“Ένα γέλιο σου θέλω, ρε μάνα, ένα γέλιο από τα παλιά

Μια συγγνώμη σου, μία αβάντα, και την αγάπη σου παντοτινά.”

Με αυτούς τους στίχους κι έχοντας συνθέσει τη μουσική, ο Γιώργος Μυζάλης (μουσικολόγος, μουσικοκριτικός, δημοσιογράφος), με πολύτιμους συνοδοιπόρους στην ερμηνεία τον Γιώργο Νταλάρα και στην ενορχήστρωση τον Κώστα Παρίσση, μας παρουσιάζει ένα υπέροχο, νέο τραγούδι που είναι αφιερωμένο στο πιο ιερό πρόσωπο της ζωής και της ύπαρξής μας. Τη μητέρα!

Σημείο αναφοράς, η “Μάνα, μητέρα, μαμά”, ένα αιώνιο σύμβολο αφοσίωσης και αυτοθυσίας, το θείο αυτό δώρο της εξίσου μητέρας-φύσης, έχει τιμηθεί μέσω κάθε λογής τέχνης ανά τους αιώνες. Ιδιαίτερα τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η ιδέα της μητέρας και όλο το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας που αντλείται από αυτήν, είναι κάτι που το έχουμε όλοι μας ανάγκη.

Γιώργος Νταλάρας - Γιώργος Μυζάλης - Κώστας Παρίσσης

Την Κυριακή 10 Μαΐου, ημερομηνία που φέτος αντιστοιχεί στη γιορτή της μητέρας, κυκλοφορεί το τραγούδι “Μάνα”, για να μας θυμίσει ποια πράγματα και άνθρωποι έχουν πραγματική αξία στη ζωή μας.

Ο Γιώργος Νταλάρας με την ξεχωριστή ευαισθησία που τον διακρίνει, δίνει υπόσταση και πνοή στην τόσο γλυκιά μελωδία του Γιώργου Μυζάλη και μαζί δημιουργούν το ιδανικό κομμάτι για τη γιορτή της μητέρας. Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα-παρακαταθήκη στο όνομα της πανταχού παρούσας μητέρας η οποία ακόμα κι όταν φύγει από τη ζωή, μένει για πάντα στην καρδιά μας.

Την Κυριακή 10 Μαΐου, ημερομηνία που φέτος αντιστοιχεί στη γιορτή της μητέρας, κυκλοφορεί το τραγούδι “Μάνα”, για να μας θυμίσει ποια πράγματα και άνθρωποι έχουν πραγματική αξία στη ζωή μας και να μας συγκινήσει με τη μελωδία και τους υπέροχους στίχους του. 

Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας

Μουσική – στίχοι: Γιώργος Μυζάλης

Βιολί: Μάριος Παπούλιας

Ενορχήστρωση, μπάσο, κρουστά, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες: Κώστας Παρίσσης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Παρίσσης

Master: Κώστας Παρίσσης

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Praxis τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020.

Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Κώστα Παρίσση.

Παραγωγή: Γιώργος Μυζάλης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος του Θανάση Συλιβού.

Link στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=g34daceZ-k0

Γιώργος Νταλάρας - Γιώργος Μυζάλης - Κώστας Παρίσσης (2)

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου