Συνέντευξη στην Αναστασία Φιριππή

Πρωταγωνιστείτε στην νέα, καθημερινή, δραματική σειρά «Προδοσίες» σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου – Ειρήνης Ριτσώνη και σε σκηνοθεσία Βασίλη Καρφή – Θανάση Ιατρίδη, που θα προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο στο Sigma TV Κύπρου και στον ελληνικό ΣΚΑΪ.

Θα θέλαμε να μας πείτε, πώς ακριβώς σας έγινε η πρόταση για τη νέα αυτή δουλειά; Εσείς πώς αισθάνεστε προσωπικά, που συμμετέχετε σε μια σειρά με τόσο δυνατό cast ηθοποιών και συντελεστών;

Φιλίππα: Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά! Tο cast όπως είπες κι εσύ, απαρτίζεται από πολύ καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως είναι ο Φίλιππος Σοφιανός, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ο Γιώργος Νινιός, ο Κώστας Σόμμερ, o Ορφέας Παπαδόπουλος, ο Πέτρος Λαγούτης, ενώ από τους κύπριους ηθοποιούς συμμετέχουν ο Γιώργος  Aναγιωτός και πολλοί άλλοι.

Η πρόταση μου έγινε, επειδή με γνώριζαν από τη συμμετοχή μου στην καθημερινή σειρά “9 Μήνες“, του Γιάννη Μπότση και της Άννας Ανδριανού, όπου είχα επαφή με την εταιρεία παραγωγής που θα κάνει τώρα και την σειρά “Προδοσίες“. Οπότε με προσέγγισαν, μου μίλησαν για τον ρόλο και φυσικά δέχθηκα!

-Μιλήστε μας για την μέχρι τώρα εμπειρία σας στην Κύπρο και την σχέση σας με τους κύπριους συναδέλφους σας. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να εργάζεστε στην Κύπρο, μακριά από την πατρίδα σας και τους δικούς σας ανθρώπους; Πώς είναι να πηγαινοέρχεστε, εξαιτίας των γυρισμάτων;

Φιλίππα: Το δύσκολο είναι ότι πηγαινοέρχομαι, ότι είμαι συνέχεια σε ένα αεροπλάνο και φυσικά η αφόρητη ζέστη αυτή τη περίοδο στη Κύπρο, δυσκολεύει πολύ τα γυρίσματα. Από εκεί και πέρα, η συνεργασία μου είναι πάρα πολύ καλή και οι κύπριοι ηθοποιοί είναι όλοι πάρα πολύ ευγενικοί και σωστοί στη δουλειά τους. Είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν με κύπριους ηθοποιούς,  στη σειρά “9 Μήνες“, όπως ανέφερα και παραπάνω, οπότε δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι και οι εμπειρίες που έχω είναι όλες πάρα πολύ καλές!

-Πείτε μας λίγα λόγια, για τον χαρακτήρα που υποδύεστε στη σειρά. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες μπαίνοντας στον ρόλο μίας πλούσιας, τρομερά φιλόδοξης γυναίκας, που θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τους στόχους της, ακόμη και να εμπλακεί σε πολύ επικίνδυνα παιχνίδια; 

13988660_601701253323325_307836733_n
Φιλίππα: Η Λούση Παυλίδη είναι κόρη του Φίλιππου Σοφιανού. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου δεν είναι η μητέρα της, αλλά η μητριά της, αφού η πραγματική της μητέρα έχει πεθάνει. Η Λούση λοιπόν, είναι ένα κορίτσι, το οποίο είναι αρκετά φιλόδοξο και σε όλες τις ίντριγκες και δολοπλοκίες που θα την δούμε να συμμετέχει στη σειρά, τις κάνει λόγω της υπέρμετρης φιλοδοξίας της. Επίσης,  έχει ένα “οιδιπόδειο” θα έλεγα, με τον πατέρα της, όπου του έχει τρομερή αδυναμία και αγάπη, αφού προσπαθεί να του αποδείξει, ότι μπορεί να κάνει και η ίδια κάποια πράγματα μόνη της. Μέσα σε αυτή την προσπάθειά της, προκύπτουν και όλα αυτά τα συναισθήματα ανταγωνισμού με τον ετεροθαλή αδελφό της Μάρκο (Ορφέα Παπαδόπουλο). Όλα είναι απόρροια δηλαδή, της υπέρμετρης φιλοδοξίας της. Βέβαια, στην πορεία θα δείτε ότι δεν είναι τόσο κακιά, έχει και συναισθήματα ανθρώπινα. Απλά, έχει μάθει να γίνεται το δικό της και όταν δεν μπορεί να το καταφέρει, προσπαθεί να βρει άλλους τρόπους…

-Υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ της Λούσης και της Φιλίππας;

Φιλίππα: Δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι με την Λούση. Απλά θεωρώ ότι, όλοι μας λίγο πολύ, ορισμένες φορές είμαστε λίγο πεισματάρηδες και κυρίως εμείς οι γυναίκες, λίγο περισσότερο. Έχουμε μάθει, να είμαστε λίγο πιο “καλομαθημένες” ή “κακομαθημένες”, οπότε όταν θέλω κάτι πολύ, βρίσκω κάποια στοιχεία του εαυτού μου, αλλά όχι φυσικά να φτάσω σε σημείο να κάνω αυτά, που κάνει η Λούση για να το πετύχει.

-Σας πετύχαμε σε ένα ερωτικό “τετ α τετ με τον Κώστα Σόμμερ… βέβαια για τις ανάγκες της σειράς «Προδοσίες». Πείτε μας λίγα λόγια και για την ερωτική πλευρά της Λούση. 

Φιλίππα: Η Λούση έχει μία ερωτική σχέση με τον Πέτερ (Κώστας Σόμμερ), ο οποίος είναι ο δικηγόρος της οικογένειας, αλλά στην ουσία δεν ξέρω, αν νιώθει κάτι γι’ αυτόν, περισσότερο τον χρησιμοποιεί για να πετύχει τους σκοπούς της, ίσως και αυτός το ίδιο.

-Υπάρχουν προσωπικά όρια που βάζετε για τα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών; Πώς βιώνεται εσείς τις ερωτικές σκηνές;

14037886_601701246656659_1408379900_o

Κώστας Σόμμερ-Φιλίππα Ταμπάρη

Φιλίππα: Σχετικά με την συγκεκριμένη σειρά, δεν είχα ενστάσεις γιατί ήξερα τους συντελεστές και γνώριζα για την αισθητική της σειράς. Όταν γνωρίζεις την αισθητική του δημιουργού, δεν έχεις ενστάσεις. Ο Κώστας με βοήθησε πολύ σε αυτές τις σκηνές, υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα, επειδή είμαστε και φίλοι με τον Κώστα και βέβαια πάντα με την βοήθεια του σκηνοθέτη μας κ. Καρφή, όλα ήταν εντάξει και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Στο παρελθόν, είχα κάνει κάποιες πολύ μικρές ερωτικές σκηνές με τον Χρήστο Βασιλόπουλο, στη σειρά “Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείοτου Χάρη Ρώμα,  όπου κι εκεί υπήρχε η σφραγίδα του Χάρη Ρώμα, που είναι εγγύηση για ότι κάνει και αισθητικά και γενικότερα. Τον εκτιμώ πολύ και με είχε βοηθήσει τότε, με τη συμμετοχή μου στη σειρά, οπότε για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, το ποιος κάνει τη σειρά, ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και η αισθητική αυτού που την κάνει.

-Έχει επηρεάσει την καθημερινότητα σας, η συμμετοχή σας σ’ αυτή την καθημερινή σειρά, λόγω των πολύωρων γυρισμάτων; Έχει αντίκτυπο στην προσωπική σας ζωή, το γεγονός ότι εργάζεστε εκτός Ελλάδος;

Φιλίππα: Όχι, για την ώρα το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω κάποιες καθημερινές δουλειές, όπως έχουμε όλοι μας, γιατί έρχομαι μόνο μία καθημερινή, οπότε πρέπει να τα κάνω όλα μαζί, εκείνη τη μέρα. Κατά τα άλλα, όχι δεν έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μου, ούτε την προσωπική μου ζωή.

