Το kallitexnes.gr λοιπόν, παραβρέθηκε στην παράσταση “Θησέας και Μινώταυρος” που θα ανέβει από 10 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Γράφει Νίκος Γινάργυρος
Τkallitexnes.gr παραβρέθηκε στις πρόβες της νέας θεατρικής παράστασης, της αγαπημένης συγγραφέως των μικρών, αλλά και των μεγάλων, της μοναδικής Κάρμεν Ρουγγέρη, που μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά με τις δύο εντυπωσιακές παραστάσεις της που ανεβάζει και φέτος. Το kallitexnes.gr λοιπόν, παραβρέθηκε στην παράσταση “Θησέας και Μινώταυρος” που θα ανέβει από 10 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

AKIS7717

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή σκηνοθετούν τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, όπου τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες παράσταση, με εντυπωσιακά κουστούμια, σκηνικά και φυσικά με έναν θίασο ταλαντούχων και εκλεκτών νέων ηθοποιών.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, όλα αυτά τα χρόνια που ανεβάζει παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους, είναι πάντα πιστή στην ποιότητα των παραστάσεων αυτών, τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και από δραματουργικής, γιαυτό κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και τα παιδιά φεύγουν από την παράσταση, έχοντας αποκομίσει σωστά μηνύματα και έχουν ψυχαγωγηθεί με την σωστή έννοια της λέξης “ψυχαγωγία”.

AKIS7758

Φέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη μοιράζεται τη σκηνοθεσία με την πολυτάλαντη Χριστίνα Κουλουμπή, η οποία εκτός από την σκηνοθετική ευθύνη, έχει αναλάβει όπως και κάθε χρόνο, την δημιουργία των σκηνικών και των κουστουμιών της παράστασης, αφού είναι σίγουρο ότι και φέτος θα μας εκπλήξει με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της. Να αναφέρουμε ότι και τα κουστούμια και τα σκηνικά είναι πρωτότυπες και χειροποίητες δημιουργίες που η Χριστίνα Κουλουμπή φτιάχνει αποκλειστικά για την παράσταση.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη δίνει μεγάλη βαρύτητα επίσης, στις χορογραφίες της παράστασης, στη μουσική και στο videoart, οπότε και φέτος θα δούμε εντυπωσιακές δημιουργίες από τους ταλαντούχους συνεργάτες της, τους οποίους αξίζει να αναφέρουμε: την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική επεξεργασία & videoart ο Αντώνης Δελαπόρτας, ενώ την μουσική διδασκαλία και τους στίχους των τραγουδιών η Αγάπη Διαγγελάκη και ο Ανδρέας Κουλουμπής αντίστοιχα. Οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες της μυθολογίας μας στην παράσταση είναι οι: Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας , Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία ευχόμαστε!!!

AKIS7729

Ταυτότητα παράστασης

Μετά την Αργοναυτική εκστρατεία, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή σκηνοθετούν τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  για τη σεζόν 2019-2020.

Τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας  του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους  του.

Το έργο μας χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνεται:

  1. Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη, που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή.
  2. Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. 

AKIS7847

Συντελεστές

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία – VideoartΑντώνης Δελαπόρτας

Διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη Διαγγελάκη

Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας , Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Περισσότερες πληροφορίεςwww.karmenrouggeri.gr

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B7-2120813864603695/

Instragramhttps://www.instagram.com/karmen.rougeri/

AKIS7749

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

AKIS7744

Παραστάσεις:

Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:00 & 14:00

Καθημερινά στις 10:00 για σχολεία & συλλόγους κατόπιν συνεννόησης.

Κρατήσεις για σχολεία & συλλόγους από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:30, τηλ.: 215 550 8270 & 210 3418579 κα στο k.rouggeriskini1@gmail.com

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαίων

«Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»  

ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με την παράσταση «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» με αγγλικούς υπέρτιτλους

AKIS7737

Τιμές εισιτηρίων:

Τιμές εισιτηρίων κατ’άτομο: 12€ (Γενική είσοδος), 10€ Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8€ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος).

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

  • Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.
  • Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).
  • Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).
  • Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας:
    • στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00

AKIS7722

Πρόσβαση στο θέατρο

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων

του MCF θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Η κυρία Ρουγγέρη ευχαριστεί την κα. Αλίκη Δανάλη για την επικοινωνία και την προβολή της παράστασης.

AKIS7723

Φωτογραφίες: Άκης Κυπραίος – Sotiris Kypraios Photography