Μία έντονη στιγμή που θυμάμαι ήταν στο Ηρώδειο πριν δύο χρόνια, σε μία βραδιά αφιερωμένη στον Λάκη Παπαδόπουλο για τα 35 χρόνια πορείας του στον χώρο. Εκείνη την περίοδο είχα χάσει την γιαγιά μου, η οποία ήξερε ότι θα τραγουδούσα στο Ηρώδειο. Δύο ώρες πριν την συναυλία έπεσα και έσπασα το χέρι μου και αυτό με άγχωσε πάρα πολύ. Εκείνη την ώρα λοιπόν, λίγο πριν βγω στη σκηνή και δω όλον αυτόν τον κόσμο που ήταν εκεί, ήταν σαν να μου έλεγε η γιαγιά μου: “Σήκω και καν΄ το! Είναι το όνειρο σου!!!”.

Συνέντευξη στον Λεωνίδα Ζέη  

Ησυνάντηση μας με την Κατερίνα Μορένα ήταν ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Η Κατερίνα είναι μία νέα κοπέλα, με όνειρα και φιλοδοξίες που προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο για την μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι. Ένας νέος άνθρωπος με ήθος, ταλέντο και επιμονή σε αυτό που κάνει. Εμείς προσπαθήσαμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και σας την παρουσιάζουμε:

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το τραγούδι;

Κατερίνα: Όλα ξεκίνησαν στα δώδεκα μου χρόνια, στην χορωδία του σχολείου. Γινόταν ένας διαγωνισμός τότε για τα μουσικά σχολεία της Μακεδονίας και με έβαλε ο καθηγητής μου να τραγουδήσω για να με ακούσει. Μέχρι τότε, δεν ήξερα ούτε εγώ ότι τραγουδάω και ήταν μια έκπληξη αυτό. Τελικά, ο καθηγητής μου με επέλεξε και ήμουν η τραγουδίστρια του σχήματος που θα εκπροσωπούσε το σχολείο στον διαγωνισμό.

morena_5

– Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου; Παίζεις κάποιο όργανο;

Κατερίνα: Ο πατέρας μου παλιότερα ήταν στην στρατιωτική φιλαρμονική και γράφτηκα κι εγώ από τα έντεκα. Παίζω σαξόφωνο και τύμπανα εδώ και οκτώ χρόνια. Επομένως, οι επιρροές μου προέρχονται κυρίως από ξένα ακούσματα. Άκουγα κυρίως jazz, soul και pop ξένη μουσική.

Ως μία πρώην παίκτρια ενός μουσικού talent show, θα ήθελα να μας πεις, αν θεωρείς ότι αυτά τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι.

Κατερίνα: Θα σου απαντήσω σύμφωνα με την δική μου εμπειρία πάνω σε αυτό. Θεωρώ ότι βοηθάνε αρκετά, καθώς είναι μία πολύ καλή προβολή, ώστε να σε δει αρκετός κόσμος εντός και εκτός χώρου. Επίσης, μαθαίνεις πολλά πράγματα όσον αφορά τις δυνατότητες σου, μέχρι που μπορείς να φτάσεις και φυσικά καταλαβαίνεις για την σπουδαιότητα της ομαδικότητας, καθώς η μουσική είναι ομαδική υπόθεση.

– Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο παιδί που περνάει τώρα τις πύλες ενός τέτοιου παιχνιδιού;

Κατερίνα: Θα του έλεγα να προετοιμαστεί αρκετά νωρίτερα και να μην το πάρει “αψήφιστα”. Επίσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κάποιος στην επιλογή του τραγουδιού και να επιλέξει αυτό που πραγματικά ταιριάζει στην φωνή του και όχι αυτό που του αρέσει να ακούει. Αλλά πάνω απ΄ όλα, να είναι ο εαυτός του και να μην κάνει επιτηδευμένα πράγματα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει.

Μοιράσου μαζί μας μία έντονη στιγμή από κάποιο live, που την θυμάσαι ακόμα.

Κατερίνα: ‘Ηταν στο Ηρώδειο πριν δύο χρόνια, σε μία βραδιά αφιερωμένη στον Λάκη Παπαδόπουλο για τα 35 χρόνια πορείας του στον χώρο. Εκείνη την περίοδο είχα χάσει την γιαγιά μου, η οποία ήξερε ότι θα τραγουδούσα στο Ηρώδειο. Δύο ώρες πριν την συναυλία έπεσα και έσπασα το χέρι μου και αυτό με άγχωσε πάρα πολύ. Εκείνη την ώρα λοιπόν, λίγο πριν βγω στη σκηνή και δω όλον αυτόν τον κόσμο που ήταν εκεί, ήταν σαν να μου έλεγε η γιαγιά μου: “Σήκω και καν΄ το! Είναι το όνειρό σου!!!”.

morena_4

Ένα πολύ μεγάλο όνειρο μου είναι, όταν θα κάνω οικογένεια, να έχω μία πολύ όμορφη πορεία και τα παιδιά μου να ακούν τραγούδια, όμορφες μουσικές και να παραδειγματίζονται απ΄αυτές. Θέλω να τους αφήσω μία όμορφη καλλιτεχνική κληρονομιά.

Υπάρχει κάποιος στίχος από τραγούδι σου που να σε εκφράζει πολύ;

Κατερίνα: Ναι, είναι ένας στίχος από το τραγούδι “Μια στιγμή” που είχαμε κάνει με τους “Φλού“. Ο στίχος αυτός λέει : “Μια στιγμή, μια στιγμή είναι αρκετή, μόνο αρκεί να σου αλλάξει η ζωή. Κι αν την βρείς, δωσ΄ της λάμψη και φως, γιατί είναι ο δρόμος μεγάλος, όμως ο κόσμος μικρός“. Αυτό είναι γενικά κάτι που πιστεύω, ότι όλα στην ζωή μας είναι στιγμές που είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες.

