Γράφει η Αγγελική Μπάτσου

Πώς θα σας φαινόταν αν ένα βράδυ Πέμπτης, με έναν μαγικό τρόπο μεταφερόσασταν στην οδό Βιργινίας Μπενάκη 7 στο Μεταξουργείο; Σ’ έναν χώρο που μοιάζει να σας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο -σαν από παλιά ταινία εποχής -σ’ ένα άλλο σύμπαν γεμάτο από φώτα, τέχνη, τραγούδι και μουσική; Ένα σύμπαν, έτοιμο να σας μεταφέρει στη σφαίρα της φαντασίας με «A little theatre music» ή πιο απλά, με τις νότες και τη μουσική μιας βραδιάς, παρέα με τη Φανή Γέμτου και την Έλλη Δαδήρα, με συνοδεία στο πιάνο τον Νίκο Δρογώση.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στο «El Convento Del Arte», για να θαυμάσουμε τις δύο ηθοποιούς και τραγουδίστριες να ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας, μέσα από μια δίωρη παράσταση, μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών μιούζικαλ που άφησαν εποχή στον καλλιτεχνικό χώρο. Τραγούδια που έχουν ερμηνευτεί από μεγάλες φωνές, όπως η Barbara Streisand, η Οlivia Newton John, η Bernadette Peters, η Sarah Brightman και πολλές άλλες εξαίσιες φωνές μέσα από μιούζικαλ όπως, «Cats», «Evita», «My fair lady», «Grease», «West side story» και άλλα ακόμα.

Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα, είναι ότι η κάθε ερμηνεία ήταν μια αυτοτελής μουσική ιστορία, δοσμένη με μια εισαγωγή σε αφηγηματικό στυλ, γεμάτο σπιρτάδα, ζωντάνια, ρομαντισμό και ενίοτε υπέροχο χιούμορ. Αν κάτι με άφησε άφωνη ήταν οι ασύγκριτες ερμηνείες από τη Φανή Γέμτου και την Έλλη Δαδήρα, που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις αυθεντικές εκτελέσεις. Οι δύο μας ερμηνεύτριες, μας συνεπήραν με τα τραγούδια τους και μπορέσαμε να βιώσουμε όλα τα συναισθήματα που γεννά η ακρόαση της μουσικής. Το τραγούδι μεταφράζει τα λόγια της ψυχής και της καρδιάς ενός καλλιτέχνη και μας τα προσφέρει ως άκουσμα, το οποίο αγγίζει εν συνεχεία και τη δική μας ψυχή.

Αν κάτι με άφησε άφωνη ήταν οι ασύγκριτες ερμηνείες από τη Φανή Γέμτου και την Έλλη Δαδήρα, που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις αυθεντικές εκτελέσεις.

28511842_10216239452008455_351994569_nΠραγματικά θεωρώ ότι είναι επιπλέον χάρισμα, εκτός από εκείνο της ηθοποιίας, το ταλέντο στο τραγούδι ή στο χορό. Ένα επιπλέον καλλιτεχνικό ταλέντο προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στον καλλιτέχνη και τον τοποθετεί σε περισσότερα καλλιτεχνικά πεδία δράσης. Αυτό φάνηκε και με το παραπάνω το βράδυ της Πέμπτης!

Δυο εκπληκτικές φωνές όμως, πάνε μαζί με το σωστό μουσικό όργανο που δίνει επιπλέον ρυθμό και χρώμα στο τραγούδι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση,το πιάνο. Tη βραδιά αυτή, είχα την τύχη να ακούσω έναν πραγματικά ταλαντούχο και χαρισματικό καλλιτέχνη, τον Νίκο Δρογώση. Με το πιάνο του, δε συνόδευσε απλά τις φοβερές μας ερμηνεύτριες, αλλά αποτέλεσε το τρίτο μέλος μιας μουσικής τριάδας, που μας ταξίδεψε στα αστέρια.

Η μαγεία υπάρχει. Ακόμα και τα βράδια μιας ημέρας καθημερινής. Δε σε βρίσκει όμως αυτή. Εσύ πηγαίνεις και ανοίγεις την πόρτα του «El Convento Del Arte», βλέπεις και στη συνέχεια ακούς και καταλαβαίνεις ότι η ομορφιά είναι πάντα δίπλα σου. Σε έναν άλλο δρόμο της ίδιας πόλης, σε έναν άλλο χώρο μέσα στον ίδιο χώρο, με τρεις καλλιτέχνες που μας μαθαίνουν από την αρχή πώς είναι να κοιτά και να ταξιδεύει κανείς παρέα με κάθε είδους αστέρια. Να ξαναβρίσκουμε την ομορφιά και να γεμίζουμε τη ζωή μας με τις νότες της.

Περιμένουμε σύντομα τη συνέχεια της μαγείας αυτής.

Η ομορφιά είναι πάντα δίπλα σου. Σε έναν άλλο δρόμο της ίδιας πόλης, σε έναν άλλο χώρο μέσα στον ίδιο χώρο, με τρεις καλλιτέχνες που μας μαθαίνουν από την αρχή πώς είναι να κοιτά και να ταξιδεύει κανείς παρέα με κάθε είδους αστέρια.

28534887_10216239451888452_1176590425_nΒιογραφικά:

Φανή Γέμτου

Γεννημένη στην Αθήνα, αριστούχος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, απόφοιτος του Θεατρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού τμήματος Μουσικού Θεάτρου του Central School of Speech and Drama του Λονδίνου.