Ανεκπλήρωτοι έρωτες, φιλίες που διαλύονται, ανομολόγητα πάθη, μυστικές συμφωνίες, απαγωγές, προδοσίες… είναι κάποια από τα στοιχεία της σειράς που θα παρακολουθήσουμε από τον Σεπτέμβριο στον ΣΚΑΪ. Πιστεύετε ότι, σειρές που έχουν δυνατή πλοκή σεναρίου και δυνατό cast γίνονται ευκολότερα δημοφιλείς και γνωρίζουν γρηγορότερη επιτυχία;

Φιλίππα: Σίγουρα, το δυνατό cast, το σενάριο και ο σκηνοθέτης είναι πολύ σημαντικά συστατικά για μία επιτυχία! Όσο αφορά τις “Προδοσίες“, φυσικά και πιστεύω ότι έχει αυτά τα συστατικά επιτυχίας! Γενικά, δεν μου αρέσει όταν ξεκινάω κάτι να μεμψιμοιρώ και την μιζέρια δεν την θέλω καθόλου στην ζωή μου. Όταν ξεκινάς κάτι, συμμετέχεις και είσαι μέρος αυτού, είναι φυσικό να θέλεις να έχει επιτυχία!

-Μέσα από μία καθημερινή σειρά, οι πρωταγωνιστές γίνονται “πρότυπα για τους τηλεθεατές, που πολλές φορές ταυτίζουν τους ηθοποιούς με τους ρόλους που υποδύονται. Εσείς, έχετε συναντήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;

14031090_601701243323326_1646054713_n

Πάνος Γκόγκος-Φιλίππα Ταμπάρη

Φιλίππα: Στο παρελθόν όχι, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάτι τόσο δυνατό, ώστε να με ταυτίσουν με κάποια ηρωίδα. Τώρα σχετικά με τη συγκεκριμένη σειρά, γενικά εγώ δεν συμφωνώ με τη λέξη “πρότυπο” και γενικά δεν μου αρέσει να ταυτίζομαι με κάποιο ρόλο. Θεωρώ ότι, το να πεις ότι είσαι “πρότυπο” για κάποιον, είναι πολύ μεγάλη λέξη και ευθύνη και δεν πιστεύω σ’ αυτό γενικότερα στη ζωή μου. Είναι διαφορετικό να θαυμάζουμε κάποιον, είτε σαν ηθοποιό, τραγουδιστή, δημοσιογράφο, ή οτιδήποτε άλλο, απ’ το να πούμε ότι είναι “πρότυπο”. Είναι πολύ βαριά έννοια, για μένα τουλάχιστον! Οπότε, εμείς οι ηθοποιοί μέσα από τους ρόλους που υποδυόμαστε, ο κόσμος σίγουρα μας ταυτίζει στο μυαλό του, ειδικά στο καθημερινό που μπαίνει μέσα στα σπίτια του κάθε μέρα, οπότε περιμένω ότι, ίσως να γίνει κι αυτό που μου λες.

-Την αναγνωρισιμότητα που θα έχετε μέσα από την σειρά, έχετε σκεφτεί πως θα την αντιμετωπίσετε; 

Φιλίππα: Την έχω αντιμετωπίσει λίγο με τους “9 Μήνες“, αν και δεν το περίμενα. Έπαιξα σε 40 επεισόδια, έκανε τόσο δυνατή και αισθητή την παρουσία μου, που κάποια στιγμή είμαι σε ένα νησί του Αργοσαρωνικού και με πλησιάζει μία κυρία και μου λέει: “πω πω τι τράβηξες από τον Αντρέα καημένη μου…”, κι εκεί κατάλαβα ότι, σαφώς και γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι μόνο ένας ρόλος, αλλά παρασύρεται και το κάνει. Τώρα σχετικά με τη Λούση, δεν ξέρω τι θα γίνει…

-Το τηλεοπτικό κοινό στις μέρες μας, αρέσκεται στο να βλέπει τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές σε προσωπικές τους στιγμές, καθώς και σε backstage γυρισμάτων μέσω των social media. Εσείς, τι σχέση έχετε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Φιλίππα: Εγώ ήδη ανεβάζω στα social media φωτογραφίες από τα backstage της σειράς. Από κει και πέρα, γενικότερα στη ζωή μου έχω ένα “μότο”: “Ότι κάνω, να το κάνω με μέτρο. Δεν κάνω κατάχρηση, αλλά χρήση”. Αφού λοιπόν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το ρεύμα της εποχής μας, εγώ θα συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ, αλλά με μέτρο και όχι κατάχρηση αυτών. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

14012629_601701256656658_1294703404_o

Backstage γυρισμάτων

-Για να ξεφύγουμε λίγο από τα τηλεοπτικά και να γνωρίσουμε καλύτερα την Φιλίππα… Πείτε μας κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σας που σας προσδιορίζουν.

