Γράφει η Αραξιάνα Αβακιάν

Βρεθήκαμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσουμε την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του».  Μία παράσταση που τόσο για τα παιδιά, όσο και για έναν ενήλικα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, δοσμένη με αμέριστη ζωντάνια, που κρατούσε το ενδιαφέρον αμείωτο.

Το έργο περιελάμβανε όλες τις πτυχές της ζωής του Ηρακλή, όπως η γέννησή του,  η ζωή του, οι άθλοι του, ο θάνατός του, η μετάβασή του στον Όλυμπο, αλλά και την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλα τα γεγονότα είναι βασισμένα με ακρίβεια σε ότι έχει γραφτεί για τον Ηρακλή.

03-20170119_210832

Το κείμενο, η σκηνοθεσία, αλλά και η αφήγηση είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη, που όπως πάντα, έτσι και τώρα μας παρουσίασε μια πολύ άρτια από κάθε άποψη δουλειά. Το κείμενο, είναι πολύ άμεσο και έτσι βοηθά τους μικρούς μας φίλους να παρακολουθούν συντονισμένοι. Τους δίνει τον χρόνο και τον χώρο για να αφομοιώσουν τις νέες πληροφορίες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταυτίζονται με το θέαμα. Η σκηνοθεσία της παράστασης, μας αφηγήθηκε ένα άρτιο παραμύθι, με σύμμαχο τους φωτισμούς, τα υπέροχα σκηνικά και τα εντυπωσιακά κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, μας ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο, περνώντας απ΄ όλους τους σταθμούς της ιστορίας του Ηρακλή.

05-20170119_211519

Οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους ρόλους, αρχής γενομένης με τον Κλεάνθη Βαρσαμούλη που υποδύθηκε τον Ηρακλή, είχαν ζωντάνια, κέφι και ρυθμό. Μας ταξίδεψαν σε ένα παραμύθι που ζωντάνεψε μπροστά μας με τραγούδι και χορό, χαρίζοντας στα παιδιά διασκέδαση.

Οι φωτισμοί, που έκαναν ακόμα πιο μαγευτικό το αποτέλεσμα, οι χορογραφίες και η κίνηση είναι του Πέτρου Γάλλια.

Η μουσική του Αντώνη Δελαπόρτα είναι βασισμένη σε παραδοσιακά ακούσματα, ενώ οι υπέροχοι στίχοι ανήκουν στον Ανδρέα Κουλουμπή.

Μην το χάσετε!!!

07-20170119_211902

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική Σύνθεση- Ενορχήστρωση-Video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών:Ανδρέας Κουλουμπής
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη:Κατερίνα Γεωργάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Γράπας
Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη
Artwork: Λουκάς Μελάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Ίρις Πανταζάρα, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γρηγόρης Τουμασάτος, Νεκτάριος Φαρμάκης

11-20170119_214857

Αραξιάνα Αβακιάν

Αραξιάνα Αβακιάν

Η Αραξιάνα Αβακιάν γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Ακόμα, κατέχει Diploma στο HRM. Σπούδασε μουσική και υπήρξε μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Εργαζόταν στο Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων γνωστής πολυεθνικής εταιρίας ως Υπεύθυνη Εργασιακών Σχέσεων. Είναι φοιτήτρια δραματικής σχολής. Με το θέατρο έχει ασχοληθεί επισταμένα ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και συγγραφέας. Έχει εκδοθεί το βιβλίο της "To Αλφαβητάρι Μου", καθώς και το κείμενο της "Έφυγες" που έχει συμπεριληφθεί στην συλλογή "Προσωπογραφίες".
Αραξιάνα Αβακιάν