Θεατρικές παραστάσεις:

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Ε. Άλμπυ
«Ορέστης» του Ευριπίδη, σκην. Μ. Κουγιουμτζής.
«Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σκην. Γ. Λαζάνης- Μ. Κουγιουμτζής.
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σκην. Κ. Τσιάνος.
«Πέρσες» του Αισχύλου, σκην. Στ. Τσακίρης.
«Ερωτική Διαδοχή» της Φ. Γέμτου, σκην. Β. Κόκκα.
«Φάουστ» του Γκαίτε, σκην. Γ Καλαντζόπουλος.
«Οθέλλος» του Σαίξπηρ, σκην. Ν. Κοντούρη.
«Έντα Γκάμπλερ» του Χ. Ίψεν.
«Death Valley Junction» του Α. Όστερμαϊερ.
«Τα Πουλιά» της Τζ. Λώρενς, σκην. Χρ. Λύγκας
«Το Παιχνίδι της Καρδιάς και του Μυαλού» (συγγραφή και σκηνοθεσία) μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά.
«Αυτή κι Αυτή» συγγραφή και σκηνοθεσία Φ. Γέμτου.

Συμμετοχή σε musical recitals στο Λονδίνο, σκην. D. Henson.
Συμμετοχή σε διάφορες μουσικές δουλειές. Στην τελευταία, με τίτλο «Κι αν τραγουδάμε, είναι για ΄κείνα που δε λέγονται» ερμηνεύει ελληνικά τραγούδια σημαντικών συνθετών μαζί με την Ελένη Καρακάση και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου.

Οι δύο μας ερμηνεύτριες, μας συνεπήραν με τα τραγούδια τους και μπορέσαμε να βιώσουμε όλα τα συναισθήματα που γεννά η ακρόαση της μουσικής.

28459401_10216239452128458_2116942394_nΈλλη Δαδήρα

Σπουδές:

Θέατρο των Αλλαγών
Ωδείο Ορφείο– Αθηνών: Διπλωματούχος πιάνου, κοντραμπάσου, κλασσικού τραγουδιού και θεωρητικών μουσικής.
Σχολή Χορού Φωκά Ευαγγελινού: Latin, Jazz, Tango argentino
Σχολή Χορού Libertango: Σύγχρονο, Tango argentino

Θέατρο:

«Killing in the name of»: συρραφή μονολόγων από 5 τραγωδίες με κέντρο το μύθο των Ατρειδών σκην. Κουρκουμέλης Γιάννης   
«Με τα Μάτια των μεγάλων Κοριτσιών» -μουσική παράσταση σκην. Γέμτου Φανή     
Θέατρο Χυτήριο: «Ένα Παιδί μετράει τ΄ Άστρα»,σκην. Βόγλης Γιάννης     
Θεατρικό μιούζικαλ: «Αυτή κι Αυτή», σκην. Γέμτου Φανή     
«Το Μικρόβιο του Έρωτα» – Εθνική Λυρική Σκηνή
«Ψεύτης» –Γκολντόνι Κ. σκην. Λιάρος Παύλος    
Θίασος Θεατροδρόμιο: «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, σκην. Λιάρος Παύλος    

Μουσική:      

Συμμετοχή σε συμφωνικές ορχήστρες (ΑΣΟΝ, Ελληνοτουρκική, Λυρική)
Μουσική Επιμέλεια σε παιδικές σκηνές

Χορός:    
Καθηγήτρια αργεντίνικου tango

Ταυτότητα παράστασης:

Τραγούδι: Φανή Γέμτου- Έλλη Δαδήρα
Στο πιάνο, ο Νίκος Δρογώσης
Κείμενα, επιλογή ρεπερτορίου: Φανή Γέμτου

Πού: «El Convento Del Arte»
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα

Μουσική παράσταση: «A little theatre music»

Πότε: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30- Ώρα έναρξης: 22:00

Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό

Πληροφορίες-κρατήσεις:
«El Convento Del Arte»
τηλ. 2105200602
email: info@elconvento.gr
web address: http://www.elconvento.gr/

Είσοδος: 8 euro
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

28547788_10216239452208460_854304232_o

Αγγελική Μπάτσου

Αγγελική Μπάτσου

Γεννήθηκα πριν αρκετά καλοκαίρια (κι άλλους τόσους χειμώνες)στην Αθήνα. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στους Αγ.Αναργύρους,όπου έζησα τα ομορφότερα παιδικάχρόνια σε μια τεράστια αυλή,παρέα με τα γατιά μου και δυο ζευγάρια παππούδες και γιαγιάδες που πάντα θα υπεραγαπώ.Έπειτα ήρθε η Γαλλική Φιλολογία,επιπλέον σπουδές σε γλώσσα και μετάφραση και η οικογένεια. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να είμαι παιδί της ποίησης,της λογοτεχνίας,της ζωγραφικής και της μουσικής και το όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ήταν να ταξιδέψω σ’όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στο Θιβέτ!
Σ’όλο τον κόσμο τελικά δεν μπόρεσα να πάω...κατόρθωσα όμως να φανταστώ και να χαράξω τα ίχνη αυτού μέσα από ταμονοπάτια της ποίησης,της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Αγαπημένος μου συγγραφέας ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε,αγαπημένος ποιητής ο Ουϊλιαμ Μπλέϊκ,ο Μπωντλαίρ και ο Απολιναίρ, αγαπημένος ζωγράφος ο Βαν Γκογκ και ο Γκουστάβ Κλιμπ.
Αγγελική Μπάτσου