Γράφει ο Λεωνίδας Ζέης

Η

ομάδα Θεατρίνων Θεατές παρουσιάζει κάθε Τετάρτη βράδυ, το εμβληματικό έργο της Μαίρης Μιχαλάτου “Η Κάρεν Στόουν δεν μένει πια εδώ”  σε σκηνοθεσία  του Γιώργου Λιβανού. Η παράσταση έχει μορφή θεατρικού αναλογίου και όλοι οι ηθοποιοί συνθέτουν έναν κύκλο που περιστρέφεται γύρω από την κεντρική ηρωίδα .

karen_5 Η παράσταση ξεκινάει με έναν αινιγματικό ταχυδακτυλουργό, ο οποίος κάνοντας τα κόλπα του, μας θυμίζει πως ο,τι βλέπουμε να γίνεται μπροστά στα ματιά μας, μπορεί να είναι μια απάτη. Έτσι και η ζωή της ηρωίδας μας, που μπορεί να την πέρασε μέσα στα φώτα και τα χειροκροτήματα, μα η μοναξιά της την κυνηγούσε παντού..

karen_6Η κα. Ιμπροχώρη με το που ανεβαίνει στην σκηνή, μας παίρνει μαζί της με την εκφραστική του προσώπου της. Ένα βλέμμα γεμάτο, δύο μάτια υγρά. Μας ταξιδεύει στην ζωή μιας γυναίκας, που τα γεύτηκε στην ζωή της όλα, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την συντροφικότητα. Μια γυναίκα που ήθελε πάντα να λάμπει, να είναι το επίκεντρο και που τώρα τα φώτα έσβησαν και χάθηκε στην λήθη μιας υπέρλαμπρης αλλοτινής εποχής. Δίνει στην ηρωίδα της σάρκα και οστά μέσα από τις εκφράσεις της και την φωνή της, που άλλοτε είναι καθαρή και σίγουρη, και άλλοτε σπάει και λυγίζει.

karen_8Δίπλα της ο Αγησίλαος Σιούνας  υποδύεται έναν αλαζόνα νεαρό, ο οποίος προσπαθεί να αρπάξει από την Κάρεν Στόουν  ο,τι μπορεί, ώστε να ανέλθει επαγγελματικά και κοινωνικά.

karen_10 Κινείται γύρω της με θράσος και αναίδεια, πουλώντας της την παρέα του και την δροσιά της νιότης. Ο Βασίλης Θεοδώρου υποδύεται έναν ράφτη και δίνει στην παράσταση την κωμική νότα που χρειάζεται με πολύ άνεση και αμεσότητα.

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού στηρίζεται στην απλότητα και στην δυναμική του λόγου των ηθοποιών του, δίνοντας πνοή στο θεατρικό αναλόγιο. Δημιουργεί την ατμόσφαιρα που απαιτείται για να μας βάλει στον κόσμο της μοναξιάς και του βάρους που φέρνει το τέλος πριν σε λυτρώσει. Ιδιαίτερη στιγμή στην παράσταση, είναι η ερμηνεία της Μαρίας Δρακοπούλου στο τραγούδι “Λάθη”, σε μουσική και στίχους του Φώτη Σιβριγιάν¨.Άξια λόγου και η ερμηνεία της Ζωρζέτ Μιρόν , η οποία κρατάει διπλό ρόλο στην παράσταση.Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εξαιρετική Νίκη Γκουντούμη, η οποία συνοδεύει στο πιάνο όλη την παράσταση και συντελεί στο τελικό όμορφο αποτέλεσμα που θα δείτε.karen_7

Λεωνίδας Ζέης

Λεωνίδας Ζέης

Ονομάζομαι Λεωνίδας Ζέης, είμαι απόφοιτος της δραματικής σχολής 'ΒΕΑΚΗ', καθώς και του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας. Συχνά παρακολουθώ σεμινάρια που αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχω κάνει μαθήματα σύγχρονου χορού, τραγουδιού καθώς και σωματικού θεάτρου. Αγαπώ πολύ το ραδιόφωνο και παλιότερα έκανα τις δικές μου εκπομπές σε έναν ιντερνετικό σταθμό. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω, πηγαίνω βόλτες στο κέντρο της πόλης και παίζω ερασιτεχνικά μπουζούκι. Μέσα από το θέατρο νιώθω ότι μπορώ να εκφράζομαι και να ονειρεύομαι , καθώς και να απαντώ σε πολλά ερωτήματα που αφορούν εμένα.
Λεωνίδας Ζέης