Ποια είναι τα όνειρα σου όσον αφορά το τραγούδι;

Κατερίνα: Ένα καλό με εμένα, είναι ότι δεν κάνω μεγάλα όνειρα και σχέδια μακροπρόθεσμα. Ένα πολύ μεγάλο όνειρο όμως, όταν θα κάνω οικογένεια, να έχω μία πολύ όμορφη πορεία και τα παιδιά μου να ακούν τραγούδια, όμορφες μουσικές και να παραδειγματίζονται απ΄αυτές. Θέλω να τους αφήσω μία όμορφη καλλιτεχνική κληρονομιά.

Πες μας δύο λόγια τώρα, για την συνεργασία σου με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου στον Μπούφος, μεζέ αλά μουζίκ

Κατερίνα: Όταν ξεκίνησα την συνεργασία μου εκεί, δεν περίμενα ποτέ ότι οι άνθρωποι αυτοί θα γίνουν σαν δεύτερη οικογένεια μου. Είμαι ευτυχισμένη που συνεργάζομαι με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου αρχικά, ο οποίος είναι ταλαντούχος, δημιουργικός και επικοινωνούμε απόλυτα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους συνεργάτες, θέλω να τους πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία να είμαι εκεί κάθε Παρασκευή- Σάββατο και φυσικά, τον κόσμο που γεμίζει κάθε φορά το μαγαζί και μας στηρίζει.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία, από το να ξαπλώνεις το βράδυ και να λες ότι, εγώ σήμερα διασκέδασα δέκα ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν σπίτι τους και ήταν ικανοποιημένοι εξαιτίας μου.

– Με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη ονειρεύεσαι να συνεργαστείς, είτε δισκογραφικά, είτε σε κάποιο μαγαζί;

Κατερίνα: Είναι περισσότεροι από ένας. Θα ήθελα πολύ να τραγουδήσω στην ίδια σκηνή με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, να χορέψω με την Έλενα Παπαρίζου και να μου χαρίσει ένα τραγούδι ο Γιώργος Σαμπάνης ή ο Θέμης Καραμουρατίδης.

17176265_1556219294418254_1664847305_o

Ο στίχος που με εκφράζει είναι, από το τραγούδι «Μια στιγμή» που είχαμε κάνει με τους “Φλού“: «Μια στιγμή, μια στιγμή είναι αρκετή, μόνο αρκεί να σου αλλάξει η ζωή. Κι αν την βρείς, δωσ΄ της λάμψη και φως, γιατί είναι ο δρόμος μεγάλος, όμως ο κόσμος μικρός«. Αυτό είναι γενικά κάτι που πιστεύω, ότι όλα στην ζωή μας είναι στιγμές που είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες.

– Αν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τρεις ευχές σου αυτή την στιγμή, ποιες θα ήταν αυτές;

Κατερίνα: Η πρώτη είναι να συνεργαστώ με τους καλλιτέχνες που σου ανέφερα πριν και να μου δώσουν όμορφα τραγούδια, η δεύτερη είναι να φτάσουν αυτά τα τραγούδια σε ολόκληρο τον κόσμο και η τρίτη να μπορούσα να δημιουργήσω μία μουσική σκηνή, ώστε να έρχονται νέοι τραγουδιστές και να μπορούν να παρουσιάζουν την δουλειά τους στο κοινό.

– Κλείνοντας, θα ήθελα να μας πεις τι θα σε ευχαριστούσε να παίρνει μαζί του ο κόσμος φεύγοντας από ένα live σου;

Κατερίνα: Θα σου πω αυτό που λένε και οι περισσότεροι στο μαγαζί: “Ότι φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο, μία γαλήνια ψυχή και στο μυαλό τους έχουν τις ερμηνείες που κάνουμε στο τελευταίο μέρος του προγράμματος”. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία, από το να ξαπλώνεις το βράδυ και να λες ότι, εγώ σήμερα διασκέδασα δέκα ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν σπίτι τους και ήταν ικανοποιημένοι εξαιτίας μου.

– Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Μορένα για την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε και της ευχόμαστε να έχει μία όμορφη, δυναμική πορεία και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά της.

Συνέντευξη – Απομαγνητοφώνηση: Λεωνίδας Ζέης
Επιμέλεια: Νίκος Γινάργυρος
Φωτογραφίες: apostolisvlachos
Μακιγιάζ: Βένια Στεργιοπούλου

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη

Λεωνίδας Ζέης

Λεωνίδας Ζέης

Ονομάζομαι Λεωνίδας Ζέης, είμαι απόφοιτος της δραματικής σχολής 'ΒΕΑΚΗ', καθώς και του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας. Συχνά παρακολουθώ σεμινάρια που αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχω κάνει μαθήματα σύγχρονου χορού, τραγουδιού καθώς και σωματικού θεάτρου. Αγαπώ πολύ το ραδιόφωνο και παλιότερα έκανα τις δικές μου εκπομπές σε έναν ιντερνετικό σταθμό. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω, πηγαίνω βόλτες στο κέντρο της πόλης και παίζω ερασιτεχνικά μπουζούκι. Μέσα από το θέατρο νιώθω ότι μπορώ να εκφράζομαι και να ονειρεύομαι , καθώς και να απαντώ σε πολλά ερωτήματα που αφορούν εμένα.
Λεωνίδας Ζέης