινότητα.

33400459_10216777628217531_6845260662378070016_nΤραγούδια, όπως ο «Αύγουστος» του Νίκου Παπάζογλου και το «Δεν είμαι άλλος» του Χρήστου Θηβαίου εναρμονίστηκαν ιδανικά με το «Caruso» του Lucio Dalla και το «Καμαρούλα μια σταλιά» του Μίμη Πλέσσα, σε ένα πρόγραμμα που ταξίδεψε το ακροατήριο σε όλες τις μελωδίες που αγαπήσαμε και επισφράγισαν τις αναμνήσεις μας. Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα και η στιγμή που η Λένα Αλκαίου ερμήνευσε επί σκηνής ένα από τα δικά της τραγούδια, χρωματίζοντας με τον δικό της τρόπο το μουσικό ταξίδι που μας επιφύλαξε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Ανάμεσα στους θαμώνες, που τίμησαν τον τραγουδιστή με την παρουσία τους, ήταν και ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης.

Ο όμορφος και προσεγμένος χώρος πολιτισμού «Ίχνος», που βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά, θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί τον Μαυρίκιο Μαυρικίου την Τετάρτη 30 Μαΐου, σε μια ιδανική συνέχεια της επιτυχημένης βραδιάς που μας χάρισε. Εμείς του ευχόμαστε να έχει πάντα μια επιτυχημένη πορεία και να μας ταξιδεύει σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.
33778469_10216804995381693_4253666186107027456_o