Φιλίππα: Γενικά δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω για τον εαυτό μου. Το θεωρώ λίγο υπερφλύαρο. Είμαι όμως πολύ συναισθηματική, ίσως μπορεί να μην φαίνεται τόσο, αλλά πιάνω τον εαυτό μου ορισμένες φορές να σκέφτομαι το παρελθόν και να επεξεργάζομαι διάφορα θέματα.

-Ποια είναι η σχέση σας με τη ζήλια στις προσωπικές σας σχέσεις;

Φιλίππα: Γενικά δεν έχω θέματα με τη ζήλια, ειδικά σε φιλικό επίπεδο. Θέλω οι φίλοι μου να πηγαίνουν καλά, να τους συμβουλεύω, δίνομαι γενικότερα και δεν έχω δεύτερες σκέψεις. Σε ερωτικό επίπεδο, η ζήλια είναι απαραίτητη νομίζω, σε λογικά πλαίσια. Πιστεύω ότι, όλα έχουν να κάνουν, με το πόσο δικαίωμα σου δίνει ο άλλος να ζηλεύεις.

-Στον ελεύθερο χρόνο σας, με τι ασχολείστε;

Φιλίππα: Τώρα θα σου πω τετριμμένα πράγματα, αλλά όντως αυτά κάνω. Στον ελεύθερο χρόνο μου, συνήθως πηγαίνω θέατρο, κινηματογράφο, γυμναστήριο, καθώς επίσης μου αρέσει να βρίσκομαι με αγαπημένους φίλους και να περνάω όμορφες στιγμές.

-Πως χαλαρώνετε μετά από ένα πολύωρο γύρισμα;

Φιλίππα: Όταν τελειώνουμε τα γυρίσματα, ίσως να πάμε για φαγητό, αλλά κι αυτό σπάνια, γιατί είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι. Σίγουρα, με χαλαρώνει ένα ζεστό μπάνιο και ένας καλός ύπνος. Γενικότερα, μου αρέσει πολύ ο ύπνος, είμαι υπναρού και αυτό είναι κάτι που δεν το αποχωρίζομαι, ούτε το διαπραγματεύομαι!

-Ολοκληρώνοντας αυτή τη συνέντευξη, θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας, κάποιο όνειρό σας που θα θέλατε να πραγματοποιηθεί;

Φιλίππα: Στη παρούσα φάση, θεωρώ ότι ήδη κάποιο από τα όνειρά μου αρχίζει να παίρνει μορφή, δουλεύοντας σε αυτή τη σειρά ως ηθοποιός, οπότε επικεντρώνομαι σε αυτό που χτίζω τώρα.

-Και μία ευχή για το τέλος…

Φιλίππα: Εύχομαι να έχετε πάντα πολλούς “πρωταγωνιστές” στο kallitexnes.gr, ώστε να πρωταγωνιστήσετε κι εσείς, ακόμη πιο δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα!

-Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ήταν μία υπέροχη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και κάθε όνειρό σας να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη

Ευχαριστούμε πολύ τον Κλέων Φυσέκη, ενδυματολόγο της σειράς “Προδοσίες” και “Gates of Hades”

Συνέντευξη: Αναστασία Φιριππή
Επιμέλεια: Νίκος Γινάργυρος
Απομαγνητοφώνηση: Αναστασία Φιριππή

#1 Official Trailer “Προδοσίες”

#2 Official Trailer “Προδοσίες”

Αναστασία Φιριππή

Αναστασία Φιριππή

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή, είμαι θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (http://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.
Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση.
Αναστασία Φιριππή